Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem problém s připojením ext. HDD pomocí eSATA

Dobrý den vlastním notebook Lenovo Ideapad Y550 který má jeden eSATA. Koupil jsem si ext. HDD Apacer 500 GB na zálohy, který lze připojit pomocí USB nebo eSATA. Zatím co pomocí USB disk bez problémů připojím a normálně pracuje, tak pomocí eSATA mi nastanou potíže. Win 7 (32bit) mi po připojení HDD nahlásí, že bylo připojeno úložné zařízení a poté mi vyskočí na okamžik nějaká hláška ve smyslu, že máli zařízení více portů bude pouřit port 0. Nevím jestli jsem to napsal správně ale tak nějak to je. V nabídce tento počítač HDD nemám. Ve správci zařízení se HDD zobrazuje, ale ve vlastnostech je informace o tom, že zařízení je zakázáno. Když chci zařízení povolit tak mi to systém nedovolí. Nejprve jsem HDD připojoval pomocí eSATA kabelu plus USB kabelu kvůli napájení. Následně jsem si koupil pro HDD napájecí zdroj takže jej již připojuji pouze přes eSATA. Prosím o pomoc už si s tím nevím rady. Děkuji. Milan Repa

Předmět Autor Datum
No zrejme si zblbol ten Win keď raz zariadenie pripájaš cez USB a potom cez to eSATA. Zkúsil by som…
Joseph 13.02.2010 14:13
Joseph
USBDeview jsem zkusil, ale bez výsledku. Ono zpočátku jsem HDD přez eSATA viděl, ale nekonečně dlouh…
Milarepa 13.02.2010 18:06
Milarepa
mám stejný problem. Vlastním stejny disk ale ve správce zarízení ho vidim pod jmenem thosiba. Ale kd…
Scool 22.01.2011 20:56
Scool
odpoj ten disk. z příkazového řádku spusť: set devmgr_show_nonpresent_devices=1 start devmgmt.msc… poslední
lední brtník 22.01.2011 21:10
lední brtník

No zrejme si zblbol ten Win keď raz zariadenie pripájaš cez USB a potom cez to eSATA.
Zkúsil by som vyhladať pomocou utilitky "USBDeview" alebo podobnej záznamy o pripojení toho Hard disku ako USB zariadenia a odstrániť ich z registrov.

USBDeview jsem zkusil, ale bez výsledku. Ono zpočátku jsem HDD přez eSATA viděl, ale nekonečně dlouho se tento disk načítal a zamrzal mi celý systém. Až následně se přestal disk objevovat. Co jsem vyčetl, je že HDD je připojeno pomocí SATA I a dále že HDD je vybaven SATA II.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru