Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno proc zere avastsvc.exe tolik dat?

Ahoj,
navazuju na svuj minuly dotaz na meric, co zere data :)
Netmonitor (diky touchwoode) ukazal, ze kazdy den sezere proces avastsvc.exe desitky az stovky MB, pritom jsem uz pred par dny zkusila vypnout veskere automaticke aktualizace, co jsem nasla v nastaveni.
Tusite nekdo, co muze porad tahat, prip. jak tomu zabranit? Vymenit antivirus?
Je tam mobilni internet s FUP 3 GB mesicne, takze opravdu neni zadouci, aby to vsechno sezral avast.
Diky

Předmět Autor Datum
odinstalovat avast
hoppus (nereg.) 24.07.2013 17:01
hoppus (nereg.)
neuškodil by odkaz na minulý dotaz, nebo rovnou pokračování v něm. neuškodil by screen ze správce úl…
lední brtník 24.07.2013 17:03
lední brtník
Sorry, dostala jsem se k tomu pocitaci znovu az dnes. Puvodni tema imho az tak podstatne pro tenhle…
merlouska 26.07.2013 17:53
merlouska
Tak jeste novy objev. Nevim, jak to popsat, aby to davalo smysl, ale - ten proces avastsvc.exe zere…
merlouska 26.07.2013 18:45
merlouska
pravdepodobne to kontroluje vsetky otvarane weby na viry a spyware. Nic neobvykle, pouziva sa to uz…
shiro 26.07.2013 19:06
shiro
Tak to asi dela webovy stit. Cili v podstate ta data, ktera tim procesem probihaji, je normalni brow…
merlouska 26.07.2013 19:08
merlouska
ušáku, když ten av umí monitorovat stažená/odeslaná data, tak si je vyjeď za celý měsíc. pokud to fr…
lední brtník 26.07.2013 19:34
lední brtník
Ta data monitoruje netlimiter, ne av, a netlimiter je nainstalovany teprve par dni, proto jsou tam t…
merlouska 26.07.2013 21:42
merlouska
Na vysvětlení, ikdyž už to tady padlo. Avast "chrání" pc před hrozbami, za které považuje i data kte… poslední
ERASER 26.07.2013 22:22
ERASER

Tak jeste novy objev. Nevim, jak to popsat, aby to davalo smysl, ale - ten proces avastsvc.exe zere data napr. i pri refreshnuti stranky v prohlizeci apod. Cili to vypada jako kdyby veskere browsani slo pres tenhle proces, coz teda nechapu uz vubec. Napr. kdyz v tom netlimiteru omezim rychlost pro tadyten proces, tak se zpomali nacitani stranek atd. Proc to dela? To je nejaka nova vychytavka? :-?

Tak to asi dela webovy stit. Cili v podstate ta data, ktera tim procesem probihaji, je normalni browsani.

Ted by me zajimalo: muze ta kontrola pres stit nejak zvysovat spotrebu dat? Prece jen dokud tu avast nebyl, tak pry bohate stacilo 1 GB FUP na cely mesic. Nebo tu jen vic browsaji a ani o tom nevi? Stridaji se tu 2 nebo 3 uzivatele, vsichni svorne tvrdi, ze nikam nelezou krome "pracovnich" stranek (normalni webovky, mail, soubory v mailu, sem tam nejake googleni). Cili pokud i tadyten proces je jen browsani v utajeni, tak si to FUP zerou sami..

ušáku, když ten av umí monitorovat stažená/odeslaná data, tak si je vyjeď za celý měsíc.
pokud to free verze nechce umět, dělej to po týdnech třeba v sobotu - uvidíš, zda je problém s limitem 1gb.

jestliže má nějaký pc enormní stahování dat a vaše firma má omezený tarif, sděl to jeho uživatelům, že je budeš monitorovat. pitomé online radio celou pracovní dobu v kuse dokáže sežrat víc, než stažení distribuce linuxu každý druhý den.

samozřejmě zavedení nějaké proxy stojí úsilí a čas = peníze. vygenerovaný podrobný graf z toho pak trvá jen pár sekund a je tak podrobný, až je to sledovanému uživateli nepříjemné.

jedna technická: zkontroluj, jak jsou na těch pc nastavené automatické aktualizace. jestli ne z cenrálního firemního serveru ale každý pc si je stahuje z netu sám, pořiďte si radši neomezený tarif.

Ta data monitoruje netlimiter, ne av, a netlimiter je nainstalovany teprve par dni, proto jsou tam taky jen data za par dni.

Jde jen o jeden pocitac na jedne prodejne, neni to nikam pripojeny, nic, jen proste samostatny pocitac s mobilnim internetem. Kamoska v te prodejne dela vedouci, tak se prave podivovala, kde se to FUP porad ztraci.

Podle netlimiteru nejvic zral prave ten proces avastsvc, u ostatnich procesu to jsou vetsinou jednotky, maximalne desitky MB, takze zrejme prakticky veskery datovy tok vazne jde pres avast. Kazdopadne jsem ji to rekla, ze asi moc browsaji :-)

Na vysvětlení, ikdyž už to tady padlo. Avast "chrání" pc před hrozbami, za které považuje i data která k jdou do pc. Technicky to funguje tak, že prohlížeč si vyžádá od OS stránku google a místro na stránku google se připojí na avastsvc. Tento proces se připojí na google, stáhne potřebná data (webovou stránku), danou stránku zkontroluje. Když je v pořádku, tak ji pustí dále a to do prohlížeče. (V některý případech prohlížeče tento AV monitoring obejdou, ale to je jiná věc). AV určitě nesežere 3GB za měsíc. Když v nastavení vypneš webový štít (či jak se to nazývá), tak AV nebude kontrolovat webový provoz (v podstatě jako když ho odinstaluješ). Můžeš to zkusit. Pak by měly nejíce dat spotřebovávat

prohlizece IE a Chrome.

Ale jak zde zaznělo třeba internetové rádio, nebo webová kamera, stačí na sežrání FUP limitu.

Taky je tu druhá brutální možnost. A to všechno připojení k netu zablokovat a povolovat jen případ od případu tzv. whitelist. (Spíše by se hodil program, co by monitoroval kam se uživatel připojuje na jaké IP, porty atd, ale to je vyšší dívčí.).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru