Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem restartuje se PC pri vlozeni zarizeni do USB

Zdravim.
Jak predejdu vyse zminenemu problemu? Pri pouziti prednich vstupu nve skrini je riziko cca 90% a staci tam vlozit samotny prodluzovaci kabel, nebo flashku. Takze musim pripojovat pri vypnutem PC. Jinak se ozve lupnuti v repru a restartuje je pocitac.
Na vstupech primo na desce je tento jev spise vyjimecny.

deska: Gigabyte - http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=4814 3
skrin: ASUS - http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=7113 3 (s puvodnim zrojem)
Diky

Předmět Autor Datum
Zkontroluj si, zda jsou predni USB spravne zapojeny, zda tam neni zkrat apod.
Jan Fiala 23.01.2011 14:06
Jan Fiala
Při zasouvání konektoru se asi vytvoří (vlivem tlaku) spojení na skřín z některého pinu - vodiče. Mů…
kropf08 23.01.2011 20:56
kropf08
Zkus se nejdřív dotknout druhou rukou bedny a pak teprve zastrčit USB konektor. Pokud to pomůže, je…
jirka44 23.01.2011 21:06
jirka44
u podobné desky jsem se s tím taky setkal. přitom zadní konektory bez resetu. kabely k předním usb o…
lední brtník 24.01.2011 09:02
lední brtník
Ony to nejsou pull-up, ale vlastně pull-down odpory. Obě datové linky by měly být přes 15kohm spojen…
jirka44 24.01.2011 09:50
jirka44
Tahle prkna to dělají, a to všechna. Ani dlouhodobým laborováním s BIOSy a zdroji jsem nepřišel na t…
mif 24.01.2011 10:38
mif
Podíval bych se na zapojení konektoru od předního panelu. Některé desky nesnesou, když je zapojeno s…
jirka44 24.01.2011 13:07
jirka44
Těch desek jsem prodal cca patnáct (s různými bednami), sám taky vlastním jednu (v HTPC), a dělají t…
mif 24.01.2011 15:04
mif
je jen jeden správný způsob, jak zapojit front USB možná už se to usadilo, ale bývalo jich povícero…
jirka44 24.01.2011 16:01
jirka44
Zdravým, ja riešim tento istý problém, na 100% som si istý že to robí statický náboj ktorí sa vytvor… poslední
Mischo 09.03.2011 17:27
Mischo

Při zasouvání konektoru se asi vytvoří (vlivem tlaku) spojení na skřín z některého pinu - vodiče. Může tak krátkodobě vypnout zdroj (Zdroj má svoji ochramu). Pokud je to tak, tak by to MB nemusela přežít. Zkontroluj v jakém stavu je konektor a kabel do kterého se připojuješ.

u podobné desky jsem se s tím taky setkal. přitom zadní konektory bez resetu. kabely k předním usb ok, plošný spoj v case s konektory v pořádku. jen na dps těsně vedle konektorů pro přední usb chyběly osadit jakési pull-up odpory - těžko říct co tím gigabyte myslel.
řešilo se to tehdy trapně vyvedeným 1m prodlužovacím usb kabelem zezadu.

Ony to nejsou pull-up, ale vlastně pull-down odpory. Obě datové linky by měly být přes 15kohm spojeny na GND. Pokud to není v čipu nebo na desce, musí to být u konektoru. Kdežto pull-up odpor je v připojovaném zařízení. U USB1.1. to bylo 1,5kohm mezi +V a D+ nebo D-, tím se rozlišovalo Full speed a Low Speed zařízení.

je jen jeden správný způsob, jak zapojit front USB

možná už se to usadilo, ale bývalo jich povícero. Jednomu pracovně říkám piny vedle sebe, druhému piny za sebou (podle uspořádání +5V pinů). Další "paškunda" je pin 10 (S-GND). Některé desky tam mívaly OverCurrentSense a když se na to připojilo stínění, dělalo to neplechu.

cpx108_2.html

Zdravým, ja riešim tento istý problém, na 100% som si istý že to robí statický náboj ktorí sa vytvorí na prednom paneli pretože to nerobia len USB ale aj predné Audio konektory, prvo keď som si myslel že to robia predné USB tak som ich odpojil a keď som znovu pritkol USB flashku o kostru Predného USB tak mi to reštartovalo
PC a keď som odpojil aj audio tak to už nerobilo a niekedy keď mi PC nereštartuje USB tak mi ho reštartuje audio keď pripojím sluchatka alebo mikrofón, skúšal som ešte pár vecí ako napr uzemniť obal predných USB portov o skrinku alebo uzemniť Audio konektory o skrinku, ale robilo to, to isté, potom som skúsil ešte to že som dal kus nevodivého materiálu medzi plošak s portami a skrinkou zo začiatku sa zdalo byť že to pomohlo ale o nedlho mi to začalo robiť znova. Vyskúšal som vymeniť zdroj dal som úplne iný ako pred tým a výsledok bol ten istý, ďalej som potom vymenil základnú dosku tak tiež s rovnakým výsledkom, nakoniec som potom všetky komponenty prehádzal do novej skrine a po čase mi to začalo robiť znova, tak som skúsil ešte poslednú vec zapojil som počítač cez UPS záložný zdroj ktorí má v sebe aj prepäťovú ochranu ale robilo mi to úplne to isté len zozačiatku nie na USB ale na Audio konektoroch, neskôr aj na USB. môj názor je taký, že keď je plošák s konektormi blízko skrinky tak tam vzniká nejaký statický náboj, pretože keď som vybral plošák s portami a mal som ho cca 20cm od skrinky tak mi to neurobilo ani raz ale ako náhle som ich založil do predného panela tak mi furt reštartovalo PC pri kontakte s USB zariadením.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru