Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem přetažení na nový HDD

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, pokud zkopíruji/klonuji data na nový HDD větší velikosti (500GB) a jeden svazek c:, ze starého 250Gb s 2svazky. Po klonování se zobrazí i tyto svazky? Budou mi fungovat i placené programy, jako např. placený avast! (starší) ale používám stále a mam zaplacenou licenci, od které již nevim product key, bude funkční?

Mockrát děkuji
Jirka

Předmět Autor Datum
Pokud klonuješ disk, budou fungovat všechny programy tak, jako na starém disku. Klonuje se vždy jen…
host 05.10.2011 18:37
host
Nejsem si jist tím Avastem. Mě to vždycky chtělo znova zadat klíč.
jirka44 05.10.2011 18:40
jirka44
Klonovat sa da cely disk vcetne oddielov a komplet vsetkeho t.j. bude vsetko stejne jak predtym a vs…
MM.. 05.10.2011 18:44
MM..
Můžeš si zažádat o zaslání zapomenutého klíče http://www.avast.com/cs-cz/resend-license-paid.php… poslední
ajavar 05.10.2011 18:47
ajavar

Pokud klonuješ disk, budou fungovat všechny programy tak, jako na starém disku.

Klonuje se vždy jen jeden konkrétní oddíl, takže nový disk bys musel znovu rozdělit, pokud na něm chceš mít dva oddíly.

Klonovat sa da cely disk vcetne oddielov a komplet vsetkeho t.j. bude vsetko stejne jak predtym a vsetko bude fungovat jak predtym. Alebo si najprv vytvoris na cielovom disku oddiely jak chces, musis si ale v tomto pripade aj skopirovat MBR kod (alebo aspon zacat instalaciu Win na novy disk, aby sa vytvoril MBR kod) a potom klonujes len oddiely. Zavisi od klonovacieho programu ze co z toho vie, slusne programy vedia vsetko a proste si na zaciatku vyberes co chces robit. Na cielovom disku moze byt vytvoreny oddiel aj vacsi (ak klonujes len oddiel), a pri klonovani sa nedaju spajat oddiely (ked chces spajat oddiely tak systemovy oddiel naklonuj a subory z datoveho oddielu len nakopiruj).
Pismeno systemoveho disku musi ostat stejne, t.j. ak mas Win nainstalene na prvom oddieli disku a naklonujes ho na prvy oddiel cieloveho disku, tak bude vsetko fungovat jak predtym. Ak mas ale programy nainstalovane aj na D:, tak nespajaj oddiely ale urob aj na novom disku oddiel D:, aby ti fungovali programy nainstalovane na D: (keby si z dvoch povodnych oddielov dal vsetko na jeden novy oddiel tak programy nainstalovane na D: (ak nejake mas) by nefungovali)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru