Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem router NETGEAR WGR614 - jaký má dosah a vaše zkušenosti?

Zdravím.Máte nějaké zkušenosti s tímto WIFI routerem? http://eshop.btcomp.cz/zbozi/netgear-54-mbps-wirele ss-router-4x10-100mbps/detail.aspx?p=z:94455&. Potřebuji mít volný pohyb s notebookem po domě z pevného připojení přes O2. Hlavně by mě zajímal dosah. Děkuji.

Změna předmětu, původně: NETGEAR - 54 MBPS WIRELESS ROUTER 4x10/100Mbps WIRELESS-G ROUTER (host)

Předmět Autor Datum
dosah něco kolem 100m. Každopádně pro šíření signálo po domě to stačí. Ale pozor, je to router a jak…
warbros 04.01.2008 22:47
warbros
Díky za reakci. Také jsem uvažoval, že by byla lepší jen "jedna" krabice, ale byl mi doporučen tento…
hatik 05.01.2008 15:23
hatik
router je jednoduché nastavit, ALE. náleží také na tom, kolik routerů je zapojených. Jestli jeden, j…
warbros 06.01.2008 22:20
warbros
omlouvám se, špatně jsem se vyjádřil. Myslel jsem, že wifi router je v spodní místnosti a s notebook…
hatik 08.01.2008 09:57
hatik
bych opravdu rád věděl, jak se "routry hádají" :-D. A když už nechceš mít dva IP rozsahy za sebou, p… poslední
touchwood 10.01.2008 11:13
touchwood
prosim vas da sa tento router pouzit aj na ineternet od kablovky UPC v ba dakujem
supka 10.01.2008 10:34
supka
ano.
touchwood 10.01.2008 11:13
touchwood

dosah něco kolem 100m. Každopádně pro šíření signálo po domě to stačí. Ale pozor, je to router a jak píšeš, chceš se píchnout na síť O2. Tedy již jeden router máš. Nevím jak moc jsi zběhlí v síťařině, ale pro mnoho lidiček je jsou dva routery za sebou dvrdší oříšek. Spíše si pořiď jenom AP a nebo tedy router s AP a zároveň ADSL modemem. Bude to tak mnohem jednodušší nastavovat. :)

Díky za reakci. Také jsem uvažoval, že by byla lepší jen "jedna" krabice, ale byl mi doporučen tento router hlavně z toho důvodu, že je prý velmi jednoduché ho nastavit a nejsou s ním vědšinou žádné problémy. Bohužel v této oblasti nejsem vůbec zběhlý. Ještě ke všemu jsem se včera dozvěděl v jedné počítačové prodejně, že signál z routeru se nepřenáší z jedné místnosti do druhé, když jsou přímo nad sebou. Co je na tom pravdý? O2 zásuvku mám v pracovně a notebook bych potřeboval hlavně v obývaku, který je přesně nad pracovnou. Dík za radu.

router je jednoduché nastavit, ALE. náleží také na tom, kolik routerů je zapojených. Jestli jeden, je to jednoduché. Ale dva do sebe, to už tak jednoduché není a umí to občas pěkně potrápit. Hádám že první router který máš je zyxel od O2. nevím zatím proč, ale zyxel a netgear se nemají zrovna rádi a občas se "hádají". Mnohdy to dělalo takovou paseku, že jsem přešel na řešení jenom od zyxelu a od té doby je klid na síti.
Ale že by nastavení netgearu bylo jednoduché bych zrovna neřekl. Jednoduché je dle mého názoru nastavení u belkinu. S tím jsem zatím neměl jediný problém. Uznávám také ale, že belkin je o něco dražší řešení.
Jiné značky nemohu posoudit - pracuji pouze s technologiemi belkin, zyxel a netgear

že by se ovlivňovali dva routery přímo nad sebou je blbost. Ovlivňovat se mohou jakékoliv dva AP které jsou vzájemně špatně nastavené. :)

omlouvám se, špatně jsem se vyjádřil. Myslel jsem, že wifi router je v spodní místnosti a s notebookem budu přijímat signál v horní místnosti.
Nákup routeru netgear jsem zatím odložil. Pokud mi doporučíte dle vaších zkušenosti nějaký konkrétni typ vhodný pro mě, budu jen rád.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru