Předmět Autor Datum
Zálohovat, zálohovat. Obnova není nic levného viz. cenik.html
Host3 29.01.2011 22:14
Host3
Parkrat jsem se na ceny techto "firem" dival a prijdou mne docela zlatokopecke, ve vetsine pripadu a…
Radek 29.01.2011 22:30
Radek
Nie je tomu celkom tak. Na jednej strane mas pravdu, ze je dost firiem, co zvladnu maximalne sw anal…
fleg 29.01.2011 22:57
fleg
ceny mi zlatokopecke neprijdou, vadna elektronika znamena sehnat stejny typ disku, coz muze dat neja…
Redmarx N 29.01.2011 22:58
Redmarx N
fleq se tu kdysi nabízel, můžeš zkusit dotaz.
lední brtník 29.01.2011 22:47
lední brtník
většinou když disku takhle hrábne je to elektronika nebo hlavička pokud někdo sežene stejný typ disk…
Honza30 30.01.2011 00:36
Honza30
ty profi firmy co jsou tak drahé to dělají jinak já o tom viděl dokument hdd může být i zničen požár…
Honza30 30.01.2011 00:38
Honza30
prostě strčí tu plotnu do takového jakoby rentgenu a zachranují cluster po clusteru však já nevím ja…
Honza30 30.01.2011 00:39
Honza30
když máš "otisk" disku, není přece problém pži znalosti struktury filesystému dostat se až na samotn…
touchwood 30.01.2011 09:49
touchwood
kdysi jsem si nechal zachraňovat dva disky 80BG v půlročním odstupu (2006), každá "záchrana" 10tis.K…
TNT 30.01.2011 10:30
TNT
zalohovat, zalohovat, zalohovat kdo to nechape, tak si holt priplati. :-) tohle plati odjakziva. poslední
RedMaX 30.01.2011 11:18
RedMaX
Většina dobrých firem Ti zadarmo udělá analýzu, jaká je šance se na data dostat a případně kolik pro…
Zdenál 30.01.2011 11:06
Zdenál

Parkrat jsem se na ceny techto "firem" dival a prijdou mne docela zlatokopecke, ve vetsine pripadu a clekem silne se mne z nich chce zvracet. Co jsem tak parkrat ruzne cetl, tak vetsinou stejne pouzivaji bezne dostupne programy, ktere si muzu stahnout/koupit taky a pak je to jeste vetsi zlodejina. Samozrejme neco jiny je, pokud je vadna elektronika apod., ale i tak jsou ty ceny proste hruzny a myslim si, ze neopodstatneny. Pripomina mne to zacatky mobilu, kdy se platilo za minutu silene moc a navic se platilo jeste za prichozi hovory a operator si mastil kapsy. Maji to zajimave rozdelene. Nechat si platit podle kapacity disku a ne podle velikosti zachranenych dat je taky zajimavy, co kdyz mam na 2TB disku 2MB dat? To cloveku vyjde levnej si koupit treba 4-5 nahradnich disku a na ne vse klonovat. Usetri a navic ma skoro jistotu, ze o data neprijde.

No a pro tazatele bude asi lepsi si hledat firmy na netu, nez v poradne.

Nie je tomu celkom tak. Na jednej strane mas pravdu, ze je dost firiem, co zvladnu maximalne sw analyzu na zaklade sw tretich stran, na druhej strane su profesionalne firmy, ktorym mozes doverovat a pouzivajuuz profesionalne postupy.
Vymena vadneho motorceka nie je uz trivialna zalezitost, takisto vymena platni alebo nebodaj hlavicky je pre bezneho cloveka uz nieco ako chirurgia a ako vieme operovat nemoze kazdy.
Navyse ak niekto pride o data je to len a len jeho chyba a za chyby sa plati. Cim viac tym vacsia nadej, ze sa z toho pouci.

ceny mi zlatokopecke neprijdou, vadna elektronika znamena sehnat stejny typ disku, coz muze dat nejakou praci samo o sobe. Stejne tak problemy na souborovem systemu, pokud to neporesis nejakym tim programkem, coz uplne vzdy neporesis, tak to nejake usili stoji. Uz vubec nemluve o poskozenych hlavickach, plotnach atd.

většinou když disku takhle hrábne je to elektronika nebo hlavička pokud někdo sežene stejný typ disku ale pozor existují i podobné a ty nelze míchat mezi sebou stačí prohodit elektroniku já měl například dva naprosto stejné disky. Jeden v háji hlavičky a druhý elektroniku

ty profi firmy co jsou tak drahé to dělají jinak já o tom viděl dokument hdd může být i zničen požárek a pokud je plotna v pohode ci jen lechce chycena zachranují to optickomagneticky HDD funguje totiž podobně jako Sony Minidisc

kdysi jsem si nechal zachraňovat dva disky 80BG v půlročním odstupu (2006), každá "záchrana" 10tis.Kč, pochybuji, že by to dnes bylo lacinější - z jejich strany nebyla ochota říct, co se diskům skutečně stalo ,jestli to byla banalita nebo to vyžadovalo něco extra (na začátku dost mlžili o ceně, měli tendenci povídat nech to tu a mi ti zjistíme co tomu je a kolik to bude stát, je to o tom když ptáčka lapají,pěkně mu .......)
vzhledem k ceně záchrany, kupujte si harddisky klidně každou chvíli a vůbec si promyšlete systém zálohování

Většina dobrých firem Ti zadarmo udělá analýzu, jaká je šance se na data dostat a případně kolik procent dat půjde obnovit a za jakou cenu.
Jeden známej před cca 10 lety tuhle službu využil - v disku mu cvaklo, upadla hlavička. Už teda nevím u jaký firmy to bylo (mám dojem, že se jmenovali TDP, ale nejsem si jistej), ale zdarma udělali analýzu a řekli, že na data se dostanou a obnoví minimálně 80% dat v ceně cca 5 000Kč. Obnovili nakonec pžes 90% dat a cena byla opravdu do těch 5 tisíc. A trvalo to asi 3 dny, bylo to docela rychle.
Vyber si prostě na netu pár firem a zeptej se jich.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru