Avatar uživatele
anonym

Co znamená pojem „božský komplex“?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 2678 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
led

Odpoveď byla označena jako užitečná

Božský komplex má človek, ktorý chce sa rovnať Bohu a snažiaci sa Ho prekonať.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?anonym Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
annas

Jaký je bůh? Dokonalý, mocný jedinečný, spravedlivý, vševědoucí atd. Takže některé jeho vlastností se přenášejí na lidi, nebo si je sami přivlastňují.

„Božský komplex“ nebo také jinak narcizmus je poměrně neobvyklým úkazem společenského chování. Vyskytuje se v každé sféře u každé povahy a je jedno, jakého jste postavení. Jistě znáte ty paradoxy šéfů, kteří si myslí, že jsou ti nejdokonalejší, ale jediné v čem vynikají, je jejich blbost. Ironií jsou také případy lidí, kteří nemají takové postavení, o kterém by rádi mluvili a chlubili se, avšak jejich ambice překonávají hranice snění a jdou do éteru skrze slova a povýšenecké postavení. Přijde-li k vám jedinec a při podání ruky bude trpělivě s nadšením sledovat, jak vás bolí jeho pevný a drtící stisk, tak tento člověk má buď přímo vysoké sebevědomí se svým nespolečenským chováním, nebo tím skrývá svou slabost.L

http://itthmi­.blog.cz/1205/ja­ke-je-vase-sebevedomi
http://www.od­povedi.cz/otaz­ky/jak-ziskat-charisma-a-lze-to-vubec

Upravil/a: annas

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Drap Nahlásit


Avatar uživatele
Kepler

Asi to nebude úplně správná definice, ale jde o vlastnost lidí s vysokým sebevědomím, kteří cítí za svou povinnost ovládat jiné lidi nebo společnost, protože podle jeho názoru dělají něco špatně. Snaží se aby ostatní konali tak, jak to sám považuje za správné. Chtěli by být všemohoucí jako bůh. Ale to jen můj názor, nikde jsem nic neokopíroval.

Upravil/a: Kepler

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek