Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem reinstal windowsu

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jak přeinstalovat windows?, jsem mimo v tomhle. :(

- Mám tu štítek s kódem nalepený na PC.
- Windows 7 Home premium OA 32bit

Nebo jestli není potřeba reinstalace - potřeboval bych to celé vyčistit, aby tu nic nebylo a bylo by to jako nové, bez ničeho.

Předmět Autor Datum
Tak přeinstaluj, tím to určitě vyčistíš. Třeba má ta věc recovery, třeba nemá.
karel 04.04.2014 11:20
karel
Právě nevím jak přeinstalovat, nemáte nějaký jednoduchý návod jak? :s
BLUEE 04.04.2014 12:47
BLUEE
Máš DVD nebo recovery oddíl? Když napíšeš do Google instalace windows 7, můžeš si o tom číst i mnoho…
karel 04.04.2014 12:48
karel
A video byste nechtěl? watch
Kurt 04.04.2014 12:50
Kurt
Je to notebook nebo značkové PC a systém tam byl předinstalován? Pokud ano, bude tam speciální oblas…
MachR55 04.04.2014 12:53
MachR55
Je to PC, které ještě přeinstalována nebylo ani nic takového. DVD nemám, chci to přeinstalovat - né…
BLUEE 04.04.2014 20:18
BLUEE
Bez instalačního media to nepřeinstalujete ani nenainstalujete. Zapomeňte na to.
Kurt 04.04.2014 20:33
Kurt
Takže si musím obstarat instalační DVD že?
BLUEE 04.04.2014 20:58
BLUEE
nie, musis si ist kupit bager :D
shiro 05.04.2014 09:15
shiro
Sežeň si někde .iso soubor s nijak neupravenýma windowsama 7 home premium 32 bit, nebudu te odkazova…
fsa 05.04.2014 11:31
fsa
popř existují programy jako například driver booster od iobitu, co to obstarají za tebe Nedoporučuj… poslední
Hanyse.k 05.04.2014 11:40
Hanyse.k

Je to notebook nebo značkové PC a systém tam byl předinstalován? Pokud ano, bude tam speciální oblast nazvaná "Recovery", z níž se dá obnovit systém do výchozího stavu. Jak to spustit se dozvíš z manuálu k notebooku.
V ostatních případech (notebook bez systému, neznačkové stolní PC, ...) nabootuješ z instalačního CD/DVD se systémem a řídíš se instrukcemi, napsanými na obrazovce. Pak musíš ještě doinstalovat ovladače, stažené ze stránek výrobců HW (v případě notebooku nebo značkového PC z jedné stránky výrobce toho notebooku či PC). Jako první se instaluje ovladač čipsetu (základní desky), pak vše ostatní.

Sežeň si někde .iso soubor s nijak neupravenýma windowsama 7 home premium 32 bit, nebudu te odkazovat na konkretní weby, najdeš to pokud budeš hledat. Potom si stáhni ovladače na tvoji grafickou kartu, například pokud máš Asus m4a78, najdeš si ji na googlu https://www.asus.com/Motherboards/M4A78/HelpDesk_D ownload/ a tady si postahuješ ovladače - hlavně si stáhni na síťovou kartu (network). Ty si dej na flashku. Na tu flashku si dej i všechny soubory o které nechceš přijít, třeba fotky nebo certifikát do banky a tak. Sežeň si třeba nero, nebo jinej vypalovací program a vypal to .iso na prázdné dvd jako "obraz disku dvd" nebo "bootovací dvd". Pokud by sis nevěděl rady, tak si to vygoogluj. Po vypálení to dvd strč do mechaniky, restartuj počítač a při výzvě k zmáčknutí jakékoliv klávesy to udělej. Od té doby tě povede instalační program, to už Zvládneš sám.

možné problémy : špatně vypálené dvd - občas se to stane, projeví se to tak že to hodí error uprostřed instalace že to nemůže číst data, tak to .iso jen vypálíš znovu na jiné
Bootovací priorita v biosu - to si najdeš na internetu, projeví se to tak že ti to nehodí výzvu K zmáčknutí jakékoliv klávesy, to vyřešíš tak že do googlu napíšeš něco jako "m4a78 boot priority change", samozřejmě podle druhu tvé karty.
Ovladače : nemusí ti fungovat internet, hezká grafika atd, to vyřešíš nainstalování ovladačů buď z dvd co si dostal k Pc, nebo z internetu, popř existují programy jako například driver booster od iobitu, co to obstarají za tebe (ale stahují to z netu, tudíž internet. ovladač si musíš zařídit sám, ale pro většinu případů se ten ovladač nainstaluje sám s windowsama takže ti net funguje hnedka).

Hodně zdaru.

popř existují programy jako například driver booster od iobitu, co to obstarají za tebe

Nedoporučuji používat takové programy, rovněž nedoporučuji aby ovladače instaloval sám Windows. Stáhneš si ovladače ze stránek výrobce základní desky, v případě, že to je notebook, tak ze stránek výrobce notebooku. Rovněž si stáhneš ovladače grafické karty ze stránek AMD nebo Nvidia, případně ze stránek výrobce grafiky, pokud jde o notebook stahuj ovladače grafiky ze stránek výrobce notebooku.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru