Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem reklamace mobilního telefonu

Dobrý den, měl bych dotaz ohledně reklamovaného telefonu.

Koupil jsem si mobilní telefon HUAWEI 8850 a již 3x jsem ho byl nucen reklamovat. Jednou nešel zapnout, podruh0 zase nešel vypnout. Potřetí nešel opět zapnout. Problém je v tom, že mezi 2. a 3. reklamací uběhlo asi 24h. Jelikož se zjevně jednalo o stále stejnou závadu, vznesl jsem požadavek odstoupení od smlouvy. Servisu trvalo týden vyřízení mého požadavku, ale vrácení peněz jsem se nedočkal. Jako příčinu toho, že telefon nešel zapnout mi servis napsal, že byl telefon podvybitý. To se mi ale zdálo jako nesmysl. Telefon se mi sám vypnul hodinu poté, co jsem si ho vyzvedl z druhé reklamace a v tak krátkém časovém úseku se nemohl podvybít. Podle mého názoru je problém úplně někde jinde a prodejce se takto jen vymluvil, aby mi nemusel vyplatit zpět mé peníze. Jak mám postupovat proti takovému jednání ?

Děkuji za odpověď!

Předmět Autor Datum
Soudniho znalce a vypracovani expertizy, zda je reklamace duvodna a pozadavek na vraceni penez oprav…
Redmarx N 02.11.2012 15:04
Redmarx N
Děkuji za odpověď! Ačkoliv jsem s důvody neuznání odstoupení od smlouvy nesouhlasil, telefon jsem s…
Gintonic 03.11.2012 18:49
Gintonic
Kdyby sis telefon nevyzvedl, tak by ti znalec těžko mohl napsat posudek. Ale do předávacího protokol…
Blanka3 07.11.2012 19:41
Blanka3
Pokud od nákupu uběhlo méně než 6 měsíců, lze od kupní smlouvy odstoupit z důvodu rozporu s touto sm… poslední
Dale Cooper 07.11.2012 21:08
Dale Cooper

Soudniho znalce a vypracovani expertizy, zda je reklamace duvodna a pozadavek na vraceni penez opravneny, pokud expertiza dopadne v tvuj prospech, tak kopii posli prodejci, vetsinou prodejce obrati a vrati penize, pokud ne, tak soud. Bohuzel mobilni telefony v CR je nesnadne reklamovat, servisy odmitaji i jasne reklamace a obcas mobil znefunkcni sami, je dobre poridit fotodokumentaci mobilu pred poslanim do servisu. Tyka se to vsech znacek snad vyjma HTC, ktere ma snad autorizovany servis o neco lepsi.

Děkuji za odpověď!

Ačkoliv jsem s důvody neuznání odstoupení od smlouvy nesouhlasil, telefon jsem si vyzvedl a podepsal předávací protokol s odůvodněním, že baterie byla podvybitá. Mohu se na soudního znalce obrátit i teď, když jsem si tel. vyzvedl a s jeho posudkem tam jít a případně podat rozpor a chtít vrátit peníze, pokud nepotvrdí důvod zamítnutí od servisu ?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru