Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem restartování pc - kontrola fyzické paměti ram

Zdravím.Prosím vás lidi, mám docela velký problém s pc a nevím co s tím..Pokaždé když spustím internet, počítač se po chvíli restartuje a naběhne mi: kontrola fyzické paměti ram..Nevím si s tím rady,chtěl bych proto požádat o pomoc.:.(Neví náhodou někdo co by s tím mohlo být?vadné ramky?nebo něco jiného??Děkuji předem.;-)

Předmět Autor Datum
Zas jeden tajnůstkář... :-/ http://pc.poradna.net/question/view/47751-nez-poloz ite-dotaz Jaká je k…
host 18.02.2007 18:00
host
Moc se omlouvám..Operační systém je Windows XP, prohlížeč internetu Mozila Firefox 5.1..Dělá to zhru…
Mara 18.02.2007 18:24
Mara
Mozila Firefox 5.1 - takový prohlížeč neexistuje. A ve slově Mozilla jsou dvě "L". Jak se dělá test…
host 18.02.2007 18:34
host
No tak pardon!Já jsem tady dnes poprvé takže se tu neorientuju.A neměl jsem ještě pořádně čas se tu…
Mara 18.02.2007 18:49
Mara
Jo aha, to byl překlep... tak to joo... :-D Aktuální verze Firefoxu je 2.0.0.1, takže těžko máš 5.1…
host 18.02.2007 19:14
host
Hej tak fakt promiň..Vidím že se vyznáš..Já píšu to co tu mám napsané..takže je to blbost. Prostě..m…
Mara 18.02.2007 19:18
Mara
5.1 je verze ICQ. :-D
Cat 18.02.2007 19:19
Cat
Neryj furt do mě:-DJá vím že 5.1 je verze icq..:-p
Mara 18.02.2007 19:30
Mara
:-D:-D:-D:beer::beer::beer:
Cat 18.02.2007 19:43
Cat
Ještě jsi mi ale pořád neřekl jestli teda víš nějaké řešení....;-)Co by to tak mohlo být...??
Mara 18.02.2007 20:39
Mara
to ti rovnou řeknu že to vypadá na hw závadu počítače a že na dálku těžko někdo pozná/uhádne v čem t…
MM_tank 18.02.2007 18:32
MM_tank
aha.ok. Vyzkouším ten memtest.Akorát nevím jestli se ten komp nerestne dřív než to vůbec stihnu goog…
Mara 18.02.2007 18:40
Mara
Chce to zjistit kolik berou za zjištění závady. Já většinou buď nic když je to rychlovka nebo se účt…
MM_tank 18.02.2007 18:42
MM_tank
Jo díky moc za rady. Hned zítra na to mrknu protože nemám komp doma. Moc jsi mi pomohl. Jestli si ne…
Mara 18.02.2007 18:52
Mara
no..tak jsem zkusil ten Memtest.. je to nějaké divné..Spustil jsem ho někdy ve 14h.. a ještě pořád j…
Mara 19.02.2007 21:25
Mara
Memtest jede furt, dokud ho ručně nepřerušíš. Doporučuje se nechat ho spuštěný co nejdýl, nejlíp pře…
mia 19.02.2007 22:24
mia
Tak vás opět zdravím..Jsem bezradný. Prošel jsem kondenzátory.Jsou ok. Měl jsem vytažené i RAMky jes…
Mara 22.02.2007 21:32
Mara
Většinou je lepší zjistit který pc servis v okolí za něco stojí /pověst/ a nemá přemrštěné ceny a ne…
MM_tank 22.02.2007 23:12
MM_tank
No, tak nakonec jsem po dlouhém rozmýšlení dal na tebe a komp je momentálně v servisu. Uvidíme na co…
Mara 23.02.2007 18:38
Mara
Vypni si vo Windowsoch restart pri zavaznej chybe a napis nam co je na modrej obrazovke bielymi pism…
MM.. 22.02.2007 23:21
MM..
Přeinstalovat jsem to taky zkoušel.. jenže během instalace (těsně před začátkem samotné instalace, p…
Mara 23.02.2007 18:43
Mara
Tak si mal sem napisat tie cisla. Ak sa to deje uz pri instalacii to bude potom asi HW problem, teda… poslední
MM.. 23.02.2007 18:48
MM..
A jinak tahle ta poradna se mi faaakt moc líbí. Zatím pokaždé jsem dostal okamžitě odpověď na co jse…
Mara 23.02.2007 18:47
Mara

Moc se omlouvám..Operační systém je Windows XP, prohlížeč internetu Mozila Firefox 5.1..Dělá to zhruba měsíc a čím dál častěji.Dřív se restartoval třeba po hodině a teď už to dělá prakticky hned po spuštění internetu. A abych nezapomněl,nemusím ani otvírat internet, stačí když se připojím na icq a po chvíli se restartuje pc. Pokud nedělám nic s internetem a nejsem ani přihlášený tak si nejsem vědom toho že by se restartoval. A jestli se ještě můžu zeptat, jak se dělá ten test ramek? Já se v tomhle moc neorientuju..:-(Spíš vůbec. Děkuju za trpělivost semnou..

Mozila Firefox 5.1 - takový prohlížeč neexistuje. A ve slově Mozilla jsou dvě "L".

Jak se dělá test ramek? No tím Memtestem. Což je program na otestování ramek. A to, jak se používá už bylo několikrát vysvětlováno v poradně, takže stačí nebýt líný a použít hledání.

Dále zkontrolovat počítač na přítomnost virů a spyware (Spybot, AdAware, atd...). Používáš vůbec nějaký antivir a antispyware? A firewall? Jak jsi připojen k internetu? ADSL, wifi nebo jinak?

No tak pardon!Já jsem tady dnes poprvé takže se tu neorientuju.A neměl jsem ještě pořádně čas se tu porozhlédnout. A to že se ve slově Mozilla píšou dvě "L" to jaksi vím ale překlepnout se snad může každý ne? a navíc tohle tu asi neřešíme.pokud vím. Tak se omlouvám ale já u té Mozilly mám napsáno 5.1 tak jsem to sem napsal.

Jinak používám antiviry:NOD 32,Ad Aware SE Personal (dřív jsem používal AVG 7 ale nějak moc se mi neosvědčil) a firewall: Kerio Personal Firewall. A říká ti něco ethernet?Určitě ano.

Hej tak fakt promiň..Vidím že se vyznáš..Já píšu to co tu mám napsané..takže je to blbost. Prostě..mám Mozillu:-)Mě ethernet říká akorát to že ho mám:-)A co si teda o tom myslíš?Já vím že to tak asi určit nejde..Ale aspoň co se domníváš..?

to ti rovnou řeknu že to vypadá na hw závadu počítače a že na dálku těžko někdo pozná/uhádne v čem to je. můžeš se s tím prát sám nebo to dát do servisu. Jestli chceš sám začni memtestem /najdi přes google/ s ním otestuješ paměti a dál můžeš od počítače rozdělat dekl a podívat se jestli se točí ventilátory a jestli nejsou "nafouklé" kondenzátory.

aha.ok. Vyzkouším ten memtest.Akorát nevím jestli se ten komp nerestne dřív než to vůbec stihnu googlem vyhledat..:-)uvidíme.Ventilátory se točí, ale na ty kondenzátory se ještě musím mrknout..a pak se uvidí.Do servisu jsem to moc dávat nechtěl,protože se obávám že mě to přijde na velké prachy ale nic jiného mi asi nezbude..Díky za radu.

Většinou je lepší zjistit který pc servis v okolí za něco stojí /pověst/ a nemá přemrštěné ceny a nechat si zjistit co s tím PC je. Pokud máš čas a chceš se do toho pustit můžeš zkoumat závadu sám..Je to ale dost často i o těch nervech a nedostatku hw dílů.

Například bys mohl odpojit věci co v počítači akutně nepotřebuješ /cdromky, fdd, modemy a další přídavné karty/ zkusit postupně vyměnit paměť zdroj grafickou kartu, sehnat si nějaký druhý disk a tam zkusit nainstalovat windows..je to záležitost pro nadšence a potřebuješ kromě dílů i nějaké zkušenosti /montáž + databáze podobných případů v hlavě/ ať tomu např. ještě víc neublížíš.

Vem to tak já třeba se hrabu v počítačích ale když mám cokoliv se pokusit udělat na autě jedu s tím do svého levného servisu i když to "zabere 20minut". Nemám vybavení, zkušenosti a cvičit dvě hodiny u auta na sídlišti pro zábavu sousedům taky nebudu8-)

No, tak nakonec jsem po dlouhém rozmýšlení dal na tebe a komp je momentálně v servisu. Uvidíme na co přijdou.

A jen tak mimochodme k tomu poslednímu odstavečku..:-) U mě je to přesně opačně..na autě si dokážu opravit docela hodně věcí, i když cvičím dvě hodiny na sídlišti sousedům pro zábavu.. :-) ale počítačům nijak extra nerozumím, takže se obracím kam to jde..8-)

Vypni si vo Windowsoch restart pri zavaznej chybe a napis nam co je na modrej obrazovke bielymi pismenami, ked to padne. Hlavne sem napis tie cisla a to comu na tej obrazovke nerozumies, to comu rozumies ("zacal se vypis ram apod.") sem prosimta nepis ten text vie kazdy naspamet :-)

Moze byt problem s virmi alebo s ovladacmi alebo instalacia windowsov je rozdrbana ktovie co si s tym robil, pouzi antivir, adaware, spybot, apod. nech vies ci tam mas viry, nainstalovat vsetky potrebne zaplaty Win, mozes si nainstalovat aj Win nanovo (predtym odzalohovat vsetky data), ale ako to tu tak citam radsej to daj niekomu co trochu rozumie PC a povedz mu co je napisane v tychto 5riadkoch vyssie.
P.S. samozrejme moze byt aj HW problem. ale kedze pises ze to robi len(?) ked spustis internet, tak to vidim skor na SW...

Přeinstalovat jsem to taky zkoušel.. jenže během instalace (těsně před začátkem samotné instalace, po tom, co si stahuje ty potřebené soubory atd...jestli mě chápeš:-D) naskočí znovu modrá obrazovka, vypsané právě ty čísla jak je zmiňuješ.. pokaždé mi to ukázalo jednu skupinu čísel, ale vždycky byla jiná.. Jestli je tam víc závad..nevím..

A mimochodem, já s tím nedělal vůbec nic..Nikdo do toho počítače až do teď nevrtal.;-)

Tak si mal sem napisat tie cisla. Ak sa to deje uz pri instalacii to bude potom asi HW problem, teda ale by bolo treba skusat instalaciu nacisto (nie preinstalaciu cez stavajuce Win). Ak je to HW problem tak v tvojom pripade najlepsie servis, ptz nemas komponenty na skusanie, ako uz pisal MM_Tank.
P.S: Tipujem asi na odchadzajuci zdroj alebo mozno nieco s HDD, alebo odchadzajuca zakladna doska, kedze RAMky si pisal ze si testoval a nula chyb...

A jinak tahle ta poradna se mi faaakt moc líbí. Zatím pokaždé jsem dostal okamžitě odpověď na co jsem potřeboval a ne že mě někdo odpálkuje že když tomu nerozumím ať se nevyptávám jako to bylo v jiné nejmenované poradně. Z mé zkušenosti, když jsem potřeboval něco vědět, tak buď mi nikdo neodpověděl nebo mě nějak odbyl jako jsem už psal a nebo mi poradil po docela dlouhé době a ještě k tomu docela dobrý blábol... Takže chválím! Fakt dobrá poradna. Jen tak dál.:beer:

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru