Avatar uživatele
LEONEK

pokud došlo známým papír o tom že se májí do 31.10. VYSTĚHOVAT A MAJÍ V BYTĚ TRVALÝ POBYT CO SE DÁ JEŠTĚ UDĚLAT?

Měli byt ten museli jakoby zastavit la
easingové společnosti ale dostali se do prodlení se splátkami,dostali papír že se mají vystěhovat peníze sháněli ale nesehnali mají tam trvalý pobyt prosím poradte co s tím děkuji

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? kropitko před 4553 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
baghira

Dodržet smlouvu, kterou se zavázali. Co jiného by měli dělat?

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
kropitko

Ať se pokoušejí dál sehnat dlužné peníze. kontaktují společnost, která jim udělala leasing, snaží se s nimi domluvit.
Škoda, že to nechali dojít tak daleko, to měli řešit hned a ne až nyní, když se mají vystěhovat. Mohli to např. přeúvěrovat, konsolidovat půjčky, prostě se snažit snížit měsíční zátěž. Do takové situace se může dostat každý a společnosti, které dělají leasing, úvěry apod. to vědí,,,jen to chce komunikovat a nedělat mrtvého brouka.

No a pokud skutečně peníze neseženou, nebo se nedomluví, tak se budou muset vystěhovat. Buď do pronájmu, na ubytovnu, možná se pokusit zajít na úřad na soc. odbor, tam je požádat o radu a pomoc.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Sůwa

Bohužel, znám takový případ ze sousedství. Je neuvěřitelná naivita toho dlužníka, že doufá, že „to nějak dopadne“. Dopadne to v každém případě pro ně špatně. Jenže ten papír jistě nedostali dnes a měli nějaký čas na řešení. Tady věřitel našel pro obě rodiny, které v bytě bydlely, nájemní byty, v určený den přijelo stěhovací auto a během pár hodin byli pryč. Po nějaké době přistavili kontejner a všechno co v bytě zbylo rozmlátili a odvezli. Pro celé okolí to byl a stále je šok, rodina tu bydlela víc než 60 let. Trvalý pobyt tu měli samozřejmě také, ale ten nezakládá právo k bydlení. Je to v naší ulici už třetí případ, ale lidé jsou nepoučitelní.
Doplňuji:
Jen na doplnění – v žádném z případů se nejednalo o nezaměstnané. V prvním případě to byly automaty a neplacení soc.a zdrav.pojištění, ve druhém život v nadstandardu a ve třetím alkohol a špatné hospodaření ( utrácení za hovadiny ) a neplacení do fondu oprav SVJ.

Upravil/a: Sůwa

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
kropitko

Zahlédla jsem Vaši otázku ohledně půjčky,,zřejmě ji admin smazal, jelikož je mimo kodex,,,
Ale pokud sháníte půjčku, tak se pokuste obrátit na nějakého poskytovatele půjček. Věřím, že by Vám někdo půjčil i když už budete pravděpodobně v registru.
Pokud se podaří, tak byste pak měl zajít, cca tak za měsíc do nějaké banky a pokusit se půjčky konsolidovat, abyste ulevil rodinnému rozpočtu. Hlavně půjčka, kterou se Vám třeba nyní podaří sehnat bude za nevýhodných podmínek. Sice Vám nyní pomůže, ale mohli byste se pak dostat do větších potíží. Proto doporučuji tu konsolidaci.

No a pokud to neprojde, tak přenechat třeba leasing a sehnat si nějaké levnější bydlení.
Vždy je lepší takovou situaci řešit.

před 4553 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek