Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem propojení FDD a CDR mechaniky

Mám 2 notebooky: NB1...starý s nefunkční Win95 a NB2...nový s WinXP. Na NB1 chci upgradovat OS na vyšší. Problém je v tom, že NB1 má jen FDD mechaniku a nemá CDR mechaniku, ale CDR mechaniku má NB2. Jak ty 2 NB propojit, abych mohl provést instalaci (nebo později třeba i dodatečnou aktualizaci apod.) z CD? Přes LPT je to jednak příšerně pomalý a za další když mi ty W95-ky nejedou, tak asi by to ani nešlo...

Předmět Autor Datum
Na NB1 můžeš přes paralelni port nahrát instalačky systému. Nepotřebuješ funční systém, stačí ti LPT…
Jan Fiala 23.11.2006 07:28
Jan Fiala
Ohledně tahání souborů přes LPT: Jednak možná kolega Dvorsko ocení informaci, že je k tomu zapotřebí…
Pytlík 23.11.2006 10:15
Pytlík
Jak jsem psal, staci na jedne strane TotalCommander, na druhe strane malicka par kB utilitka LPTDos…
Jan Fiala 23.11.2006 10:25
Jan Fiala
Staci totalcommander a DOS na druhej strane ako pise JaFi. Cez paralelny kabel by sa mali dat prenie… poslední
MM.. 23.11.2006 13:45
MM..

Na NB1 můžeš přes paralelni port nahrát instalačky systému. Nepotřebuješ funční systém, stačí ti LPTDos - maličká utilita k TotalCommanderu na sraně NB1 a TotalCommander na straně NB2.
Pak normálně smažeš exitující operační systém a spustíš instalaci nového z disku.

Druhou možností je vytáhnout disk a nahrát na něj instalačky.

Třetí možostí by byla externí CD mechanika, ale tam by byly problémy s ovladači. U Win95 určitě.

Ohledně tahání souborů přes LPT: Jednak možná kolega Dvorsko ocení informaci, že je k tomu zapotřebí laplinkový kabel (dá se koupit za přijatelný peníz) a ještě, že se též dají použít dosové prográmky (užíval jsem např. LL3.exe), které nevyžadují běžící Windows (ale dají se pod nimi spustit) - má to ale známou nevýhodu, že nepodporují dlouhá jména. Osobně bych se ale klonil k tomu vytažení disku a nahrání všeho potřebného, protože to nakonec vyjde rychlejší, než čarování s kabely a nevím co jiného.

Staci totalcommander a DOS na druhej strane ako pise JaFi. Cez paralelny kabel by sa mali dat preniest stovky kByte za sekundu, instalacky (subory potrebne na instalaciu - adresar s .cab subormi) napr. Win98SE (na stary NB asi nic ine) maju tusim ca 200MB ci kolko, to by mal preniest cez LPT do pol hodiny.

Nabootovat z bootovacej diskety W98 (vytvorit si v hocktorych beziacich Win98, alebo z instalacneho CD W98, alebo www.bootdisk.com), fdisk, format c:, natiahnut instalacky cez LPT na disk (staci adresar "setup" s .cab subormni a setup.exe), a spustit setup.exe. Dohromady hodina aj s instalaciou.

P.S. instalacky Win98 a myslim ze ani Win2k nemaju dlhe nazvy suborov (mam na mysli subory potrebne na instalaciu, t.j. napr. .cab apod, nie nepotrebne subory s doplnkami co su na instal.CD a ktore nikdy nikto nepouzil :-))

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru