Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem optimalizace her a jejich narocnost - uvaha

mam obstarozni notebook, vzhledem k povaze prispevku myslim ani neni nutne specifikovat jeho streva. Podstatne je, ze celkove 3D hry nedava, je to kancelarska plecka s podivnym cipsetem a tak se na nem sekaji hry celkove. Hrat se na tom daji izometricke pecky typu fallout, baldurs gate a podobne. Faktem je, ze counter strike je na tom plynule hratelny, jako jedna z mala 3D her a taky toho obcas jeste v casech nouze vyuzivam. Posledne mi ale docela ucarovala hra Rogue legacy, coz je 2D plosinovka s naprosto nenarocnou grafikou. Povedlo se nainstalovat, ale hra se seka jako blazen, respektive se o sekani ani neda mluvit, ono je to celkove zpomalene, tudiz nehratelne. Docela me to prekvapilo, protoze uplne nerozumim tomu co na dane hre muze byt narocne, zrejme je to otazka pouziteho enginu. Premyslim, jestli je optimalizace enginu natolik narocna, ze se na ni vetsina vyvojaru jednoduse vyprdne, s predpokladem, ze dnes uz ma kde kdo vykonejsi hw k dispozici. Osobne si myslim, specialne u indie vyvojaru, ze je to skoda a meli by k tomu pristupovat malinko zodpovedneji.
Je to spis takove moje zamysleni, chapu, ze je to vzdy soucinnost vice veci, hw, programu, ovladacu a kdevi ceho dalsiho..

Předmět Autor Datum
A otázka je jaká? Proč jsou hry tak náropčne a nevyladěné, aby byly míň náročné? (Jedna věc je vývoj…
ERASER 05.09.2013 21:45
ERASER
1) Ono bude zalezet v jakem jazyce je ta dotycna hra programovana. 2) Kdyby bylo vse optimilizovane,…
CoCoChanel 05.09.2013 22:00
CoCoChanel
V jazycích se nevyznám, tak nevím jestli to má vliv, ale s tím druhým bodem až tak nesouhlasím, výko…
Hanyse.k 05.09.2013 22:06
Hanyse.k
Vies ako, vzdy budu existovat ludia, ktori si myslia, ze je mozne spravit hru ako Crysis 3, ktora po…
Michal2 06.09.2013 09:25
Michal2
To máš pravdu, to vidím i na PC poradně, dnes musí být všechno herní a nejlépe za pár kaček. poslední
Hanyse.k 06.09.2013 18:00
Hanyse.k

A otázka je jaká? Proč jsou hry tak náropčne a nevyladěné, aby byly míň náročné? (Jedna věc je vývoj, druhá věc je vylepšení, což třeba nebylo nutné a nebo to bylo nákladné - nevyplatilo by se jim to, ...) Rogue legacy jsem nehrál, nevím co je na ní náročné.

1) Ono bude zalezet v jakem jazyce je ta dotycna hra programovana.
2) Kdyby bylo vse optimilizovane, tak by tak holt nevidelavali na novych GK a CPU protoze by nebyl smysl se je kupovat :D

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru