Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno po použití hex editoru nejde spustit soubor

Ahoj,
potřeboval jsem změnit EXE soubor, má v sobě jeden text, který jsem potřeboval předělat, ten text není v jeho menu nebo tak něco, ale je to text, který se nachází v cfg souboru, který vytvoří onen program. Prozradím vám, že jde o program HLDJ. Minule se mi to již povedlo, ale je to dost dlouho a já netuším jak, dnes jsem si stáhnul nějáký hex editor a nahradil to co potřebuji, dřív jsem to dělal v PsPadu ale dnes mi v něm nefungovalo hledání, možná kvůli velikosti souboru, nevím. Poté co si to upravím, soubor exe nejde zapnout. Zkoušel jsem to i upravit v poznámkovém bloku, soubor pak taky nefunguje. Píše to "Správná inicializace se nezdařila....bla bla bla". Netušíte co s tím? Byl bych vám vděčný, díky!

Předmět Autor Datum
Odomkol som to ptz je to opensorce, ale aj tak patchovat EXE nemusi byt v sulade s licenciou, neviem…
MM.. 18.03.2011 22:18
MM..
Díky! Vyřešeno. poslední
JOJO86 19.03.2011 10:47
JOJO86
Nie každý exe je priamo binarny kod. Niektoré sú komprimovaný súbor + rutina na dekompresiu. Akákolv…
Joseph 19.03.2011 07:53
Joseph
Pripadne jakekoliv dodatecne bezpecnostni kontroly, kdy si napr. EXE kontroluje svuj kontrolni souce…
Jan Fiala 19.03.2011 10:15
Jan Fiala

Odomkol som to ptz je to opensorce, ale aj tak patchovat EXE nemusi byt v sulade s licenciou, neviem zhlavy ci je o tom nieco v GPL (precitat si predtym licenciu GPL)

Pre HLDJ su k dispozicii zdrojaky downloads.html tak si ich stiahni uprav si co chces a preloz si nove exe.

Vseobecne upravovat exe sa da len hexeditorom a mozes len nahradovat znaky, t.j. nesmie sa zbytok suboru posunut ani o jeden znak dalej ani nazad, zbytok suboru a velkost musi ostat na chlp stejne jak predtym. T.j. neda sa tam dat string dlhsi jak original. Kratsi string ukoncis bajtom 0 a zbytok nechas tak jak bol. A samozrejme neda sa to upravovat ani texteditormi ptz tie posahaju vsetky bajty ktore nie su textove znaky.

Ak by bol string ulozeny v programe ako resource, tak sa da zmenit resource editorom, a potom moze byt tvoj string tusim aj dlhsi (zavisi od konkretneho resource editoru)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru