Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem problém se spouštěním programů z dvd mechaniky

Dobrý den, mám problém se spouštěním programů z dvd mechaniky. když chci spusti nějaký program, například hru přímo přes autorun tak to mi to hlásí že mám v mechanice špatný disk. Podařilo se mi spusti program přes nabídku start ale tento problém se mi vyskytuje i u ostatních věcí. Ale přitom film nebo muziku mi to přehraje bez potíží. pokusil jsem se update ovladače mechaniky a opravu ovladače ale hlásí mi to že má poslední verzi a vše je v pořádku. Mám asi dva měsíce nové windows 7 a od té doby to blbne. Co může být příčinou, nebo jak to vyřešit hlavně? děkuji.

Předmět Autor Datum
tak to mi to hlásí že mám v mechanice špatný disk Doopravdy to hlásí co?
karel 23.11.2010 17:48
karel
hlásí to "Vložte správný disk CD-ROM, stiskněte tlačítko OK a restartujte aplikaci. Jo a zkusil jsem…
Filip K 24.11.2010 12:19
Filip K
To DVD je co zac? Original instalace DVD hry alebo nejaky paleny zmetok? Jakej hry a co presne spust…
MM.. 24.11.2010 17:35
MM..
no stalo se mi to u všech tří her, všechny jsou originály. nejdřív jsem zkoušel battlefield bad comp…
Filip K 26.11.2010 13:08
Filip K
pak jsem ale zkoušel nainstalovat fallout 3 O co se teda vlastně snažíš? Chceš tu hru instalovat n…
karel 26.11.2010 14:12
karel
Napis sem co presne spustas a jak presne (prava mys alebo co?) Najdi si na tom CD nejaky subor Setup…
MM.. 26.11.2010 14:30
MM..
za prvé se omlouvám za špatný výraz u toho "snažil jsem se nainstalovat Fallout 3" jsem chtěl říct s…
Filip K 29.11.2010 01:07
Filip K
Nainstalovana hra sa predsa spusta zo start - vsetky programy - a tam si ju najdes, alebo pri instal…
MM.. 29.11.2010 01:55
MM..
A opakujem ze vo Windows7 treba hru instalovat cez pravy klik - spustit ako spravca, ked si to insta… poslední
MM.. 29.11.2010 02:03
MM..
Ono či tá hra, alebo program, ktorý chceš spustiť si nechce niečo zapísať na disk. A keďže ju spúšťa…
pme 23.11.2010 18:04
pme
Ale přitom film nebo muziku mi to přehraje bez potíží. pokusil jsem se update ovladače mechaniky sp…
lední brtník 23.11.2010 18:24
lední brtník
já nejsem expert na počítače a proto se tady ptám, jsem normální uživatel to neni nic ve vzdělání ch…
Filip K 24.11.2010 12:25
Filip K

To DVD je co zac? Original instalace DVD hry alebo nejaky paleny zmetok? Jakej hry a co presne spustas a jak presne? Ma ta hra fungovat na Windows7 ? (viz web stranky autora hry. Samozrejmost to neni, stazovat sa na microsoft, mozes im jednu vrazit aj za mna :)

Skusil si spustat instalator hry pomocou pravy klik - spustit ako spravca?

no stalo se mi to u všech tří her, všechny jsou originály. nejdřív jsem zkoušel battlefield bad company 2, tam jsem měl štěstí že se to dalo spouštět ne z dvd ale přihlášenim přes internet, ale u toho jsem ještě nevěděl co se děje. pak jsem ale zkoušel nainstalovat fallout 3 a taky mi to hlásilo to samý no a poslední je Assassins creed. tam to taky nejde. jediný štěstí v neštěstí je že to nějak jde spustit přes ikonu přes menu start ale to se mi to zapne v rozhraní plochy a nejde to dát jako na celou obrazovku takže mi pořád vyjíždí kurzor ze hry na obrazovku. ale alespon se to spustí. divný je že když to spustim přes autorun tak mi to napíše tu zprávu ale když to spustim přes tu ikonu ve startu tak to jde a přitom slyšim že se to načítá z toho dvd. tak právě nechápu co je za problém?

Napis sem co presne spustas a jak presne (prava mys alebo co?)
Najdi si na tom CD nejaky subor Setup.exe apod a prava mys na to a spustit jak spravca. To by malo spustit instalaciu hry a pokracujes podla pokynov instalatora. Hry sa musi do PC najprv nainstalovat, az potom to mozes hrat.
Ked to pri instalacii pise nejaku chybovu hlasku tak ju sem opis presne do pismena.

Nemas nahodou nainstalovany nejaky program na virtualne mechaniky? (alcohol, deamon tools apod) ak ano tak ho odinstaluj a restart.

za prvé se omlouvám za špatný výraz u toho "snažil jsem se nainstalovat Fallout 3" jsem chtěl říct slovo spustit, byl to překlep. k těm virtuálním mechanikám. nic takového nemám a nepoužívám. ještě jednou to celé popíšu a budu se snažit abych se nepřepsal. takže prostě všechny tři hry které jsem zkoušel hrát jsem nainstaloval bez potíží. žádný problém. až teprve když hra byla nainstalovaná a já se jí snažil následně spustit, tak se to nepodařilo. normálně jsem dal dvd do mechaniky, to se automaticky načetlo, a ukázala se mi taková ta tabulka kde je nabídka jestli chci hru spustit, nebo odinstalovat a tak. ve chvíli kdy jsem kliknul na spustit tak se mi po chvilce načítání zobrazil nápis který jsem už tu výše psal "Vložte správný disk CD-Rom, stikněte tlačítko OK a restartujte aplikaci". tohle se mi stalo u všech her a i vpřípadě že jsem vložil dvd do druhé mechaniky. zkoušel jsem to spustit i ručně že jsem si vlezl do adresáře mechaniky (nevim jestli používám správná slova ale snad rozumíte) a kliknul tam na ikonu autorun. Jediné jak se mi podařilo hru spustit bylo když jsem otevřel složku kam se hra nainstalovala na počítači a tam klikl na launcher té hry. v tu chvíli se to spustilo, ale jen na ploše windows a nešlo to rozšířit na celou obrazovku takže to šlo jen ručně roztáhnou a po okraj monitoru ale stejně tam je vidět třeba lišta start a tak. no a to je pak trochu problém když vám pokaždé kurzor myši sjede mimo a omylem něco provedu na ploše windows. tak doufám že jsem už neudělal nějakou chybu a vyložil jsem to správně.

Nainstalovana hra sa predsa spusta zo start - vsetky programy - a tam si ju najdes, alebo pri instalovani hry ti predsa pribudla ikona hry na ploche, tak na tu ikonu 2x kliknes a spusti sa hra. Na celu obrazovku sa to nastavuje v menu hry, zavisi od konkretnej hry ze kde presne (ku hre je v originalnom obale vzdy pribaleny aj manual a tam to mas napisane).

P.S> a to okno ktore sa otvori pri strceni DVD proste zavri a nic z neho nespustaj.
BTW. kazdy druhy obcan republiky ktory uz videl PC aspon 3x vie spustit nainstalovany program, tak si to pripadne daj niekym ukazat, niekoho v okoli najdes. Inac ak to je nahodou neoriginal skopirovana hra tak si kup original a pravdepodobne potom nebudes musiet riesit taketo problemy.

A opakujem ze vo Windows7 treba hru instalovat cez pravy klik - spustit ako spravca, ked si to instaloval inac tak to zas odinstaluj a nainstaluj znova cez pravy klik na setup.exe - spustit ako spravca.

A za dalsie treba si pozret (napr. na obale hry) ci dana konkretna hra ma bezat aj na Windows7, pripadne ci netreba stiahnut z webu vyrobcu hry (najdes cez www.google.com) nejaky patch apod. Nie vsetky hry bezia na Windows7 korektne.

Ale přitom film nebo muziku mi to přehraje bez potíží. pokusil jsem se update ovladače mechaniky

spouštění programů nefunguje, protože mohou potřebovat své další součásti, o kterých bez korektní instalace a zápisu do registrů neví.

kdežto použít jakýkoli asociovaný datový soubor s příslušným přehrávačem vyžaduje jen dvojklik na ten soubor.

ty opravdu nechápeš rozdíl mezi programem a daty? neudělali tví rodiče ve tvém vzdělání někde chybu?

já nejsem expert na počítače a proto se tady ptám, jsem normální uživatel to neni nic ve vzdělání chytrolíne. a rozdíl chápu tak nemluv o tom kdo udělal kde chybu. spíš tvý rodiče ve slušném vychování. já se tě tu nežádal o to abys mě tu urážel ale o pomoc. a jeslti nechceš tak sem nic nepiš.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru