Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno po instalaci základní desky mi nenajede BIOS

Do svého počítače jsem si koupil novou základní desku ASUS M4A785TD-V EVO spolu s novým procesorem AMD Phenom II X4 Quad-core Black edition 965 a patřičnými paměti Kingston DDR3 1333MHz. Po namontování do skříně jsem zapojil všechny součásti, včetně monitoru. Neobjeví se mi však na monitoru žádný obraz, jakoby nenajel ani BIOS. Jediné, co se rozjede je větráček od procesoru a roztočí se hard disky, ty však nevykazují žádnou činnost. Monitor mi na jiném PC jede (odzkoušeno).

Myslel jsem, že jsem koupil vadnou základní desku, proto jsem do počítače namontoval svou původní základní desku MSI K9N6GM s původním hardware. Jenomže se vyskytl ten samý problém. Na monitoru se mi neobjeví nic, jen tma, větráček od procesoru jede a hard disky se roztočily.

Může mi někdo poradit v čem je problém?

Předmět Autor Datum
Připojil jsi napájení CPU (12V čtyř/osmipinová "kostka")? Když odpojíš front panel (reset, power, LE…
mif 07.11.2010 10:22
mif
ano, i ten čtyřpinový napájecí zdroj, i ten podlouhlý
mcmarek29 07.11.2010 10:37
mcmarek29
Napájení jsem zapojil dle mého názoru správně, to znamená, že 4pinový napájecí kabel i ten podlouhlý…
mcmarek29 07.11.2010 10:42
mcmarek29
Chtěl bych poděkovat všem přispivatelům do diskuze. Základní deska mi už funguje bez problémů (stará… poslední
mcmarek29 14.11.2010 18:10
mcmarek29

Chtěl bych poděkovat všem přispivatelům do diskuze. Základní deska mi už funguje bez problémů (stará i ta nová).

Stejnou otázku jako v této diskuzi jsem kladl i v jiných diskuzích na jiných portálech.

Těžko říct, co přesně pomohlo, ale každopádně jsem tentokrát při zapojování ostupoval opatrněji, než předtím. Na základní desku jsem nepřipojoval žádný jiný hardware, než jednu paměť, procesor a zdroj. Použil jsem radu jednoho z přispivatelů a před prvotním spuštěním jsem nejen vypl na vypínači přívod 220V, ale kabel jsem od počítačové skříně odpojil, spínačem odpojený zapl a zase vypl a teprve potom jsem zapojil kabel 220V a spínačem zapl. Po spuštění mi po chvíli začal najíždět BIOS, proto jsem počítač vypl a napojil hard disk, kde jsem měl již dříve nainstalovaný systém (Windows Vista).

Zde jsem trochu tápal v komunikaci s BIOSEM v angličtině, řídil jsem se instinktivně a BIOS mně postupně navedl až na spuštění systému z hard disku. Další instalaci jsem pak provedl podle návodu k základní desce (instalace ovladačů apod.). Po spuštění a následném restartu se systém nechoval stabilně (pravděpodobně existencí starých ovladačů), proto jsem se rozhodl pro novou instalaci systému, abych začal odznova, což bylo stejně tak jako tak vhodné, protože neustálými změnami v instalovaném software jsem měl v softwaru nepořádek, takže jsem si následně (již zkušeněji) nainstalovat pouze software, který jsem chtěl.

Dnes mi základní deska jede naprosto v pořádku již týden a čtyřjádrový procesor si za tu cenu nemohu vynachválit. Především při pročesávání disků antivirovým programem či konverzi videa je zde znatelný rozdíl. Dnes se již nemusím omezovat v počtu spuštěných programů a mohu pohodlně pracovat s objemnými daty. Také integrovaná grafická karta mně překvapila, že je rychlejší a efektivnější, než dobré grafické karty, které se instalovaly do PCI slotu a prakticky za nižší cenu i se základní deskou v ceně.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru