Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem pila Partner-karburátor

Ahoj lidi, delší dobu jsem nepoužíval pilu Partner, když jsem ji nastartoval, tak sice běžela, ale hrozně kouřila. Dnes jsem ji nenastartoval vůbec. Chtěl jsem vyčistit karburátor, ale nepovedlo se mi ho vůbec dostat ven, nechtěl jsem použít násilí. Nevíte někdo, jak na to? Nebo existuje někde dílenský manuál? Díky za poradu. S.

Předmět Autor Datum
Zdravím, do karburátoru vůbec nezasahovat, je hrozně háklivý na seřízení a kdo to neumí, může to vyh…
tr 18.11.2011 21:51
tr
Já nastartuju motorovku a křovinořez mimo sezónu jednou za měsíc na 5 minut na volnoběh i několikrát…
Martin79 19.11.2011 00:43
Martin79
Právě, že když pilu nepotřebujete, tak se má aplikovat olej do válce a před tím očistit a vyjet pali…
tr 19.11.2011 09:04
tr
Ne, benzínu tam nechávám jen trošku, co se stačí spotřebovat. Rozhodně na jaře nejedu na loňský mix. poslední
Martin79 19.11.2011 22:56
Martin79

Zdravím, do karburátoru vůbec nezasahovat, je hrozně háklivý na seřízení a kdo to neumí, může to vyhodit, nebo odnést odborníkům a doufat, že to nastaví. Podstatou je stroj očistit od prachu a pilin (stlačený vzduch). Zkontrolovat vnější části unašeče řetězu a brzdy řetězu. Pak vyčistit filtr vzduchu a lehce namáznout motorovým olejem a zmáčknout, aby se rozdělil. Za další demontovat svíčku, očistit ji a zkontrolovat vzdálenost(viz manuál k pile, případně viz internet). také prohlédněte válec uvnitř, jestli není zaoxidovaný(vždy před odstávkou aplikovat trochu oleje do válce(cca 4-6 ml) a protáhnout na prázdno a našroubovat svíčku zpět, před dalším spuštěním olej nechat vykapat ven.

Až tohle základní bude, tak vylít staré palivo a namíchat nové čerstvé palivo s olejem 2T 1:50 ve prospěch N95. Napumpovat pumpičkou(10x), pak asi 2-3x protáhnout na proázdno a pak zapnout zapalování a musí to jet, pokud není vadný motor. Dělal jsem tomuto stroji servisáka u strýce, ale už to nějakou dobu je. Takže kdyžtak písněte.

Právě, že když pilu nepotřebujete, tak se má aplikovat olej do válce a před tím očistit a vyjet palivo v nádrži, případně vylít. Takové jednoměsíční startování, není dle mého moc potřeba, ale myslím, že to neškodí, pokud ve stroji nenecháváte benzín, což myslím že ano. Pak je to špatně.:-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru