Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem pomaly start virtualniho stroje pod win Vista 32b

Zdarec,
muj stroj je c2d 4500, 4GB ram, 2 disky SATA 160GB, OS win Vista Business 32bit SP1 aktualizovany + VMware Server verze 1.0.3 build-44356.

Virtualni stroje startujou z jineho fyzickeho disku nez OS. Potiz je v tom, ze samotny start virtualni masiny (jeste nez zacne startovat samotny system - ubuntu 8.04 nebo winXPpro), trva cca 5min, pricemz disky (oba) drnci jako o zavod. System pak je po tuhle dobu zcela neovladatelny, neda se jezdit poradne ani kurzorem od mysi. Ze to nespadlo indikuje jen zhasinajici numlock. Pokud si pred tim pustim spravce uloh, tak muzu videt, ze vytizeni cpu je po celou dobu te operace 3-5%. Krom AVG8free tam nic dalsiho nebezi.

Pokud to same na stejnem stroji provedu pod winXPpro (dualboot) potazmo v praci na P4 2.66Ghz 1GB ram (winXPpro, stejne verze software), tak se to chova normalne.

Co delam spatne ? :-)

Předmět Autor Datum
Mam stejnou zkusenost s vmware serverm. Pod XP v pohode, pod Vistou 3 minuty nez vubec zacal nabihat…
JR_Ewing 13.08.2008 11:36
JR_Ewing
no, tuhle variantu bych uprednostvoval taky :-D ... bohuzel cilem toho snazeni je vyzkum pro zamesta…
gullman 13.08.2008 11:44
gullman
A je bezpodminecne nutene bezet ten vmware pod vistama? Tusim ze virtual box beha pod vistama lepe.…
JR_Ewing 13.08.2008 11:58
JR_Ewing
No, na hostitelskem systemu bezi server systemu pro sber dat a skenovani dokumentu a z virtualnich m…
gullman 13.08.2008 12:03
gullman
A to ma jako bezet trvale? No boze muj!!!! Tak tomu zakaznikovi velmi durazne politcky vysvetlit, ze…
JR_Ewing 13.08.2008 12:08
JR_Ewing
Nikoliv trvale. VMware server tu je jen pro moje testovaci ucely. Zakaznikova firemni politika je mi…
gullman 13.08.2008 12:14
gullman
zkus VMWare server 2 RC1. Prestoze RC1 ( netestovano pod vistama ), uz je to temer hotova verze. Klu…
JR_Ewing 13.08.2008 12:17
JR_Ewing
A, dik... uuuz se snazim to stahovat...
gullman 13.08.2008 12:31
gullman
moje zkušenosti s použitím VMWare server 2 RC1 : kdo by čekal stejně efektivní a jednoduchý nástroj… poslední
gullman 17.08.2008 22:08
gullman

No, na hostitelskem systemu bezi server systemu pro sber dat a skenovani dokumentu a z virtualnich masin se tam ty data posilaj a pristupuje se z nich na server. Abych nemusel mit pusteno vic pocitacu, mam ty klienty virtualizovany. Jeden zakos si preje tenhle server provozovat na Vistach a cilem je nez se mu to proda si to natrenovat. Vono to jako funguje, ale pri kazdym restartu si 5 minut hryzat nehty...

Z helpdesku Microsoftu se mi jeste nevozvali :-)

A to ma jako bezet trvale? No boze muj!!!! Tak tomu zakaznikovi velmi durazne politcky vysvetlit, ze ESXi server od VMWare je dneska uz ( s omezenimi - tedy chybi moznost clusteru atd. co se tyce vetsi infrastruktury ) zdarma a ze je to tak xkrat lepsi ( za x nahrad libovolne cislo radu tak miliard a vyse ) nez mit VMWare server na (jeho)Vistach.

Fuj

EDIT: aha, tam probiha scanovani, tak to je jina.. to bude horsi.

Nikoliv trvale. VMware server tu je jen pro moje testovaci ucely. Zakaznikova firemni politika je mit v siti jako tendle server nejnovejsi widle a s tim nic neudelam.

Ja vim ze bych to moh cely odvirtualizovat na XPckach nebo pod linuxem, ale to nic nemeni na tom, ze bez prstenu z Arabely Mikrosoftu proste pod jehoVistama ten VMware server nechodi jak ma.

edit: odbihame od tematu, problem tet neni zakaznikova obsese z Vistama, ale ze starnu u bootovani virtualnich masin pod Vistama :-D

edit no2: dyt pod tucnakem se v sane da taky skenovat :-)

moje zkušenosti s použitím VMWare server 2 RC1 :

kdo by čekal stejně efektivní a jednoduchý nástroj jako byla přadchozí verze, se zlou by se potázal. Po instalaci to spouští jakousi servisu a tváří se to jako webový server. Má Opera i Firefox to nezvládají, blekotají něco o chybějících certifikátech (cože???). Spouštím IE7, dostávám se až do management konzole. Staré virtuální mašiny z původní instalace nefungujou..Hm. Zasouvám do mechaniky cd s Ubuntu804, ještě to nevzdávám a instaluju systém znova. Aspoň si u toho vypiju kafe.

...po dvou hodinách nastavování a fuj, čtení manuálu:

"Error opening virtual machine, host name could not to be resolved." Jako výsledek celoodpoledního snažení docela mizérije.

result pro mě v tuto chvíli:
Milé Visty, děte do pr**** ... s Virtualizačními nástroji stejných rodičů nefungujete. Myslím že vás s malym v sformátuju. Kam sem sakryš založil to cd s winXP... :x:3-[

edit: ...dlužil jsem tu nějakou odpověď..

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru