Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem propojení routerů WDS - rychlost

Zdravím. Chystám se propojit dva routery Asus WL-520gC bezdrátově pomocí WDS (jsem si vědom všech nevýhod, ale je to jen takový malý experiment). Chci se zeptat, jak na tom bude rychlost přenosu? Četl jsem, že každé takové propojení sníží rychlost na polovinu. Jde mi o to, jestli bude rychlost alespoň 1MB/s což je moje max. rychlost stahování. Oba routery podporují režim afterburner (údajně až 125 Mb/s), mám jej zapnutý, ale rychlost AP/klient (přesněji klient/AP/klient) pořád okolo 1,5 MB/s. Předpokládám teda, že tohle funguje pouze v kombinaci AP/AP. Má s tím někdo zkušenosti?
Díky

Předmět Autor Datum
Ak chces dosahovat rychlost nad ramec normy 11g je nutne mat na to prisposobene oobidve strany (klie…
KiloViktor 02.10.2010 22:18
KiloViktor
Obě APčka jsou stejné, takže by to mělo fungovat. Zítra to budu zkoušet.
Niko Bellic 02.10.2010 22:36
Niko Bellic
jak rychlé to bude, to přece záleží na počtu simultánně připojených klientů. Čím více, tím to bude e… poslední
touchwood 02.10.2010 22:55
touchwood

Ak chces dosahovat rychlost nad ramec normy 11g je nutne mat na to prisposobene oobidve strany (klient + AP). Istota je len pri pouziti zariadeni rovnakeho vyrobcu. Dvojnasobne rychlosti su robene v 11g zdvojnasobenim sirky pasma na 40MHz. Implementacia je rozdielna oproti 11n/40MHz.

jak rychlé to bude, to přece záleží na počtu simultánně připojených klientů. Čím více, tím to bude exponenciálně horší. Tj. 1-2ks klientů by snad šlo, jak to bude více než 5, tak už to bude IMHO pomalé a při 7ks se to IMHO celé zastaví/rozpadne.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru