Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem režim Overlay na Intel grafice

Dobrý den,
Řešil jsem nedávno kolegovi problém s přehráváním videa notebooku Fujitsu Amilo Pro s připojeným dataprojektorem na jeho VGA výstup. Samozřejmě byl nastaven režim "Dual Display Clone (notebook + monitor), ale při přehrávání videa (*.avi, *.wmv,..) byl obraz videa pouze v okně na notebooku - na dataprojektoru byla obrazovka klonována, ale místo videa jen černé okno.
Předpokládám, že problém souvisí s renderingem přes overlay vrstvu, který se dá nastavit u karet NVidia/ATI (režim Theatre), která ale - chápu-li to správně - není u Intel grafiky integrované v uvedeném notebooku, podporována. alespoň jsem tam žádná podobná nastavení nenašel...:?:

Problém jsem nakonec vyřešil nainstalováním přehrávače MPlayer, který jako jediný z vyzkoušených na plátno "kopíroval" plochu i s videem - asi by to mohlo být u jiných přehrávačů, (včetně wmp :-)) řešitelné nastavením, kdy nepoužívá overlay nebo přímo použít RGB mód, pokud tato nastavení přehrávače podporují...

Zajímá mne, jak to je doopravdy, zdali to nejde řešit nastavením nebo doplňující instalací/aktualizací ovladače grafické karty (pokud existuje - nenašel jsem....) atd.

Děkuji za odpovědi a případnou korekci textu výše.

Předmět Autor Datum
Bud vypnes overlay v prehravaci samotnom, alebo si mozes nastavit primarny monitor ten projektor (pr…
MM.. 04.11.2010 14:19
MM..
Děkuji za odpověď. O možnosti 1) (vypnutí overlay) jsem už psal v dotazu, možnosti 2) a 3) se zájmem…
Petr_70 04.11.2010 15:30
Petr_70
Neviem zhlavy jak to je vo WMP ale ano je to niekde v akceleracii videa. Vseobecne ale to neodporuca… poslední
MM.. 04.11.2010 15:37
MM..

Bud vypnes overlay v prehravaci samotnom, alebo si mozes nastavit primarny monitor ten projektor (preto mas u vyberu klonovania moznosti notebook+monitor a aj monitor+notebook, pretoze to neni jedno), alebo najlepsie riesenie je pouzivat nie klonovanie ale rozsirenie plochy a okno prehravaca presunut na druhy monitor.

Děkuji za odpověď.
O možnosti 1) (vypnutí overlay) jsem už psal v dotazu, možnosti 2) a 3) se zájmem ještě vyzkouším, i když je pravda, že minimálně ona možnost nastavení monitor+notebook mne mohla napadnout zkusit udělat...:-/

Ještě k tomu vypnutí overlay. Nemám to teď možnost vyzkoušet, ale ve Windows Media Playeru 11 je to tohle?:
Možnosti - Výkon - Akcelerace videa - Upřesnit - a tam všude odškrtat "Použít překryvy".

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru