Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno pripojeni k databazi SQL skrze ODBC

ahojte
již jsem to řešil tady: http://pc.poradna.net/q/view/548418-pripojeni-k-da tabazi
bohužel byly tam nainstalovány WIN 7, ktere avsak nepodporovoali dany program. Nyni jsem nainstaoval XP ale mam problem s pripojenim k databazi. Opsal jsem to naprosto stejne jako minule, ale nefunguje to. Je mozne ze budu muset jeste nainstalovat nejake ovladace k ODBC? Pokud to smazu na "starem" pocitaci a vytvorim znovu, tak to jede. nejede to na te nove instalaci. V soucasnosti provadim instalaci aktualizaci, uvidim co pak. Budu vdecny za kazdy nazor a za kazdou radu. Diky.

Předmět Autor Datum
těžko říct. Obrať se na podporu toho programu, jeho "výrobce" by měl vědět, jaké přesné poždavky na…
touchwood 26.08.2010 11:07
touchwood
Z názvu obrázku ( tpv ... ) je zřejmé, že se jedná o zprovoznění klienta vašeho informačního sytému.…
hynajs 26.08.2010 11:41
hynajs
tady je trošku problém v tom, že si již asi dva roky neplatím aktualizace. Jsem jim tam i volal, ale…
stenly04 26.08.2010 15:24
stenly04
Pokud není nikde popsáno, co a jak je třeba udělat/nastavit, pak ti asi nic jiného nezbývá (šikovný…
touchwood 26.08.2010 15:28
touchwood
Rád bych pomohl, ale vždyť nevím ani verzi SQL , natož abych věděl DSN jméno a heslo. Nastavení klie… poslední
hynajs 27.08.2010 08:59
hynajs
Určitě se instalují. Kontaktuj dodavatele sw abys věděl jaké. Dají se najít i na slunečnici ale nedo…
MM_tank 26.08.2010 11:44
MM_tank
Ovládače k databáze, ku ktorej sa cez ODBC chceš pripojiť, samozrejme musíš mať nainštalované. Pripo…
los 26.08.2010 11:53
los
vsechno je 32 bitove... konfigurace (je to komplet prepsane z pocitace co to fungovalo.. daji se jes…
stenly04 26.08.2010 15:26
stenly04
Konfigurácia čoho je komplet prepísaná z fungujúceho stroja - aplikácie alebo dátového zdroja (DSN z…
los 26.08.2010 21:27
los

Z názvu obrázku ( tpv ... ) je zřejmé, že se jedná o zprovoznění klienta vašeho informačního sytému.
Jedná se o naprosto regulérní dotaz na dodavatele SW ( jak píše touchwood), neztrácej tedy čas.

Nikdo z klientů naší firmy by se podobnou otázkou nezabýval ( i když jim tam návod samozřejmě dodávám), zkrátka bych měl telefonát - v případě milého děvčete vítaný :))

tady je trošku problém v tom, že si již asi dva roky neplatím aktualizace. Jsem jim tam i volal, ale bylo me receno, ze by jsem si musel zaplatit vyjezd.. Dle meho nazoru je to pro ne prace asi 5 minut po telefonu. A v tom je ten problem. zavolame jeste jednou a zkusim vyt vic neodbytny.. ale pokud s tim mate zkusenost a byl ochoten me poradit, budu jenom rad. uz to trva asi tyden :-(

Pokud není nikde popsáno, co a jak je třeba udělat/nastavit, pak ti asi nic jiného nezbývá (šikovný admin se zkušenostmi by na to asi přišel, ale musel by nejpíše taky experimentovat). Velmi důležité je ale se tomu technikovi koukat pod ruce a zjistit, co je třeba, abys to propříště zvládl sám.

Rád bych pomohl, ale vždyť nevím ani verzi SQL , natož abych věděl DSN jméno a heslo.
Nastavení klienta měl určitě bývalý IT v poznámkách - ale to už je práce pro Columba, stejně jako vztahy s dodavatelem, existují určitě nějaké smlouvy.

Naopak musím být ještě víc pesimistický : databáze SQL potřebuje péči, minimálně zálohování.
Může totiž přijít větší průšvih než je jeden nezprovozněný klient. A vsadím se, že řešení takového maléru by Vás stálo více.

Ovládače k databáze, ku ktorej sa cez ODBC chceš pripojiť, samozrejme musíš mať nainštalované. Pripojenie k databáze sa asi v tej aplikácii konfiguruje a databázu, ktorú používaš, asi poznáš, takže by si mal vedieť zistiť, aký driver potrebuješ.

Ak je to 64-bitový stroj a 32-bitová aplikácia, tak nastav to ODBC pripojenie pomocou C:\Windows\SysWOW64\odbcad32.exe. (Predvolene sa z Control Panela spúšťa 64-bitová verzia z C:\Windows\System32\odbcad32.exe.)

Konfigurácia čoho je komplet prepísaná z fungujúceho stroja - aplikácie alebo dátového zdroja (DSN záznam)? V tom screenshote je, že sa nenašiel DSN záznam, tak sa pozri, či tam naozaj je (keďže sa nenašiel, tak tam asi chýba).

Ovládače sa inštalujú - dá sa to vytiahnuť z fungujúceho stroja, ale inštalačku nájdeš a spustíš rýchlejšie, ako zisťovať, čo všetko musíš spraviť, aby to fungovalo. Pozri sa, aké ovládače sa používajú tam (pomocou odbcad32), kde to funguje a nájdi si k nim inštalačku.

Tú aplikáciu spúšťaš len pod tvojím účtom? Asi áno, ale ak nie, tak vytvor systémový DSN záznam namiesto používateľského.

Ak ti to nepomôže, tak skús napísať viac informácií - o akú databázu ide, o akú aplikáciu ide, ako je v aplikácii nastavené pripojenie na databázu, ako je nastavený DSN záznam, ktorý sa má použiť. Skrátka také tie základné informácie, ktoré si mohol spomenúť hneď na začiatku. ;-)

PS: Ten, čo utiekol, asi vedel prečo. :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru