Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem problémy s pci-e grafikou na nové desce pro starý soket 754

Kolegovi v práci odešla základní deska pro soket 754 s pci-e grafikou a ddr paměťma. Nějakou dobu jsem se mu snažil najít na aukru adekvátní náhradu ale zájem byl značný, proto si koupil novou desku Asrock K8N68PV-GLan s čipsetem nForce 630A MCP a integrovanou grafikou GeForce 7050. Nakonec se jeho počítač dostal ke mně. Některé banální problémy nebylo těžké vyřešit, ale jeden zůstal.
S integrovanou grafikou vše fungovalo dobře, ale když jsem použil jeho radeona 2600 do pci-e slotu vůbec nešel obraz. Pc při strartu jednou pípnul a vše jako by běželo. Zkusil jsem se stejným výsledkem i postaršího radeona x800 gto.
Pro jistotu jsem zkusil i radeon 4670 a světe div se - ono to fungovalo !!!!!
Takže veškeré námitky ohledně nastavení biosu, špatného zapojení grafiky jsou liché a podle mě zůstává jedna možnost - bios desky si nerozumí s biosem grafiky. Možná by pomohl flash biosu desky, přece jen ležela na pultě delší dobu a nových biosů je docela dost.
Rád bych věděl jestli vidíte i jiné možnosti. Zkoušel jsem i silnější zdroj ale tím to určitě není.

Předmět Autor Datum
a nebo flash grafiky 2600 pokud najdeš bios / v jiným pc/. Pokud aktualizace obou biosů selžou /což…
MM_tank 27.10.2009 17:22
MM_tank
Tak jsi měl pravdu. Nový bios bez problémů, ale jakmile přepnu na pci-e grafiku - tma, ale naběhne t…
zdenekhribek 27.10.2009 18:20
zdenekhribek
kolko ma ta grafika vystupov? Skusil si monitor v oboch? (strcit do jedneho a potom zapnut PC, vypnu… poslední
MM... 27.10.2009 19:45
MM...

a nebo flash grafiky 2600 pokud najdeš bios / v jiným pc/. Pokud aktualizace obou biosů selžou /což je dle mě pravděpodobné/ tak výsledek zůstane -spolu to prostě nepojede. O tom že na socket 754 je nových biosů dost prostě pochybuji, i když je pravda že z těch tří co sou na tuhle desku řeší jeden funkčnost 8800gt takže naděěje je.

Tak jsi měl pravdu. Nový bios bez problémů, ale jakmile přepnu na pci-e grafiku - tma, ale naběhne to normálně, dokonce je slyšet zvuk při přihlášení do xp...
No něco podobnýho jsem ještě nezažil, ale všechno je jednou poprvé. Do té grafiky se pouštět nebudu, ta funguje ve všech počítačích. Holt se bude kolega muset spokojit s integrovanou grafikou.

kolko ma ta grafika vystupov? Skusil si monitor v oboch? (strcit do jedneho a potom zapnut PC, vypnut, strcit do druheho, zapnut). Skusil si monitor dat do vystupu integrovanej? Ide obraz z integrovanej? Neda sa prepnut obraz na externu grafiku vo Win (po nainstalovani ovladacov)?

V BIOSe preistotu skontroluj vsetky nastavenia tykajuce sa PCIe x16 a boot displaya, prip. skus zakazat integrovanu (IGD) ak sa da v BIOSe zakazat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru