Avatar uživatele
tatik

prosím o odborný náhled na notebook ASUS X55U.

Zajímavá 0 před 4077 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Bedy

Ocko – proč myslíte?
No podívejte se, výkonostně to špatné není, 2GB DDR3 a dvoujádrový procesor je takový, řekněme standard.
Tenhle notebook bych viděl na nějakou kancelářskou práci nebo domácí uživání – přehrávání filmů v HD ale nečekejte, stejně jako hraní náročnějších her – přecejen je tam jen integrovaná grafická karta se sdílenou pamětí – takže si něco ukousne z RAMky.
ýhodou je i nové USB 3.0, takže pokud máte nějaké zařízení )externí dsik, fleška, apod.) do USB3.0, ochutnáte tu velkou rychlost přenosu.
Další, co bych viděl za problém, je slabá výdrž – baterie má udávanou výdrž jen 3 hodiny, což je docela málo, pokud chcete být opravdu mobilní. ALe pokud to bude do kanclu nebo budete mít k dispozici nějakou přípojku do elektrické sítě, tak proč ne.
Dále, co mi na něm vadí, je lesklý displej – vybíral bych spíš notebook s matným displayem – na slunci je čitelnější a neleskne se tolik – na lesklém jsou vidět otisky prstů, drobné škrábance, je to náchylnější.
Ale jinak špatné to určitě není.

Pozn. – notebook je dodáván bez operačního systému. Proto bude nutné někomu říct (nebo jestli to zvládnete sám), aby nainstalovla nějaký systém – osobně bych před nákupem Windows uptřednostnil instalaci nějaké uživatelsky přívětivé linuxové distribuce, například Kubuntu či Mandriva Linux.
Více na http://proc.li­nux.cz nebo na jednotlivých stránkách distribucí – www.kubuntu.cz – www.mandrivali­nux.cz

Výhodou linuxu je, že si nemusíte systém brzdit antivirovým programem, defragmentovat disk či čistit registr, apod. Nevýhodou může být neúplná kompatibilita s některými zařízeními – ale to můžete právě otestovat.
Linux je totiž zdarma a v češtině.

JInak notebook je kompatibilní s WIndows 7 a 8. Doporučil ybch spíš Windows 7.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Děda Louda

http://www.asus­.as/asus-x55u-sx018-156-e450-4g-500g5-dvdrw-wifi-bt-bezos.html

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Počítače a internet