Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem přeskakování jazyka klávesnice ve win xp

Ahoj. Při potřebě psát ruskou klávesnicí jsem se rozhodl využít ve win xp přítomného programu on screen keyboard. A od té doby mi blbnou jazyky u klávesnice.
Napřed mi zmizela ikonka pro změnu jazyků a nebylo možné již jazyk vybírat. Nakonec jsem postupem skrze Start - Ovládací panely - Místní a jazykové nastavení - Jazyky a kliknout - Podrobnosti - Textové služby a vstupní jazyky - Nastavení - Panel jazyků – Zobrazit panel jazyků na ploše - dopěl do stavu, kdy vedle hodin výběr jazyka u klávesnice mám, ale kliknu-li např. na hlasitost, přeskočí mi samo nastavení na RU a aniž bych dál klikal za chvíli na EN. Pokud hlasitost vyberu, přeskočí to vše zpět na původní CS.

Ptám se, jak to opravit, aby to takto neblblo.

Navíc jsem měl problém v OCR zvolit ruskou klávesnici. Podařilo se to několikrát, ale někdy to zaboha nešlo na RU rozložení přepnout (psát RU bylo možné, pouze jsem neviděl to ruské rozložení na ON SCREEN KEYBOARDU).

Tak babo raď. Předem dík.

Předmět Autor Datum
trošku bych to i refreshnul nahoru, pořád mi ty jazyky blbnou.. mám nastavenu češtinu, přepnu na fir…
slepej 01.09.2011 17:45
slepej
Ja myslim ze moc ludi pouzivajucich rusku virtualnu klavesnicu na monitore tu neni :) Ale vseobecne…
MM.. 01.09.2011 20:18
MM..
Díky moc. Co jsi napsal mě vedlo k odebrání všech jazyků mimo CZ, pozapinani vsech aplikaci, kde mi… poslední
slepej 02.09.2011 01:28
slepej

trošku bych to i refreshnul nahoru, pořád mi ty jazyky blbnou.. mám nastavenu češtinu, přepnu na firefox, naskočí ruština, to samé v některých dalších programech, přepnu na češtinu, ukončím, zapnu a zas ta ruština.. atd.

poradí někdo, pls?

Ja myslim ze moc ludi pouzivajucich rusku virtualnu klavesnicu na monitore tu neni :)

Ale vseobecne plati ze pre kazdy program je to nastavenie klavesnice extra, takze to automaticky preskakuje podla toho ktore okno ma zrovna focus (ktore je zrovna aktivne), alebo aj napr. vo Worde apod to preskakuje automaticky tusim dokonca aj vtedy ak kliknes na miesto dokumentu v ktorom je nastavene ine pismo (napr. ak kliknes na miesto kde je zapadoeuropske alebo ruske pismo moze to automaticky zmenit aj klavesnicu) apod.
Takze to preskakovanie je vporiadku ak to preskoci po kliknuti mysi niekam inam do ineho okna apod. Po kliknuti nazad na povodne okno by to malo zas preskocit nazad na to co si nastavil ked si bol v tom povodnom okne.

Ta virtualna klavesnica na obrazovke ale tak jak to popisujes asi blbne viac ako je zdrave, je to predsa od Microsoftu :) Neviem ci to je normalne ja to nepouzivam. Skus nejake servicepacky a zaplaty, inac smola a proste alt-shift pouzivat castejsie...

Inac Windows samotny (explorer) standardne si udrzuje to rozlozenie co je nastavene ako defaultne, takze pri kliknuti na plochu to zvycajne samo preskoci na to defaultne rozlozenie. Neni to chyba, je to feature.

Díky moc. Co jsi napsal mě vedlo k odebrání všech jazyků mimo CZ, pozapinani vsech aplikaci, kde mi to skakalo, jejich pozavirani a znovu naskládání vsech jazyku, ktere pouzivam do vyberu klavesnice, nastavení default na CZ a zatim se zda, ze to drzi. Pravdepodobne by se to tedy zase rozdrbalo, kdybych spustil OSK, ale nahradni reseni je text nadatlovat do translatoru google (kde lze klavesnici vysunout take) a z tama si to prenest kam potrebuji.

Jeste jednou dik.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru