Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem pocitacove kurzy- jsou k necemu dobre?

Zdravim...

mam ted malo prace, delam jen ranni, vracim se brzo dom a doma neni co delat, tak jsem premyslel nad nejakym pocitacovym kurzem. Jenomze bude mi to k necemu uzitecne? Kdyz se to naucim dobre a budu se tomu venovat, tak muzu si tim i privydelat? Projizdel jsem si katalogy kurzu ve meste, kde bydlim a nasel jsem jich celkem dost, napr. word, excel, visual basic, autocad, pocitacova grafika, corel draw atd. Ale co kdyz si jeden znich udelam, tak co potom? Treba ten Corel draw, ten jsem si skousel stahnout skusebni verzy a celkem me to bavi, ale kcemu mi to potom bude, kdyz si na neho udelam kurz?

Opravdu me to hodne laka si nektery kurz udelat, tak mohli by ste mi treba nekdo nejaky doporucit, ktery by se mi v zivote aspon trochu hodil? Hlavne nejaky cenove dostupny, vic jak 10 000 bych za to asi nedal, kdyz je to temer knicemu :)

Předmět Autor Datum
Všechny se můžou hodit, ale záleží na tom, jakou děláš práci.
Wikan 13.10.2013 18:35
Wikan
No spíš si zjisti,jestli a co pak u vás uplatníš.Aby ses neučil třeba jen ten Corel,dáš za kurzy pár…
Karel04 13.10.2013 18:48
Karel04
No ja ja si myslim, ze ja moc velkou sanci se pak nekde dostat nemam. Jsem tesar a s pocitacem nepra…
puchyr 13.10.2013 19:03
puchyr
1. výměna zkušeností - co umíš ty může poptávak někdo jiný a ten umí to co chceš ty, stojí to jen vo…
TNT 13.10.2013 19:18
TNT
Tesař? Krásne povolanie. Ak si chceš prilepšiť nauč sa niečo "od fachu" - klampiarčinu, murárčinu...…
pme 13.10.2013 20:02
pme
No nikdy neškodí umět něco nového,když Tě to baví.Jen si od toho moc neslibuj,že něco vyděláš.Tomu t…
Karel04 13.10.2013 23:14
Karel04
Kdyz se to naucim dobre v tom je ten problém - ten kurz to nemá šanci naučit. když chce nějaký zamě…
lední brtník 13.10.2013 19:37
lední brtník
Z dikce Tvého dotazu je cítit, že o to stojíš a to je základ úspěchu. Ze začátku možná není nutné vy…
hynajs 14.10.2013 09:40
hynajs
Pokud to bude s takovými hrubkami, které předvedl - "jsem si skousel stahnout skusebni verzy", pak t…
Kurt 14.10.2013 09:45
Kurt
Ako to bolo v jednej nezabudnutelnej komedii aj skladnik v šroubarni može čitat Vergilia v originale…
audax 14.10.2013 11:44
audax
Já jsem kdysi absolvoval nějaký týdenní kurs na počítače - poslal mne tam zaměstnavatel. Po prvních…
Yarda 14.10.2013 13:58
Yarda
Není nad to se to naučit doma sám, pokud máš pro daný program a činnost v něm předpoklady. Podle mě…
kacikac 14.10.2013 13:59
kacikac
Moje rada zní - učit se jazyky jak jen to je možné. Lze se hodně naučit sám a pak zvážit případně za…
Jazyky 14.10.2013 16:13
Jazyky
Dá se slouhlasit s koncem, že nejdůležitější je schopnost jednat s lidmi a budovat si "přátele" (net… poslední
TNT 14.10.2013 16:59
TNT

No spíš si zjisti,jestli a co pak u vás uplatníš.Aby ses neučil třeba jen ten Corel,dáš za kurzy pár tisíc a pak Ti někde řeknou,že chtějí někoho co umí Illustrator a Photoshop.Ale třeba Word a Excel se Ti hodí všude.
Pokud to chceš fakt dělat,zkus se předem poptat,o co je u vás zájem.Nebo možná i na Úřadu práce,kde dělají rekvalifikace,s jakým kurzem je pak šance sehnat práci.

No ja ja si myslim, ze ja moc velkou sanci se pak nekde dostat nemam. Jsem tesar a s pocitacem nepracuju. Vzdycky jsem mel ale k pocitacum velke sklony a treba u wordu a excelu uz zaklady umim ze skoly. Ve skole me to bavilo a vzdy jsem byl o krucek do predu jak nekteri ostatni. Pak jsem sel ale pracovat a uz jsem se tim nezabyval. Napadlo me to az ted, ze bych se ktomu priucil vic a skusil si pak nejak privydelavat, jenomze nevim jak

1. výměna zkušeností - co umíš ty může poptávak někdo jiný a ten umí to co chceš ty, stojí to jen volný čas
2. pokud je počítač tvůj koníček, má cenu se tomu věnovat, v opačeném případě se drž toho co ti jde nejlíp
3. devět řemesel (znalost programů) a desátá bída - to je k bodu 2. kdy kvantita jde proti kvalitě

Tesař? Krásne povolanie. Ak si chceš prilepšiť nauč sa niečo "od fachu" - klampiarčinu, murárčinu... ja neviem čo. Uplatnenie isto nájdeš!
Po absolvovaní "nejakého" kurzu na PC sa tým živiť istotne nedá... Ľudia v IT musia mať znalosti - veľké znalosti, skúsenosti a dlhoročnú prax.

No nikdy neškodí umět něco nového,když Tě to baví.Jen si od toho moc neslibuj,že něco vyděláš.Tomu taky přizpůsob investice do kurzů nebo nákupu programů,ber to spíš jako samovzdělávání nebo koníčka.Určitě ale lepší nápad než čas a peníze utrácet někde v hospodě.

Kdyz se to naucim dobre

v tom je ten problém - ten kurz to nemá šanci naučit. když chce nějaký zaměstnavatel za nějakou práci platit, požaduje dobré znalosti, které vyžadují i nějakou praxi.
kurz je obvykle jen "úvod do problému". znalost používání office není výhodou nebo přilepšením, ale běžnou samozřejmostí. proti dětem to nepřinese konkurenční výhodu, spíš ukáže světlo na konci tunelu.

Z dikce Tvého dotazu je cítit, že o to stojíš a to je základ úspěchu. Ze začátku možná není nutné vydávat tolik peněz - lepší by mohlo být trápit sám sebe doma, ale záleží na povaze.

Ale hlavně : Proč by to mělo být "téměř k ničemu"? Na Tvého potenciálního zákazníka určitě udělá dojem, když mu pošleš cenovou nabídku (rozpis materiálu a práce, případně nákres) v souboru pdf, předtím vytvořenou v Excelu.

Ako to bolo v jednej nezabudnutelnej komedii aj skladnik v šroubarni može čitat Vergilia v originale,tak aj počitačove kurzy možu mat svoj vyznam,napr.pre stolara autocad -može v buducnosti použivat principialne obdobne programy na navrhy nabytku a celkoveho designu v miestnosti etc,samozrejme z obvykle niekolkotyždnoveho kurzu geniality nevylezie absolutny macher v odbore,ale tie zaklady a principy prace to obvykle nauči a napr. CAD programy su v principe prace v podstate na jedno kopyto,lišia sa len možnostami,grafickym rozhranim,ale system roboty je prakticky ten isty.......

Já jsem kdysi absolvoval nějaký týdenní kurs na počítače - poslal mne tam zaměstnavatel.
Po prvních pěti minutách jsem přestal chápat, wo co go a pak jsem tam chodil jen proto, abych tam byl, kdyby mne ze zaměstnání kontrolovali, jestli tam skutečně jsem. A bylo mi to na dvě věci.
Pak jsem byl na jiném kursu, ale o tom už jsem předem něco věděl, tak jsem víceméně mohl sledovat, o čem je řeč a mohl jsem přednášejícímu klást otázky.
Jinak mohu říci, že to co jsem se naučil jsem se naučil jako samouk - třeba tady www.cadforum.cz mám teď status TOP uživatel a jeden můj výkres tam převzali do sekce Download.
Myslím, že základ je Word, ten se hodí třeba na psaní dopisů a jako tesaři se vám hodí AutoCAD (nebo jiný CAD, AutoCAD stojí poněkud dost peněz a pokud s ním denně neděláte, dost rychle zapomínáte).
Zkuste se zeptat zaměstnavatele, jestli byste se mu hodil s podobnými znalostmi.

Moje rada zní - učit se jazyky jak jen to je možné. Lze se hodně naučit sám a pak zvážit případně zaplacení kurzů na konverzaci. Nic tak významného jako jazyky a schopnost jednat s lidmi ti nepomůže k lepší práci.

Dá se slouhlasit s koncem, že nejdůležitější je schopnost jednat s lidmi a budovat si "přátele" (networking), protože čím víc se zná lidí (vybudované vztahy do kvality), tím víc se jich dá úspěšně oslovit a to šetří čas, nervy a peníze :-). Jazyky už je konkrétní činnost tak jako "počítače", třeba tazatel není na jazyky.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru