Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem router nechce internet z modemu

Modem na ADSL prirazuje adresy, kdyz dam ethernet kabel z modemu do pocitace a automatickou konfig. tak internet jde. Kdyz tohle stejne udela na router tak routeje ven ano ale do routeru vubec nejde internet. I kdyz mu ty udaje zadam static. NEvite nekdo cim by to mohlo byt? Doma mi to fungovalo kdyz jsem routru nastavil dynamickou adresu (wan) a pripojil ho k jinemu routeru. Tady by to melo byt stejne ale nebeha to...

Předmět Autor Datum
Opravdu se jedná o čistokrevný modem a ne o ADSL router? Pokud je to ADSL router (a není v režimu br…
anarchist 07.10.2008 18:21
anarchist
takto: modem je opravdu modem,ale měl by mít DHCP vestavěné, je to D-link DSL362-T, vzhledem k tomu,…
vlada123456 07.10.2008 21:38
vlada123456
Problém u tohoto svinského modemu je ten, že funguje jako bridge, a jeho DHCP server dočasně (na vel…
touchwood 07.10.2008 22:09
touchwood
díky mockrát, bohužel moje ta srágora není, jen ten router, právě jsem tu na monitoru našel napsané…
vlada123456 07.10.2008 22:15
vlada123456
To si si vybral cestu. Nastavit NAT s port forwardingom apod je 100x zlozitejsie ako cokolvek ine. K…
MM.. 07.10.2008 23:29
MM..
nastav tam ten bridge, je to nejjednodušší a bude to fungovat. Ve tvém routeru si pro WAN nastavíš j…
touchwood 08.10.2008 07:01
touchwood
Díky mockrát, nějaké nastavené NAT jsem tam vůbec nenašel, takže jsem to vzal přes ten Bridge, a jed… poslední
vlada123456 08.10.2008 10:59
vlada123456

Opravdu se jedná o čistokrevný modem a ne o ADSL router? Pokud je to ADSL router (a není v režimu bridge), pak do WAN rozhraní druhého routeru nepatří vnější IP adresa. Rovněž může být při automatice problém v tom, že druhý router přiděluje adresy ze stejného rozsahu jako první. Když připojíte modem k PC, jakou adresu vám to přidělí? Nebo snad připojení navazujete přes PPPoE, tzn. přihlašovací údaje zadáváte na PC? A jakou adresu vám přidělí druhý router?

takto: modem je opravdu modem,ale měl by mít DHCP vestavěné, je to D-link DSL362-T, vzhledem k tomu, že má pouze jeden ethernetový port (plus usb port,nemám ovladač takže ten nepoužívám), přiřazuje pokaždé stejnou adresu (prostřednictvím toho DHCP), router je TP-link TL-WR340GD s wifi. Router je 100% funkční, zkoušel jsem mu nastavovat i rozdílnou ip adresu, protože to o čem mluvíte se mi stalo doma když jsem ho zkoušel připojit na druhý router který přiřazoval stejné adresy. Nakonec po změně ipčka to šlo když pak dostal dynamicky přidělenou adresu z 1.routeru. Ale tady když dám dynamicky, měl by automaticky obdržet adresu z modemu, kterou (stejnou) přiřazuje případně počítači pokud ho píchnu z modemu rovnou do počítače. Router tu adresu,bránu,DNS atd skutečně dostane a zobrazuje, jen internet nejde.Nechápu to, protože modemu by mělo být jedno komu přiřazuje, jestli počítači nebo routeru, protože to, že router to svým způsobem někam rozděluje dál mu může být srdečně jedno, pro modem se má router tvářit jako normální počítač. Vzhledem k tomu, že v počítači nic nenastavuji modem nebude nastaven na bridge, ale potom by žádné adsl přihlašovací udaje neměl chtít ani router - alespoŇ tak to vidím logicky já,už vidíte tu záhadu kterou nedokážu pochopit? Prostě papírově by to fungovat mělo, ale zřejmě je ještě nějaké nastavení spojené s ADSL,s kterým nemám zkušenost. MYslel jsem že to půjde takto, doufám že to je nějaká prkotina, už mě to nebaví se střídat stále o kabel :D Děkuji předem za rady a návrhy :)

Problém u tohoto svinského modemu je ten, že funguje jako bridge, a jeho DHCP server dočasně (na velmi krátkou dobu) přidělí IP adresu z privátního rozsahu, aby po vystavení PPPoE spojení dal obdrženou veřejnou IP adresu opět přes DHCP k dispozici zařízení připojeném na ethernetu.

Řešení vidím v zásadě tři:

1. upravit modem do režimu, kdy bude fungovat opravdu jen jako bridge, tj. PPPoE spojení bude realizovat až tvůj nový router (toto je nejčistší a nejlepší řešení)
2. přehodit modem do režimu router s NAT (jde nějakou modifikací), akorát pak budeš mít dva segmenty za sebou
3. vyměnit tuhle srágoru za něco normálního

edit: tady jsem ti našel výživnou diskuzi: http://www.dsl.cz/forum-o-adsl/vlakno-72688/dlink-d sl-362t-opravdu-nejde-pripojit-dva-pocitace-na-inte rnet

;-)

díky mockrát, bohužel moje ta srágora není, jen ten router, právě jsem tu na monitoru našel napsané údaje jak se dostat do modemu :D takže zkusím nstavovat :) jen doufám žže to nerozhodím tak že už to pak nepujde ani tak :D Ten režim NAT se nastavuje v tom modemu nebo v routeru, a když pak budou dva segmenty, vadí to nějak významně něčemu? Protože mi to přijde jako lehčí nastavit jen režim NAT než se hrabat v celém nastavení... Díky moc ještě jednou ;-)

To si si vybral cestu. Nastavit NAT s port forwardingom apod je 100x zlozitejsie ako cokolvek ine. Kup si normalny DSL router a tie kramy co tam mas strc niekde kde nebudu zavadzat. //edit: Akurat ma teraz napadlo ze na DSL routri budes mat tiez NAT :-) No skus nastavit ten modem ako router s NAT, ale podla mna to ani nejde. Zameraj sa na riesenie c.1 (to by mohlo ist nastavit).

Díky mockrát, nějaké nastavené NAT jsem tam vůbec nenašel, takže jsem to vzal přes ten Bridge, a jede to uplně v pohodě!!! To jsem rád, škoda že teď jdu zase do práce a nemůžu toho využít už teĎ :D JEště jednou díky mějte se

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru