Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem poraďte jak naformátovat netbook

Dobrý den, chtěl bych poradit s naformátováním netbooku...nemám možnost externí dvd mechaniky, takže asi jedině přes usb, ale popravdě si s tím nevím rady. přítelkyně si před týdnem koupila nový Acer aspire One a od tý doby se to cely s prominutím s.re...nevím, čím to je, ale hardisk toho počítače pracuje jako tři osm šestka...istalovala si to sama, nebyl jsem u toho, takže nevím kde je chyba...každopádně přes počítače nejsem žádný odborník...
předem díky moc za radu...

Předmět Autor Datum
jestli je možnost bootovaní z flash disku, tak si ho uděláš jako bootovací s operačním systémem a je…
maxton 29.03.2011 14:31
maxton
Když si to přítelkyně instalovala sama, určitě to zvládne znova. Možná by to bylo ale lepší svěřit n…
karel 29.03.2011 14:31
karel
až tak jsem nemyslel, že tomu nerozumim...samozřejmě, že vím, že se musí instalovat i ovladače atd..…
eclipsed 29.03.2011 18:40
eclipsed
pouzijes napr. WinToFlash (www.google.com) a das si instalacku na USB stick a potom sa to instaluje… poslední
MM.. 29.03.2011 19:38
MM..

Když si to přítelkyně instalovala sama, určitě to zvládne znova. Možná by to bylo ale lepší svěřit někomu, kdo to umí. Má někdo z vás povědomí o tom, že se musí instalovat i ovladače? Zformátováním disku k jeho zrychlení nedojde.

až tak jsem nemyslel, že tomu nerozumim...samozřejmě, že vím, že se musí instalovat i ovladače atd....jen jsem tento proces nikdy nedělal u netbooku...každopádně, mám takovej pocit, že u toho hadru bude krpa spíš v tom formatu dat NTFS a to druhy...a nevim zda při instalaci někde neudelala chybu...ona je uplnej analfabet co se tyce tohoto...ja bohuzel byl mimo domov a ona na to spechala nedockavosti...osobne mam Mac, takze z platformy Windows jsem po tech letech trosku vypadl...
tak nevim...mozna tam chyba nebude...jen se ji to rano zaclo cely nejak sypat...nesel spustit...az pak, ale to se nacital minimalne 15min...a kontrolka hardisku svitila neustale...nevim, kde bych mel hledat chybu...navic prestala fungovat i Wifina...to prece neni mozny u novyho pocitace...je mozny ze by to bylo virem?
diky moc za reakce

pouzijes napr. WinToFlash (www.google.com) a das si instalacku na USB stick a potom sa to instaluje uplne stejne jak z CDROM.
Formatovat predtym nemusis nic, formatuje instalator.

Vseobecne ale najprv nic neformatuj, ale nainstaluj tam OVLADACE. Potom to pojde rychlo (mozno).

Ak ten notebook nema normalny HDD ale ma len nejaky pomaly Flashdisk, tak na to sa da urobit par fint, napr. v instalatore nezvolis NTFS ale FAT32. Sice potom nebude moct ukladat subory vacsie jak 4GB ale tie flashdisky v acer one asi ani viac jak 4GB nemaju :D A nebude mat opravnenia co u domaceho BFU NTB neni problem.
Efekt je v tom ze a) FAT32 neni zurnalovaci takze sa nezapisuje vsetko zbytocne 2x, b) FAT32 nema NTFS last used time atribut takze sa nezapisuje na disk pri kazdom citani suboru. Druha finta uz teraz neviem zhlavy co pomohlo najlepsie ci len nejake nastavenie prefetchingu alebo EWF, musim pohladat.

Ale najprv daj vediet ze jaky je v tom systemovy HDD (spravca zariadeni - disk - vlastnosti - tam to mas napisane). Ked to je normalny HDD (nie SSD) tak to musi ist normalne rychlo po normalnej instalacii na NTFS a po instalacii ovladacov.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru