Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem přenositelnost čísla - pevná linka na VOIP

Ahoj.
V menším podniku máme jednu pevnou linku, ale je instalována ve stěně tak nešikovně, že při dešti je z nějakého důvodu rušena a telefon po tu dobu nefunguje. Telefonní kabel ustí do ustředí ve vedlejším domě. Chci problém vyřešit např. tím, že zřídím VOIP linku, protože vedle telefonu je zřízeno poměrně kvalitní připojení k internetu a to funguje bez problému. Problém však je, že na všech reklamních materiálech je již v kontaktech uvedeno ono pevné telefonní číslo. Lze nějak zařídit, aby se přeneslo k novému VOIP operátorovi? A pokud ne, lze alespoň zařídit přesměrování příchozích hovorů na nové VOIP číslo a okolik se to prodraží volajícímu v takovém případě ? Děkuji všem, kdo poradí jak to rozumě řešit. Přestavba stěny by byla hodně problém.

Předmět Autor Datum
1. přesměrování čísla pevné linky je možné, nicméně je placeno vlastníkem přesměrovávané linky. tj.…
touchwood 23.08.2007 08:37
touchwood
Přenést číslo stávající pevné linky k novému VOIP operátorovi by neměl být problém - snad všichni VO…
Ynd0r 23.08.2007 13:21
Ynd0r
možná pro soukromníky. Ale do firmy nemá IMHO voip smysl. Existují lepší řešení (alternativci, mobil…
touchwood 23.08.2007 16:38
touchwood
No díky všem za diskuzní příspěvky. Mrknu na to, co se s tím dá udělat.
akira 23.08.2007 17:56
akira
ozivim toto ponekud starsi, avsak pro mne vyhovujici tema po dlouhych tydnech vahani jsem dospel k…
sHpy00n 26.03.2008 16:47
sHpy00n
Voip od ha-vel používám na jednom čísle už několik let a nemám žádné připomínky.. snad kromě ceny. H…
Ynd0r 26.03.2008 17:34
Ynd0r
www.sbohempevnalinko.cz -bezkonkurenčně nejlevnější
des 26.03.2008 17:51
des
calling-rates.html - mnohem levnější :puff: (takových je spousta)
Ynd0r 26.03.2008 17:59
Ynd0r
bez problémů do dvou týdnů viz www.callpro.cz poslední
Ackermann 01.03.2011 23:38
Ackermann

1. přesměrování čísla pevné linky je možné, nicméně je placeno vlastníkem přesměrovávané linky. tj. volající nezaplatí nic navíc, platit budeš ty.
2. přiznám se, že opravdu nerozumím tvé úvaze. Je-li závada na příchozím vedení, proč nezavoláš telekom, aby to přišli opravit? pokud máte více linek, budete mít určitě přiveden do ústředny "tlustý" telekomunikační kabel, takže by neměl být problém použít jiný pár pro tu poruchovou linku, kterou někdo nejspíše navrtal vrtačkou. Hasit tento problém pomocí voip mi nepřipadne jako geniální nápad..

Přenést číslo stávající pevné linky k novému VOIP operátorovi by neměl být problém - snad všichni VOIP operátoři to mají v ceníku. Převedení čísla stojí myslím něco přes 3000,-Kč.
Jestli se ti chce takovou částu za přenos čísla investovat, případně přidat ještě 1500,- za dobrou voip bránu s routerem, můžeš starou pevnou linku klidně zrušit. Voip je dnes u nás co do spolehlivosti a kvality minimálně shodný s pevnou od O2 - jediný (ale zato podstatný) rozdíl je v cenách - žádný měsíční paušál, volání na pevné prakticky zadarmo.

ozivim toto ponekud starsi, avsak pro mne vyhovujici tema

po dlouhych tydnech vahani jsem dospel k rozhodnuti, ze dosti jiz mam O2 teléfonica a preorientuji se na VoIP se zachovanim stavajiciho cisla. protoze se ve VoIP jeste zcela neorientuji, nezdaji se mi podminky ha-loo.ha-vel.cz vubec spatne. prosim kdo jiz mate s VoIP zkusenosti, zhodnotte ha-vla, popripade poreferujte o jinych alternativach. podminkou je ale zachovani stavajiciho cisla.
diky

Voip od ha-vel používám na jednom čísle už několik let a nemám žádné připomínky.. snad kromě ceny. Ha-vel patří spíš k dražším operátorům. Viz například 802.cz (taky používám) a mnoho dalších. Nikdy jsem nezaznamenal žádné problémy - při použití voip brány za 1300,-Kč můžeš volat stávajícím analogovým telefonem a žádný rozdíl proti pevné lince O2 nezaznamenáš.

Kromě toho existuje řada operátorů, kteří mají hovory na pevné linky úplně zadarmo, ale nedávají české telefonní číslo. Nejlepší je nastavit voip bránu tak, že máš pro příchozí hovory jednoho operátora (třeba ha-vel nebo 802.cz), ke kterému si převedeš svoje dosavadní číslo od O2, a pro odchozí hovory nastavíš operátora jiného, který nabízí volání zadarmo.

Jednotlivé operátory můžeš srovnat třeba na telefonujeme.cz nebo tet.cz

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru