Předmět Autor Datum
Microsoft Visual C# je jazyk patřící do skupiny .NET jazyků. Je jednoduchý na učení a i hodně obsáhl…
martin.developer 05.06.2011 17:58
martin.developer
Pokud se ptáš jakému jazyku se věnovat, pokud budeš programovat ve Visual Studiu a používat .net fra… poslední
Wikan 05.06.2011 18:22
Wikan

Microsoft Visual C# je jazyk patřící do skupiny .NET jazyků. Je jednoduchý na učení a i hodně obsáhlý (díky .NET), ale jeho kód není přímo kompilován do strojového, ale do pseudo-jazyka, který je následně kompilován pří spouštění do strojového kódu přes virtuální platformu - .NET. Je ale navržen primárně pro Windows platformu (Windows, Windows Phone 7, Xbox ...), tudíž na Linuxu či jiných UNIX like OS s tím bude možná problém, který se snaží řešit projekt financovaný Novelem a MS jménem Mono.

Microsoft Visual C++ je implementace jazyka C++ od MS. Může kompilovat v C i C++ kódu, dodržuje a implementuje řadu standardů a specifikací - ISO C, C99 či třeba C++0x. C++ jako takový je jazyk, který je relativně těžký pro začátky, ale jeho hlavní předností je rychlost, protože je kompilován do strojového kódu (což, ale taky občas může vést k problémům s přenositelností).

Microsoft Visual Basic je starý jazyk (podpora ukončena v 2008), vychází z jazyku BASIC, řekl bych že je snadno naučitelný a používá/používal se na vývoj klasických .exe aplikací či ActiveX prvků či .dll knihoven. Ale je zastaralý, nemoderní, nestandardizovaný a proto vznikl jeho nástupce Visual Basic.NET běžící pod platformou .NET a nabízejí všechny výhody moderních jazyků.

Snad jsem odpověděl dostatečně :)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru