Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno připojení databáze v MS Access uložené na serveru k stránkám v ASP.NET

Dobrý den,
udělal jsem si dynamické stránky v asp.net (C#), které pracují s databází v MS Access. Tu jsem připojil takto:

string conStr = "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0; Data Source = D:\\data.mdb";
OleDbConnection conn = new OleDbConnection(conStr);
OleDbCommand comm = new OleDbCommand(vyber,conn);
OleDbDataReader reader;
conn.Open();
reader = comm.ExecuteReader();
atd.

Vše fungovalo krásně, dokud jsem stránky nezkopíroval na server qsh.eu (freehosting). Tam začaly mé problémy s přístupem k databázi. Na qsh.cz ve správě stánek jsem našel sekci Connesction String Generator, která vygenerovala kód:

<add name="LocalSqlServer" connectionString="Data Source=.\SQLExpress;Integrated Security=True;User Instance=True;Database=dedamalek.qsh.eu_221bfb4a-9 eb5-40fd-89dc-11ee434224bc;AttachDBFilename=|DataDi rectory|data.mdb" />

Tím jsem nahradil podobný řetězec v souboru C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v2.0.50727\CONF IG\machine.config v sekci <connectionStrings>. (Mám Microsoft.net framework SDK v2.0)

Nicméně když chci zobrazit stránky, vypíše se akorát Server Error in '/' Application. a nějaký další text.
Chtěl bych se zeptat, jak by měl vypadat připojovací řetězec conStr v metodě OleDbConnection(), případně co jiného bych měl udělat, aby spojení s databází fungovalo.

Předmět Autor Datum
... vypíše se akorát Server Error in '/' Application. a nějaký další text Začal si celkom dobre, al…
los 08.07.2008 18:55
los
Díky, hodněs mi pomohl. poslední
maherik 08.07.2008 20:25
maherik

... vypíše se akorát Server Error in '/' Application. a nějaký další text

Začal si celkom dobre, ale ten koniec... Aký ďalši text?

Na databázu sa pripojíš úplne rovnako, len musíš zmeniť cestu k súboru data.mdb tak, aby viedla na súbor s databázou (na vytvorenie cesty môžeš použiť napr. Server.MapPath).

Súbor s databázou prekopíruj na webový server a pridaj právo pre zápis používateľovi, pod ktorým beží tvoj web. To by mohlo ísť buď vo webovej administrácii tvojich stránok, alebo sa budeš musieť obrátiť na technickú podporu svojho hostingu.

Súbor machine.config na nejakom freehostingu dosť ťažko zmeníš a meniť ho na svojom počítači, kde ti to funguje, ani nemá zmysel. Podobné nastavenia patria do súboru web.config, ale to je pre riešenie tvojho problému nepodstatné, pretože nepoužívaš connectionstring z konfiguračného súboru. Takže machine.config bude lepšie vrátiť do pôvodného stavu.

Ďalšia možnosť je presypať dáta z "databázy" Access do databázy MSSQL, ktorú tvoj hosting poskytuje. Namiesto OleDbConnection potom použiješ SqlConnection a pripojíš sa cez ten vygenerovaný connectionstring.

A ešte odkaz, ktorý sa ti bude možno neskôr hodiť: www.connectionstrings.com

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru