Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem reinstal Compaq mini 110

Ahoj,
dopoledne jsem koupil v Giga computeru tenhle netbook www.gigacomputer.cz, za dobrou cenu, ale s anglickými windousy. Prodavač mi tvrdil, že lze použít českou instalačku a originální key, s tím, že instalace je jednoduchá, ale instalačka nevidí sata disk a neumím ho v biosu nijak přepnout. Možná jste se s tím někdo setkali, nějak si s tím nevím rady, dopředu děkuji za případnou pomoc...

Předmět Autor Datum
udelej v biosu Hard drive Self Test
Radilek 31.08.2010 17:32
Radilek
Myslim ze prodavac ti tvrdil kravinu, u XP tusim takto cislo pouzit nejde (nevezme ho), ale mozes to…
MM.. 31.08.2010 18:03
MM..
To co píšeš je pochopitelně všechno pravda a myslel jsem si to, ale jelikož mi chybí tvé zkušenosti… poslední
zoufalec 01.09.2010 21:46
zoufalec

Myslim ze prodavac ti tvrdil kravinu, u XP tusim takto cislo pouzit nejde (nevezme ho), ale mozes to skusit. Ak je to XP Pro, tak sa da do anglickej verzie doinstalovat jazykovy balik (tzv. MUI, hladaj, napr. na google).

Za druhe ak instalacka XP nevidi disk tak to sa tu prebera kazdy den tak snad mozes pouzit aj vyhladavanie. Prepni si v BIOSe SATA mode na IDE (vypni AHCI alebo RAID). Ked to tam neni tak musis dat instalatoru na diskete SATA ovladac k prislusnemu notebooku (urcite je na www.compaq.com), alebo ho integrovat do instalacneho CD napr. pomocou nLite.
Ked to nevies tak to odnes predavacovi nazad a chci nazad peniaze ptz ta podla mna pekne odrbal, a kup si to niekde inde rovno s ceskym Windows. Alebo chci od neho recovery CD k tomu notebooku, ceske.

To co píšeš je pochopitelně všechno pravda a myslel jsem si to, ale jelikož mi chybí tvé zkušenosti a prodavač mi tvrdil, že to jde, zkoušel jsem hledat jednoduché řešení...
Nakonec jsem vytvořil instalační CD se sata ovladačem, key ze štítku a windows je legální a česky.
Děkuji a pokud někdo řeší stejný problém, tak mohu CD dát k dispozici.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru