Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem problém s plugin - containerem ve firefoxu

Dobrý den,
mám firefox 3.6.6. , už jsem ho i přeinstaloval, javu 6 update 20, ale stále trvá problém - při spuštění flashe plugin container od 10 -40 % CPU a firefox.exe 5 - 50% CPU. Poradte prosím laikovi co se s tím dá dělat.
Ve starších verzích firefoxu jsem se s tímto problémem nesetkal. Děkuji za odpověd. :-)

Předmět Autor Datum
Jaky container, naco ti to je? Pluginy si mozes vo FF zakazat ktore chces, idealne zakazat uplne vse…
MM.. 03.07.2010 19:41
MM..
aky container, naco ti to je? To je inovace verze 3.6.6 změnil se přístup k doplňkům.
čumil_old 04.07.2010 14:51
čumil_old
Ja tu mam FF 3.6.6 a nepotrebujem ziadne kontajnery normalne mam nainstaleny FF a doplnky (napr. ado…
MM.. 04.07.2010 23:24
MM..
Je škoda, že tu lidi odpovídají, aniž by se namáhali pochopit o čem byl dotaz. Tedy: plugin-containe…
Jirka K. 12.09.2010 17:55
Jirka K.
Pokud chceš, aby flash plugin nebyl spravován přes plugin-container,tak do adresního řádku napiš Abo…
ajavar 12.09.2010 18:07
ajavar
Je škoda, že tu lidi odpovídají, aniž by se namáhali pochopit o čem byl dotaz. Možná to záleží na t…
kmochna 12.09.2010 18:23
kmochna
Ano, ten nápad s odděleným během některých částí prohlížeče je v pořádku. V pořádku není, že se to n…
Jirka K. 12.09.2010 19:03
Jirka K.
Tak jsem jako vy odstranil soubor plugin-container.exe a FF mi teď padá skoro pořád a nemůžu s tím n…
Matros 03.12.2010 22:14
Matros
Opak false je true.
karel 03.12.2010 22:17
karel
Clovek pochop konecne ze ten kontajner nema s tvojim vytazovanim nic spolocne. Ked ti nieco vytazuje…
MM.. 04.12.2010 00:32
MM..
To MM: prosím, piš opravdu raději jen o věcech o kterých něco víš. Tvoje rady jsou sice obecně pravd…
Jirka K. 21.01.2011 16:37
Jirka K.
Pokud nemáte možnost zkopírovat ho z jiného pc s instalovaným firefoxem, tak nejsnáz ho obnovíte tak…
Jirka K. 21.01.2011 16:30
Jirka K.
Tady mate reseni na ten plugin,testnuto na firefoxu 4 kde bere s procesu opravdu hodne,navod je v an…
Max7 15.05.2011 11:25
Max7
Vymyslels postup, přeložil ho do angličtiny a umístil na edisk? Je fajn, že rád poradíš, když víš ví…
karel 15.05.2011 11:29
karel
Návod funguje i ve Firefoxu 5. Je klid:-)
mkx333 15.08.2011 19:21
mkx333
To je objev..vždyť je to obyčejné vypnutí plugin containeru přes about:config,nehledě na to,že ta sa…
ajavar 15.08.2011 22:54
ajavar
No a teraz niekto poradi ako dalej.Pri vlozeni hlasky about:config a nasledneho hladania plugin - co… poslední
orbithall666 03.08.2012 09:58
orbithall666

Ja tu mam FF 3.6.6 a nepotrebujem ziadne kontajnery normalne mam nainstaleny FF a doplnky (napr. adobe flash player) vsetko je stejne jak predtym nepotstrehol som ziaden rozdiel (z hladiska pouzivatela). Alebo je dotazovatel nejaky vyvojar alebo co vlastne riesi? Nejak neraci napisat konkretnejsie ze co ma za problem.
P.S. tipujem ze tam ma nejake nekompatibilne doplnky takze ich ma zakazovat postupne, som to pisal. A nainstalit najnovsi flash player z www.adobe.com

Je škoda, že tu lidi odpovídají, aniž by se namáhali pochopit o čem byl dotaz. Tedy: plugin-container.exe je jedno z mnoha zbytečných vyhoršení, kterými nás otravujou vývojáři nových verzí ff, místo toho, aby se namáhali prostě vychytat chyby a ten moloch trochu zrychlit. Má to sloužit k "oddělenému běhu zásuvných modulů", tj. (některé) pluginy s tím běží v odděleném procesu. To má údajně zvýšit stabilitu ff. Hm, pád ff kvůli pluginu jsem ještě neviděl, ale vytuhnutí při načítání stránek kvůli nedostatku systémových prostředků znám výborně. Ff požere s plugin-containerem zase o něco víc výkonu, jak nám matras hezky změřil.
Tedy pokud vám tak jako mě a matrasovi jde o výkon systému víc, než o fiktivní ochranu před fiktivními pády prohlížeče, můžete ten humus zkusit(!) vypnout.
Na stránce about:config si najděte položku dom.ipc.plugins.enabled a přepněte ji na false. Pak můžete případně ještě přepnout na false i položky pro jednotlivé pluginy, např. pro flash to je: dom.ipc.plugins.enabled.npswf32.dll.
Ještě ve verzi 3.6.8 toto nastavení stačilo k vypnutí plugin containeru. Bohužel po updatu na 3.6.9 jsem zjistil, že se plugin-container nerušeně zapíná, aniž by bral ohled na nastavení výše. Našel jsem tedy v adresáři s ff soubor plugin-container.exe a smazal. Ff běží i s tím, k úspoře výkonu to stačilo a vše funguje. Bohužel ale očekávatelně dochází k malé prodlevě při zapínání flash her, jak se zřejmě ff snaží plugin-container najít. Budu tedy vděčný pokud někdo zná skutečné řešení a postup, jak plugin-container.exe skutečně deaktivovat.
A ano matrasi, ve starších verzích ff tahle blbost nebyla.

Pokud chceš, aby flash plugin nebyl spravován přes plugin-container,tak do adresního řádku napiš About:config, vyfiltruj si předvolbu dom.ipc.plugins.enabled.npswf32.dll a dvojitým kliknutím ji změň na false.Tím ale není řečeno, že zabráníš pádům prohlížeče, ale nebude to mít na svědomí plugin-container. :)

Je škoda, že tu lidi odpovídají, aniž by se namáhali pochopit o čem byl dotaz.

Možná to záleží na tuposti odpovídatele.

Používám jiný prohlížeč, al problémy jsou vesměs všude stejný. Takže nápad izolovat jednotlivé sekce a doplňky prohlížeče byl i u mého dev týmu - byla to trnitá cesta, ale dnes s odstupem času to hodnotím kladně - prohlížeč je hodně stabilní, sic u vás se to řeší jiným procesem.

dal jsem si vyhledat zakázání u FF a našel jsem: http://forums.mozillazine.org/viewtopic.php?p=9530 495#p9530495 - snad pomůže.

Ano, ten nápad s odděleným během některých částí prohlížeče je v pořádku. V pořádku není, že se to nedá u ff jednoduše a spolehlivě vypínat nebo zapínat dle potřeby. (viz můj příspěvek výše) Bohužel ve vámi uvedeném tipu je stejně jako i jinde odkaz na položku dom.ipc.plugins.enabled a navíc tvrzení, že implicitně je plugin-container vypnutý. Rada co dělat když to nefunguje chybí.
Nejspíš jde prostě o jeden z mnoha bugů, které přináší frenetická snaha o víceméně samoúčelné "vylepšování" ff, jak ji vidíme poslední ca 2-3 roky :-(. Méně "novinek" a více spolehlivosti bych bral radši.

Clovek pochop konecne ze ten kontajner nema s tvojim vytazovanim nic spolocne. Ked ti nieco vytazuje tak je to bud nejaky nahovno plugin ktory nefunguje s novou verziou (mozes skusit vsetky pluginy postupne zakazovat a zistis ktory to robi, uz som to pisal na rozdiel od tupeho kmochnu) alebo proste je nahovno adobe flash player ked prehrava niektore typy reklam na internete co je proste realita a nic s tym neurobis a vytazovalo to odjakziva aj bez kontajneru aj skontajnerom, nechod na weby kde su dementne reklamy s flashplayerom.
A firefox nema vobec "padat" pouzivam to 10rokov a este mi nepadol (resp. mozno raz za 10rokov sa restartol) Ked ti pada mas nejaky problem vo Win alebo v HW alebo v pluuginoch (postupne zakazovat) alebo je problem (poskodene) to flash video co prehravas apod.
P.S. ked si vymazal nejake .exe z disku tak odinstaluj firefox a nainstaluj ho uplne nanovo.

To MM: prosím, piš opravdu raději jen o věcech o kterých něco víš.
Tvoje rady jsou sice obecně pravdivé, ale nemají přímý vztah k tomu, nač se matras ptal. Když píše že mu plugincontainer něco vytěžuje a že mu ff padá, tak z toho při odpovědi vycházej. A když ani nevíš co plugincontainer je, tak prostě na takový dotaz neodpovídej.

Pokud nemáte možnost zkopírovat ho z jiného pc s instalovaným firefoxem, tak nejsnáz ho obnovíte tak, že si z internetu stáhnete firefox portable, pokud možno stejnou verzi jako má váš instalovaný firefox.
Jen, pokud jste to neudělal, zkuste napřed ještě ten plugin krom toho že jste ho smazal, taky vypnout v nastavení, podle postupu v předchozích příspěvcích. Možná je zdrojem pádů konflikt kdy plugincontainer je zapnutý a firefox ho marně hledá.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru