Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem režim spánku a sitova jednotka

Dobrý den, v práci máme 3 PC a já na mém PC mám sdíleny disk pro ostatní, jenže když jdu domů tak PC přepnu do režimu spánku a v ostatních PC se sdílený disk odpojí - a já bych potřebovala, aby se mohli připojit i když přepnu PC do režimu spánek ( že se třeba zapne můj pc a po nepoužívání disku v 2. pc se zase přepne do režimu spánku )

Předmět Autor Datum
To tak nejde. Zriadte si vo firme nejaky server a nepouzivajte zdielane zlozky na pracovnych stanici…
MM.. 22.05.2013 11:45
MM..
Mozes si povolit Wake On LAN (ked prepinas len do spanku tak staci v spravci zariadeni u sietovej ka… poslední
MM.. 22.05.2013 11:48
MM..

Mozes si povolit Wake On LAN (ked prepinas len do spanku tak staci v spravci zariadeni u sietovej karty nastavit nech reaguje na magic packet) a kolegov naucit jak sa posiela magic packet na tvoju IP.
A v ovl.panely - energia si nastav automaticke uspavanie trebars po pol hodine necinnosti. To ti ale bude uspavat potom aj pocas dna, inac to nastavit nejde. Jedine potom zas naucit kolegov pouzivat cez siet prikaz shutdown a dat im admin heslo tvoho PC potom ho budu vediet na dialku zas aj uspat.

Dalsia moznost je pouzivat setrne PC (nejake moderne bez extra grafiky co zere v klude nejakych 30W dokopy vsetko) a ne nejake zrave prescott sroty a nechavat to zapnute 24hodin a nastavit si len vypinanie monitora po 15 alebo 30 minutach. tym sa usetri asi 30-40W, aj pocas dna.

A este dalsia moznost je nastavit si nech sa to uspi kazdy den trebars o 22:00 v planovaci uloh (prikaz shutdown) apod. a neuspavat to rucne.

P.S> alebo ked kolegovia maju pristup k tomu PC tak proste nech pridu k PC a zmacknu knoflik. Nastav si automaticke uspavanie po hodine apod.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru