Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem rozbitý harddisk

Dobrý den,

něco se mi stalo s počítačem. Nešel zapnout a vycházel z něj divnej zvuk. Tak jsem ho odnesla do prodejny, kde se opravou zabývají. Nejprve mi řekli, že spadnul Windows a, že by to chtělo nainstalovat novej, že ten starý už má svoje za sebou. A potom, mi zase řekli, že bude potřeba vyměnit harddisk.
Jsem z toho už zoufalá v počítači mám soubory o který nechci přijít. Ale už jsem nejspíš o ně přišla. Vůbec s nima není domluva, a když se tich techniků na něco zeptám, tak ze mě dělají úplnýho s prominutím debila. Nejsem zrovna počítačovej expert, ale něco málo o počítačích vím. Ani mi nejsou schopni říct kolik za to budou chtít peněz. Nový windows, harddisk (to není zrovna levná záležitost)a ještě peníze za opravování.
Je ještě nějaká malá šance zachnánit data?

děkuji za odpověď

Předmět Autor Datum
Je. Malá a drahá. www.tdp-ontrack.cz
Kurt 19.11.2009 14:20
Kurt
Tak jestli ten zvuk je takové cvakání...cvak... cvak, tak to je většinou mrtvej. Někdy pomůže disk v…
FixExa 19.11.2009 15:24
FixExa
Cvakání ne, spíš pípání (píp ....krátká pauza....píp). Jelikož jsem blbá a nezálohovala jsem si to,…
Vilemína 19.11.2009 16:03
Vilemína
Tobě se Vilemíno taky rozbil disk jako Lucy?
host 19.11.2009 16:07
host
Pokud se ozývá pípání ( BEEP), nebude asi vada v harddisku. Zkusil bych spustit nějaké CD s live sys…
nononot 20.11.2009 07:36
nononot
Ked to pipa tak neni problem s HDD a netreba ho menit a data na nom su (ked ich doteraz nezmazali) c…
MM.. 20.11.2009 13:00
MM..
Co se týče postupu opravny - nevidím tam pochybení, je to normální. Zákazníkm přijde a řekne nenajed…
MM_tank 19.11.2009 20:01
MM_tank
Souhlasím, jak jinak asi postupovat, nějak se na závadu přijít musí a jestly je disk v tahu tak se n…
kolemjdouci 20.11.2009 20:30
kolemjdouci
No někdy servisák mluví svým hantecem a neuvědomuje si, že ne každej tak důkladně rozumí tomu, co ří… poslední
Prasak 20.11.2009 20:37
Prasak
Co takle Beeb codes.
ner 20.11.2009 12:27
ner

Tak jestli ten zvuk je takové cvakání...cvak... cvak, tak to je většinou mrtvej. Někdy pomůže disk vyndat a dát ho uležet do lednice nebo vyměnit elektroniku ze stejného disku. To je tak 5% šance. Když není záloha, tak jedině odeslat do specializované firmy, kde to bude stát několik tisíc. A příště budete zálohovat ostošest. Základní pravidlo: zálohovat, zálohovat...

Ked to pipa tak neni problem s HDD a netreba ho menit a data na nom su (ked ich doteraz nezmazali) chod tam zober im ten tvoj disk a daj ho skusit vycitat v inom PC niekomu kto sa aspon trochu rozumie do PC (trebars susedovi). Pripojit disk do druheho PC a skusit z neho vycitat data zvladne kazdy stvrty majitel PC :)
Najlepsie zober im odtial cely PC. Ptz bud nevedia co robia a uplne ti to dodrbu alebo zapytaju za to zbytocne vela penazi ked povymienaju zbytocne polku komponentov, alebo ta chcu odrbat.

Co se týče postupu opravny - nevidím tam pochybení, je to normální. Zákazníkm přijde a řekne nenajede windows a já řeknu tak to bude asi zavirované nebo pokažená windows. Zavolám vám zítra. To že je vadný disk se zjistí až při opravě. Pokud okamžitě disk po zapnutí cvakal tak po zapnutí.

Pokud ten disk cvaká tak v obyčejném servisu data z něj vytáhnout nedostanou, na to sou specializované (a velmi drahé) firmy. Cenově to vidím na 8000-15000, cenu řeknou přesně až po posouzení. Některé firmy mají posouzení zdarma, vemte disk a zašlete jej tam. Přes prodejnu jako prostředníka to řešit nemá smysl.

A cena ? Nový windows (? jako cena za novou instalaci? cca 500?), harddisk 320G sata cca 1100 (ide cca 1500) no a zřejmě poučení že zálohovat data se musí.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru