Avatar uživatele
yukí

projevila se u maminky demence..?

Jsou známe případy kdy velký stres šok(napadení) mohlo zpustit st.demenci,nebo stav který zatím nebyl vůbec poznat se radykálně projevil?Maminka 65let zatím probýhají vyšetření.Děkuji

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? Jose1f, briketka10 před 4404 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Yukí, chcete vědět, zda se u maminky projevila v 65 letech stařecká demence. Na druhé straně píšete, že v současné době u ní probíhají vyšetření. Dejte tomu čas. Mohu Vás ubezpečit, že tento typ demence není to nejhorší, čeho se lze obávat.
Navíc to ani demence být nemusí.
Po lékařských vyšetřeních budete bezpečně vědět, s čím máte co do činění a podle toho se potom můžete zařídit a mamince částečně pomoci. Jakmile dochází k poškození mozku, tak zlepšení může být jen částečné. Přesto se dá stav pozitivně ovlivnit, jen je třeba dohlédnout, aby maminka potom řádně brala léky.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
briketka10

mezi nejčastější příznaky demencí patří – porucha poznávacích funkcí (paměť, intelekt, pozornost a motivace), v dalších stádiích onemocnění se mohou objevit poruchy chování a ztráta soběstačnosti pacienta.. v konečném stádiu jsou pacienti zcela odkázáni na pomoc druhé osoby..nemoc má nenápadný, pomalý nebo plíživý začátek, pacienta neobtěžuje..
první příznaky se objevují poruchy paměti..
navzdory pokroku v medicíně nelze tento proces zvrátit.. existují však způsoby, které zmírňují projevy demence a hlavně dokáží tomuto onemocnění předcházet.. nejdůležitější je zdravý životní styl čili soustavná tělesná i duševní aktivita a rovněž racionální strava bohatá na vlákninu a vitaminy..
Doplňuji:
http://www.caste-zapominani.cz/de­decek-je-popleta-a-babicka-taky.html

Upravil/a: briketka10

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek