Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno problem s pripojenim vice jak 3 pc k straightcore wrt-314

Zdravim, vlastnim zarizeni Straightcore WRT-314, vse mi slape bez problemu, 3 pc v panelakovem byte funguji pres kabely a i pres wifi v libovolne kombinaci.

Problem nastane kdyz prijde nekdo dalsi (4.) a chce se pripojit (byva nas tu az 6..). Zkratka nejde to, budto se nepripoji a nebo se pripoji a jine pc se odpoji od internetu s tim ze ma omezene pripojeni pouze na lokalni sit. Zkousel jsem snad vsechna nastaveni na routeru a problem pretrvava, u providera (Centrio) me ujistili ze kvuli nim tento problem neni a ze bych mel mit moznost pripojit libovolny pocet pc, pokud mam na to zarizeni. Rychlost je 30/30 Mbps takze tim ze by to pripojeni neutahlo to taky nebude..

Nevim jak tento problem resit, nejsem nejaky expert v sitich. Prvni co me napadlo bylo reklamovat zarizeni, ale jelikoz pracuji z domova na internetu a spolubydlici taky hojne vyuzivaji pripojeni, bylo nemyslitelne cekat 30 dni nez se vyresi reklamace. Rozhodl jsem se napred napsat na ruzna fora o rady a pomoc. Pokud potrebujete dalsi info, ktere jsem neposkytl, rad doplnim.. jak jsem rekl, v tomto oboru jsem laik.

Předmět Autor Datum
Problem nastane kdyz prijde nekdo dalsi čili určitě se připojuje dhcp. tvoje domácí pc mají statick…
lední brtník 04.10.2009 14:17
lední brtník
diky za odpoved, podarilo se mi to nakonec nastavit.. stahl jsem nejnovejsi firmware, coz ale nebyl… poslední
zbysa 04.10.2009 17:52
zbysa

Problem nastane kdyz prijde nekdo dalsi

čili určitě se připojuje dhcp.
tvoje domácí pc mají statické adresy, nebo taky získávají nastavení z routeru? zkontroluj nastavení tcp/ip všech současných pc: ipconfig -all
kvůli kolizím s někým doma, kdo si nastavuje adresu ručně, taky můžeš omezit rozsah dhcp třeba jen na 192.168.1.100-.200. tak pravděpodobně uspokojíš pevné nastavovače i ty jednodušší s dhcp.

předpokládám správně že máš router připojený wan vstupem rovnou k isp? nehraješ si doma na sdílení internetu z nějakého pc s xp home?

tady má někdo nejspíš podobný problém, bohužej jeho zmatenému popisu nikdo nejspíš nikdo nerozumněl a řešení nevidím, zkus tam listovat dál.

a vůbec nevím, co si mám pod tímto představit:
* pro režim router WAN --> LAN+WLAN volte režim č. 3
* pro režim router WAN+WLAN --> LAN volte režim č. 2

diky za odpoved, podarilo se mi to nakonec nastavit.. stahl jsem nejnovejsi firmware, coz ale nebyl problem, zrejme jsou spatne popsany rezimy routeru v manualu, trosku jsem si pohral vyzkousel jsem rezimy ktere byly podle popisu naprosto nevhodne pro nas pripad a nyni vse funguje bez problemu (zatim na 4 pc..)..

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru