Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem rekonstrukce sklepa na užitkové prostory

Zdravím všechny, chceme zrekonstruovat sklepy (pronájem) cca 200m čtevečních, je tam všude vlhko a plíseň. Podlahy z kočičích hlav. Budeme to dělat svépomocí ale potřebovali bychom poradit jakou máme zvolit technologii. Sklep je podúrovňový až na cca 20cm kde jsou taková nahoru zapuštěná okénka.

Jeden poloamatér nám doporučřoval udělat kompelt všude térovou vanu a na topodlahy a omítku, ale já si myslím, že se tam bude srážet voda kvůli teplotnímu schodu a že se ty plísně znovu objeví. Myslím si to i proto, že tam budeme vařit, takže tam bude kvůli provozu vyšší vlhkost vzduchu.

Ještě to není vyklizený a tak bychom taky rádi věděli jak dlouho se to musí nechat celý luftovat aby to co nejlépe proschlo.

děkuji za rady ;-)

Předmět Autor Datum
Nech to vyluftovat tak 3-5 dní od plísně potom vystříkej savem.. mělo by to pomoct..
odpovědař 27.01.2016 22:06
odpovědař
Poustevníku, neviděl jsem Váš sklep, nevím jak to vysvětloval Váš kamarád. Pochopil jsem, že navrhuj… poslední
milan.cukrar 28.01.2016 07:50
milan.cukrar

Poustevníku,
neviděl jsem Váš sklep, nevím jak to vysvětloval Váš kamarád. Pochopil jsem, že navrhuje udělat izolační vanu. Přesně tak, jako když se staví nový barák, tak se dělalo podobně. Dnes jsou technologie jinde.

Navrhuji, srovnat podlahu a stěny tak, aby šla přivařit lepenka se sklenou rohoží, třeba Sklobit G 200. Vše pečlivě svařit, lepenku napojit na vodorvnou hydroizolací pod zdí. Pak ve sklepě vyzdíte nové obvodové stěny, třeba z Ytongu 10 (12,5)cm.
Vlhkost se bude držet za lepenkou, dovnitř se nedostane.
Kde se bude srážet voda, když tam bude teplo? Kse se objeví plísně?
Myslíte si, že v každém sklepě jsou plísně, nebo jen ve vlhkém sklepě?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru