Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem prepojenie dvoch routrov

Zdravim ... chcel by som sa opytat ci by sa dalo prepojit dva routre pomocou wifi ...mame na dome jeden router SPEEDPORT W502V na ktory je pripojeny internet ...jeho signal ale nepokryva cely dom preto by som nan rad napojil dalsi router HUAWEI B260 pomocou wifi kedze by som nerad natahoval kabel ...ak sa to da a niekto by mal cas napisat navod ako postupovat bol by som velmi vdacny ...nevyznam sa prilis do tychto veci ...dakujem

Předmět Autor Datum
Router musi v prvom rade zvladat rezim klient, cize musi sa vediet napojit na AP. V druhom rade, by…
fleg 06.05.2013 07:28
fleg
bohužel ten huawei b260 je zcela nevhodný, je to jen cdma modem bez výstupního switche. u normálníh… poslední
lední brtník 06.05.2013 07:34
lední brtník

Router musi v prvom rade zvladat rezim klient, cize musi sa vediet napojit na AP. V druhom rade, by mal zaroven vysielat, co byva casto oznacene v menu ako repeater, wds alebo bridge mode (bridge mode byva oznaceny aj rezim s vypnutym routovanim len). Keby tvoj router toto vsetko aj zvladal (co pochybujem) tak takyto hybridny rezim neodporucam.
Spravne pripojenie je AP---wifi spoj---klient---kabel---AP, kde na druhej strane pripojis 2 zariadenia, jedno bezi v rezime klient a druhe je nanho napojene kablom a vysiela signal dalej.
Btw ten Huawei je tusim dsl router nie? Takze ho ako klienta urcite nepouzijes.
Kupi si TP-Link743 (vie kleint mod) a k nemu 741 (bude vysielat) a budes mat relativne spolahlivu siet.

bohužel ten huawei b260 je zcela nevhodný, je to jen cdma modem bez výstupního switche.

u normálního routeru je možné, když druhý router poběží v režimu client (wr743nd). ale pak by to chtělo, ať "páteřní" wifi spoj mezi routery běží na rozumné rychlosti, a ten tvůj speedport umí jen géčko, to je pro připojení více pc přes wifi pomalé.

bývá ještě problém, že router za sebou vytváří novou síť. bylo by potřeba, aby uměl vypnout nat nebo měl některý z bridge módů.
obejití natu se řeší tak, že se mezi routery natáhne kabel a vrazí se až do lan výstupu (switche), tím vznikne ap se switchem. zároveň nejsi v domácí lan síti (mezi pc) omezen rychlostí wifi. vzhledem k pomalému 802.11g speedportu bych toto řešení s kabelem doporučoval.

na konec baráku pak dát nějaký normální router, ze kterého by se využila jen lan část. low cost je wr741nd.
(kdyby se ti chtělo experimentovat i s client módem, pak wr743nd)
více wifikrámů stihnou obsloužit vyšší modely s mimo režimem, třeba wr941nd. a pokud bys na konci baráku potřeboval "gigabitovou" lan síť, lze vzít wr1042nd.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru