Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno při exportu do html se mi nezobrazují háčky (čárky ano)

Dobrý večer,
dnes jsem byl požádán potencionálním tchánem o vložení (inzerátu, na web), jde jenom o holý text bez obrázků. Takže jsem začal po netu hledat weby, které by mi poradili, jak vůbec na to, našel jsem web tvorba-webu.zdarek.com, podle kterého jsem pokračoval dál. Udělal jsem si účet na www.webzdarma.cz kde jsem si založil doménu www.studentskeubytovani.wz.cz, dále si stáhl program WYSIWYG na doporučení již zmiňovaných stránek tvorba-webu.zdarek.com. V tomto programu, jsem po dlouhém boji jednak s angličtinou v neposlední řadě i s programem, vytvořil text a ten exportoval do html. Ten index jsem poté uložil na ftp uložiště či jak se tomu říká a dal editovat. Poté co jsem šel na vytvořenou doménu www.studentskeubytovani.wz.cz, abych viděl co se stvořilo, ku mému úžasu a údivu se opravdu něco tam objevilo, ale bohužel bez háčků, čárky tam jsou, a taky řádky byli různě od sebe (výškou). Zkusil jsem měnit fondy z arialu na arial unicode a různé jiné. Bohužel výsledek byl tentýž, v programu wysiwyg se mi zobrazovali a po vložení indexu na ftp a následném editování se mi již nezobrazovali :-( . Omlouvám se, za zdřejmě stupidní dotaz, ale opravdu si nevím rady. Snad jsem to napsal srozumitelně. Zkuste se kdyžtak podívat na tu doménu co jsem vytvořil a poraďte prosím. S pozdravem Jakub Kavka

Předmět Autor Datum
To si robil tie 3vety tak komplikovane? Exportovat do html vie aj MS Word a aj open office zdarma (m…
MM.. 03.07.2010 23:55
MM..
Skor odporucam utf-8 ako iso, pripadne windows1250.
fleg 04.07.2010 09:48
fleg
UTF-8 radši, při přechodu z windowsů na Linux jsem měl problémy se soubory napsanými v PS-padu pod w…
CoWayger 04.07.2010 10:24
CoWayger
Ono totiž nestačí změnit pouze onen meta tag, ale musí se udělat i obsah souboru v daném kódování. J…
Kráťa 04.07.2010 11:09
Kráťa
A rovno si v tom poznamkovom bloku zmen aj to <title>Untitled Page</title> na <title>Neco normalne c…
MM.. 03.07.2010 23:59
MM..
Když si předěláš <p class="art-page-footer"></p> </div> <!--WZ-REKLAMA-1.0IZ--> na <p class="ar…
Kráťa 04.07.2010 05:36
Kráťa
Pánové, opravdu moc děkuji za vyčerpávající informace :-), nějak mě to chytlo, a určitě si zkusím ně…
naja91 jinde 04.07.2010 11:55
naja91 jinde
Takže jsem dotaz označil jako vyřešený. poslední
marekdrtic 04.07.2010 12:03
marekdrtic

To si robil tie 3vety tak komplikovane? Exportovat do html vie aj MS Word a aj open office zdarma (menu Subor - Ulozit ako...). Zvladnes to napisat vo Worde?

Tvoj problem je
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=ISO-8859-1">
nastav si v tom super "wysiwyng" editore charset stredoeuropsky 8859-2 resp. mozes to 8859-1 zmenit na 2 trebars aj poznamkovym blokom (notepad). Alebo idealne ak to napises znova, nepouzijes tak dementne farby a layout a odstup riadkov, a ulozis to do html ako unicode (word to snad robi do unicode automaticky)

Ono totiž nestačí změnit pouze onen meta tag, ale musí se udělat i obsah souboru v daném kódování.
Jinak celý Webzdarma běží na Linuxu a když je to dobře (obsah a příslušný meta), nikdy nejsou problémy.
Nicméně kdybyste se podívali na zdroják toho webu, zjistili byste, že to v UTF-8 má.

Pánové, opravdu moc děkuji za vyčerpávající informace :-), nějak mě to chytlo, a určitě si zkusím něco i pro sebe vytvořit a celkově naučit tvorbu webu.
Kamrád mi naštěstí pomohl, jak původní slíbil (ale zazdil) a udělal to a myslím si, že velice pěkně. Vaše informace použiju pro sebe :-) a příští můj web. Děkuji Jakub Kavka

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru