Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Acer, Asus, Siemens, Toshiba, IBM atd. ? Jaký notebook?

Zfravím,
Vim, že se to tu řší často, ale nazory se v někerých ohledech velmi liší. Četl jsem, že zn. Acer je velmi nespolehlivá? Na adresu Asusu taky moc chvaly nebylo. O Siemensu pochybuju. Chci koupit notebooka pro: M office, uprava videa/fotek, filmy, hudba, internet. cena do 25tis. (pokud bude levnějsí, budu rád:-)) Co se týče nejakých zákl. parametrů, nejsem odborník, ale: 1024oper. pamět, 120-160GB-HDD, (o kvalitní grafice nemam představu), pokud možno s op. systémem (Vista není nutná). Prostě parametry bych jakž-takž věděl, ale ty spekulace ohledně značek mě zaražej. Jaká značka notebooku je tedy kvalitní a osvědčená?

Děkuji

Předmět Autor Datum
IBM je jistota 8-) Neni co resit :i:
chrochl 18.03.2007 20:15
chrochl
no koukal jsem na ně, jsou oproti jinej notasum se stejnou vybavou podstatně dražší (doufám, že to j…
Boeing 18.03.2007 20:25
Boeing
musim te zklamat, ale tento model je vlastni navrh lenova a s IBM uz nema nic spolecneho. ve stejne…
chrochl 18.03.2007 20:54
chrochl
předem děkuji za reakci na muj dotaz:-) Co se týče toho 1. linku; cenově to vyhovuje, ale mám obavy,…
Boeing 18.03.2007 21:04
Boeing
http://commerce.euro.dell.com/dellstore/default.asp ?c=2982&cu=czpad&l=cs&m=csk&s=czbsd&sbc=czpadins…
VN 18.03.2007 21:39
VN
je trochu hloupe, vyvolavat dojem ze lenovo nema nic spolecneho s IBM ... lenovo koupilo kompletne c…
Mark 25.03.2007 22:25
Mark
Je trochu hloupé vyvolávat dojem, že kolega chtěl vyvolat dojem, že značka Lenovo nemá s IBM nic spo…
anarchist 25.03.2007 23:09
anarchist
IBM je zaruka kvality a taky si za to nechaj zaplatit. Dneska IBM = Lenovo, a to i nove ThinkPady, v…
admix 18.03.2007 21:40
admix
OK. IBM je kvalita, ale drahá. Jina alternativa neni? Co HP? a haffo ostatních značek? Až ted mě nap…
Boeing 18.03.2007 21:52
Boeing
Nechapem celkom zmysel tejto uvahy. V podstate chces nb nizsej triedy a na uplne bezne veci a je tak…
fleg 18.03.2007 21:59
fleg
Acer takřka pravidelně "vyhrává" kategorii o nejkřehčí provedení, klouby, které velmi brzy začnou zl…
VN 18.03.2007 22:00
VN
Mě osobně záleží (vzhledem k tomu, že jsem lama:-[) na kvalitě a stabilitě systému (prostě, aby vydr…
Boeing 18.03.2007 22:15
Boeing
Hmm.. že o Toshibě je v poslední době slyšet o komunikační mizérii? Ehm.. a ono to snad někdy bylo j… poslední
ApoCalypse 26.03.2007 10:03
ApoCalypse
kup si tohle usetris a mas klid http://gnt.ekatalog.biz/zbozi/ibm-thinkpad-t41-2-ro ky-zaruka-repaso…
Radek 25.03.2007 17:27
Radek
Je mi jasné, že asi hledáme notebook do 25tis vč. DPH, ale nemohu jinak: IBM ThinkPad R60 CD2-1.6/ 1…
anarchist 25.03.2007 19:06
anarchist
kdybych ještě měsíc počkal, tak by ta možnost byla realná:-) Prakticky ve všem to vyhovuje. Díky za…
Boeing 26.03.2007 07:02
Boeing

předem děkuji za reakci na muj dotaz:-) Co se týče toho 1. linku; cenově to vyhovuje, ale mám obavy, že sním bude dostatečně svižná a rychlá práce? (512ram a procesor taky asi nic moc, ale v tom se nevyznám:-[ ,vím, že ted je hodně v modě tzv. Core Duo a Core 2 duo, obojí kvalita a rychlost prý:-[). A co se týče toho druhého, tak to je bez debat. Můj strop je 25tis. Co zn. HP? nebo Dell?

IBM je zaruka kvality a taky si za to nechaj zaplatit. Dneska IBM = Lenovo, a to i nove ThinkPady, vsechno to dela Lenovo. Kvalita zpracovani Thinkpadu a Lenovo notebooku se trochu lisi, prece jen TP je trochu vyssi kategorie, ale podle meho nazoru technika IBM/Lenovo :) je i jakykoliv Lenovo notebook lepsi nez Acer apod.

Nechapem celkom zmysel tejto uvahy. V podstate chces nb nizsej triedy a na uplne bezne veci a je takmer jedno aku znacku si kupis. Kupovat IBM na domace pouzitie sa mi zda zbytocne nakolko su to skor notasy do terenu (vzhladom na parkovanie hlaviciek hdd, rozne zliatiny a pod...samozrejme nehovorim o najnizsich Lenovo radach). Osobne preferujem HP vdaka pomerne dobremu servisu a ked chce klient usetrit tak Asus. Servis zatial ok aj ked najblizsi je az v Brne (pick-up to, ale riesi).
A neboj sa FS nb su takisto kvalitne ako hociktore ine. Vyhol by som sa asi Toshibe, lebo posledne 3, co som drzal v ruke boli servisovane alebo s nimi boli nejake problemy. Nemam vsak skusenosti so servisom, takze neviem.
Inak trvaj na 1GB ram, idealne ak je zapratany len 1 slot aby si mal este moznost rozsirenia. S 512MB sa aj na xp dost blbo robi. Na procesory v tvojom pripade az tak nezalezi.

Acer takřka pravidelně "vyhrává" kategorii o nejkřehčí provedení, klouby, které velmi brzy začnou zlobit... Na Toshibu v poslední době slyšet o nekomunikativnosti servisu ... Lenovo nahradilo IBM - v základu z něj vychází a snaží se samo pokračovat dál (hlavně dobré provedení těla, trackpoint...). Fuji - Si klade důraz na kvalitu za slušné peníze - oproti Aceru více dbá na větší standart vyváženosti kvality celku... HP má v u nás výborný servis - kvalita stále velmi dobrá. Dell - výborná pověst - klasika kvality hlavně (v tomto případě) výroba notebooků ...

Ale to jen všeobecně pohled na současnou situaci - nejlíp vše vidět v "akci" a mít možnost se rozhodnout z více možností (bylo by to krásné...), taky pro někoho design ... atd.

Mě osobně záleží (vzhledem k tomu, že jsem lama:-[) na kvalitě a stabilitě systému (prostě, aby vydržel co nejdéle bez poruchy). Vzhled není až tak důležitý (v rámcí standartního provedení). Budu ho používat viz.otázka, takže jde o kvalitu dispeje (popr. grafické karty) a rychlost. Dále bych se chtěl zeptat, zda musim z ohlednit výběr notebooku v případě, že chci notebook napojitt na domacího kino? A zda to vlastně vůbec jde? (pro poslech hudby). Popř. co je potřeba k takovému zapojení? Jedná se o toto domací kino http://www.quelle.cz/cz/extern/index.html?EMBPERL_U ID=:7048bdb896b0c2bc87038e731ddc0768&fsreloaded=1&r eferrer=http%3A%2F%2Fsearch.centrum.cz%2Findex.php% 3Fq%3Dquelle%26sec%3Dmix%26kibitz_tip%3D1

Hmm.. že o Toshibě je v poslední době slyšet o komunikační mizérii? Ehm.. a ono to snad někdy bylo jinak? Notebooky od Toshiby jsou mezi absolutní špičkou, když fungujou (což ony většinou zase jo:-) ), ale se servisem.. se servisem mají u nás problém snad odjakživa.. na jejich servis se nadávalo už před deseti lety a nic se nezměnilo :-)
Dell a kvalita? Mno, řekněme posledních pár (ale opravdu jen pár) let možná, takových šest let nazpátek byly jejich notebooky jen krev a skřípění zubů, že ten krám zase zdechnul.. Ovšem servis, servis mají absolutně nejlepší, proti jejich servisu nemůžu říct jediný křivý slovo (no, ono při té kvalitě, kterou měli jim ani nic jinýho nezbývalo, než mít nejlepší servis). Dneska už bych se asi Dellu nebál, nejsou o nic horší než jiné značky (ale IBM to pochopitelně není), krom toho jejich servis zůstal stejně perfektní, jako dřív..

kup si tohle usetris a mas klid http://gnt.ekatalog.biz/zbozi/ibm-thinkpad-t41-2-ro ky-zaruka-repasovany-14-1-pm1-6ghz-dvd-rom-40g-1024 m-xp-prof-cz-sp2/detail.aspx?p=z:88894

ma to 2 letou ceskou zaruku a je to cca 2 roky stary, ale kdo zna IBM radu T, tak ti rekne ze to nic neni, pokud se s nim rozumne zachazelo. Ja ho mam pres pul roku a naprosta spokojenost. Jediny co jsem zmenil byl za 2000kc vetsi HDD. Mas tam 1gb RAM, XP pro a muj ma jeste mezinarodni zaruku skoro pul roku od primo v IBM. To bys ale musel vybrat mezi vic kusy. nevim, jestli jeste vic kusu maji. Baterka(taky jsem vybiral) vydrzi cca 2h40m a o tom si muze vetsinou nechat zdat kdejaky novy ntb. vsechno je pevne, nic nevrze a ani se nevikla.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru