Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno platba za odvoz odpadu

Dobrý den,nevím,zda tento patří do této rubriky,ale zkusím popsat problém.Jsem matka syna,který je rozvedený.Jeho bývalá s dětmi se dobrovolně odstěhovala,má však zde stále trvalý pobyt.Nemůže ji donutit,aby se zde z trvalého pobytu odhlásila.Bydlíme tu tedy se synem,který zde má trvalý pobyt,my kontaktní.Při platbě za odvoz zde na MÚ, chtějí zaplatit za odvoz popelnic i za ni i děti,což jsme samozřejmě odmítli.Na MÚ přitom syn odevzdal papír,kde je pouze napsáno,že zde nebydlí.Podepsala to.Problém je v tom,že syn zde na MÚ musí odevzdat potvrzení,že za odboz odpadu platí ona v místě kontaktního bydliště,pak teprve na nás poplatek nebudou vyžadovat.Vím,že poplatek nezaplatí,neplatila ani vloni.Mohl by syn v tomto případě to zde za ni zaplatit a "strhnout" jí to z alimentů? Jde o to,zda by jej mohla za to žalovat,či si třeba postěžovat na social.odboru? A jaké by jej čekali sankce?Jinak domluva s ní není možná-třeba mu nechce půjčit děti i když má na toto syn soudní rozhodnutí?Poštovní schránku zde nemá,ani pošta jí sem nechodí.Děkuji za všechny odpovědi.

Předmět Autor Datum
Když jsme koupili byt, zjistili jsme, že tam stále mají nahlášený trvalý pobyt ještě předminulý maji…
rokator 14.01.2013 14:10
rokator
Děkuji,synovi to vyřídím.Hezký večer.
cucurka 14.01.2013 19:57
cucurka
pokud to už není passé: než půjdete na evidenci- tam vás patrně odkáží na právní odbor. tak ať syn d…
kmochna 19.01.2013 08:30
kmochna
Dobrý den, jak zde již bylo uvedeno, nejdříve je nutné odhlásit trvalý pobyt bývalé manželky z adre… poslední
eclegal 21.01.2013 14:12
eclegal

Když jsme koupili byt, zjistili jsme, že tam stále mají nahlášený trvalý pobyt ještě předminulý majitelé. Takže já jako majitel bytu jsem zašel na městský úřad na evidenci obyvatel a nechal jsem jim trvalý pobyt zrušit. Předpokládám, že ve vaší situaci by se mohlo postupovat stejně. Takže zajít na příslušný městský úřad na evidenci obyvatel a tam určitě poradí...

pokud to už není passé:
než půjdete na evidenci- tam vás patrně odkáží na právní odbor. tak ať syn dojde na czech point, kde mu za dvě stovky vytisknou papír, že on je disponent s bytem. chtělo by to pokud možno dva svědky (vy a třeba soused, kamarád...), kteří dokáží, že se paní v bytě dlouhodobě nezdržuje (máte na to i papír jí podepsaný) a nepřispívá na chod domácnosti (nájem, teplo, popelnice).
paní dostane modrou obálku s předvoláním, kde se může odvolat, nebo na ukončení trvalého pobytu přistoupit. s odvoláním bych si hlavu nedělal, dle mého to prohraje. další věci, včetně popelnic si zařizuje sama.

Dobrý den,

jak zde již bylo uvedeno, nejdříve je nutné odhlásit trvalý pobyt bývalé manželky z adresy, kde se zdržujete. To můžete učinit na městském úřadě, odboru evidence obyvatel, kde vyplníte příslušný formulář. Z alimentů není možné strhávat žádné platby a započítávat, toto nelze. Pokud synovi bývalá manželka nepůjčuje děti v rozporu se soudním rozhodnutím, můžete se obrátit opětně na soud.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru