Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem prasklá bet.podlaha ve sklepě

ve sklepě mi praskla vlivem tlaku spodni vody podlaha(nafoukla se mi a udělaly boule) a mám tam nyní vodu,,Dříve to spousty let nebylo,až teď v poslední době..
Dům je na jílu..Přemýšlel jsem vykopat díru v podlaze,tím bych uvolnil tlak a vodu odčerpával..Je nutné díru nějak obložit či jinak vystužit,,díra by byla,50x50..takový jako kanalek..Ja opravit praskliny?
Díky předem za raduprasklá beton,podla

Předmět Autor Datum
Dříve to spousty let nebylo,až teď To stačí třeba o kilometr mimo kopat základy pod domek, kanaliza…
sHpy00n 05.08.2013 15:35
sHpy00n
Řeším podobný problém - spodní voda ve sklepě. A bohužel jsem se k definitivnímu závěru řešení ještě… poslední
Ondra K 06.08.2013 08:51
Ondra K

Dříve to spousty let nebylo,až teď

To stačí třeba o kilometr mimo kopat základy pod domek, kanalizaci, vyvrtat studnu.. cokoli, přerušit vodě přirozenou cestu a ona si holt najde jinou. Nebo stačí povodně a taky to změní spodní vody.
Podobná událost se stala mému švagrovi před nějakými 15 lety v domku asi 5 let zrekonstruovaném, ale před tím 70 let stojícím. Nikdy před tím voda nebyla, ani když při rekonstrukci kopal půl metru pod základ. Pak jednoho krásného dne přišel z práce domů a divil se že je v chalupě zima jako v morně. Bodejď ne. Celej sklep i s kotelnou zatopenej přez půl metru že to zadusilo kotel. Voda vylomila 12 cm betonu i s KARI sítí. Dnes tam má metr a půl 400 mm trubky s čerpadlem a čidlama. První dva roky málem nestíhal čerpat, pak se to ustálilo zhruba na dvou třetinách původní vydatnosti a posledni dva tři roky to spadlo ještě o polovinu.
Vykopat a opravit musel celou podlahu protože izolace byla porupaná hodně.

Řeším podobný problém - spodní voda ve sklepě. A bohužel jsem se k definitivnímu závěru řešení ještě nedospěl. První volba byla také studánka nebo nějaké kanálky ve sklepě, které bych svedl do kanalizace, ale pak jsem se setkal s názory, že budu dělat vodě pod domem cestu a ta bude dům podemílat. Dalším řešením je asi možná drenáž, ale bohužel nejsem schopen ji udělat po celém obvodu domu. Ještě zkouším oslovit hydrologa, tak jsem zvědav, jestli mi to nějak posune.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru