Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem příprava na podlahové vytápění

právě rekonstruuji koupelnu. odpady mám. podkladový beton, lepenka. teď voda. a nyní budu dávat polystyren a vrchní beton. Přemýšlel jsem že bych si tam udělal přípravu na podlahové vytápění. Jsou to cca 3m x 2,5m. Zatím bych si je natáhl trubičky a svedl je dolu do sklepa a do budoucna napojil na okruh. Chtěl bych se zeptat na co si dát bacha.

Co bych udělal já je. položit na podkladový beton na kterém jsou nyní trubky od vody polystyren. cca 10cm někde možná jen 8cm. na to kari síť a namotat spirály které svedu do sklepka a zalít mazaninou. Ta mazanina je už finální beton na který dávám kachle??? Jak vysoká může být a jak by měla být vysoká minimálně ??? radiátor v koupelně ještě mám, i když se mi tam moc nelíbí a při nejhorším ho vyměním za žebřík.

Mám táhnout podlahovku i pod vanou? respektive můžu?

Díky za odpovědi

Předmět Autor Datum
V případě podlahového topení je lépe více tepelné izolace než méně. Tedy více jak 10 cm ale toho už… poslední
sHpy00n 21.06.2010 11:05
sHpy00n

V případě podlahového topení je lépe více tepelné izolace než méně. Tedy více jak 10 cm ale toho už asi nedocílíte když máte podklad hotový. Betonu minimálně 4 cm a ano, už je to podklad pod dlažbu. Kachle jsou něco úplně jiného. ;-) Pod vanu topení sice můžete táhnout, ale není k tomu důvod, resp. je to hloupost.
Osobně bych místo radiátoru dal rovnou žebřík a místo teplovodního podlahového topení dal přímo pod dlažbu pás elektrické podlahovky, jen tam, kde se po koupeli stojí. Vlezu do koupelny, zapnu podlahu, vykoupu/osprchuju se, osuším na vyhřáté podlaze, odcházím a vypínám topení.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru