Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem rozdíl mezi vzděláním

Nevim zda sem správně patří
ale chtěl bychse zeptat jaký je rozdíl mezi těmito obory a který bystemi doporučovali.
Informační technologie-Informatika v ekonomice
nebo
Informační technologie-aplikace osobních počítačů

Předmět Autor Datum
To první mi zní lépe ale prd se v tom vyznám.
MM_tank 03.12.2009 21:39
MM_tank
sem na tom stejně taky mi připadá lepčí to první ale nevyznam se vtom
mnam 03.12.2009 21:47
mnam
Je to úplně jedno, důležité je, co umíš a do jaké míry jsi "vhodnou investicí" pro zaměstnavatele...
JirkaFM 03.12.2009 21:48
JirkaFM
najlepsie programatorske vzdelanie je u nas na Elektro fakulte, alebo Matfyze, podobne to bude asi a…
stano2000 04.12.2009 10:46
stano2000
dej odkaz na skolu
gd 04.12.2009 10:52
gd
www.spsloket.cz
mnam 06.12.2009 09:38
mnam
takze si ti shrnme: aplikace osobních počítačů Ve skupině odborných předmětů je nosným předmětem p…
gd 06.12.2009 10:54
gd
z nam dva co chodí na stavební jeden z nich letos maturuje. tak se poptam. a co jsi ty studoval? a r…
mnam 06.12.2009 11:04
mnam
...na VS jsem v ramci fakulty elektrotechnicke studoval PC a pak pokracoval na ekonomiku. Proto te v…
gd 06.12.2009 11:08
gd
a co jsi studoval na střední?
mnam 06.12.2009 11:12
mnam
to co bylo v miste k dispozici - takze bez vyberu ;-)
gd 06.12.2009 12:00
gd
Osobně bych si nevybral ani jeden předmět. Oba jsou příliš rozsáhlé, je tam toho odvšeho trošku a ni… poslední
Prasak 06.12.2009 12:02
Prasak
Název oboru je jenom vodítkem; i stejně nazvaný obory můžou mít mezi jednotlivejma VŠ velký rozdíly…
Pavel 04.12.2009 13:24
Pavel
nejlepší by bylo zjistit si to na dané škole a vybrat podle toho,co tě bude víc bavit.
fin. 04.12.2009 14:42
fin.
Když pak neseženeš práci tak je to jedno. ;-)
pet 04.12.2009 18:14
pet
Pokud je to obor střední školy, tak to oboje bude +/- stejný, rozdíl tam bude snad v jednom předmětu…
Prasak 04.12.2009 19:11
Prasak

najlepsie programatorske vzdelanie je u nas na Elektro fakulte, alebo Matfyze, podobne to bude asi aj u vas na CVUT. tam kde je ekonomia je to o nieco menej narocne, nejde sa az tak do hlbky, a termin aplikace osobnich pocitacu - to bude asi nejaka praktickejsia skola, mozno tam ucia len Office a Explorer? ono totiz poriadne programy sa pisu pre servre, na osobnych pocitacoch skor desktopove udelatka, takze tato specializacia je mi podozriva.

takze si ti shrnme:

aplikace osobních počítačů

Ve skupině odborných předmětů je nosným předmětem programové vybavení, od kterého se odvíjejí další odborné předměty s mezipředmětovými vztahy. Další odborné předměty jsou ekonomika, technické vybavení, elektrotechnika a praktické cvičení. Tyto základní předměty zobecňují hardwarovou, softwarovou a programovací problematiku, a jsou prostředkem k praktickému zvládnutí látky bez úzkých specializací.

Absolventi studijního oboru Informační technologie jsou připravováni tak, aby po absolvování nástupní praxe a odpovídající době zapracování se mohli uplatňovat ve funkcích středního managementu z hlediska odborného, a to např. jako správci sítí v různých soukromých i státních institucí, ve studiích DTP( publikační programy) aj. jako správci lokální počítačové sítě.

Ktomuto oboru - v seznamu predmetu nemaji nic, co by nazvem pripominalo site (i kdyz je tam uvedeno jen 21 predmetu, v druhem programu je 24!)... Takze to asi budou "sitari pro statni spravu". Sylaby predmetu chybi. Toto bude bezne studium, kde se trochu probere CAM. Programovani CNC by mohlo byt do praxe zajimave. Jinak se to moc od bezneho studia lisit nebude, trocha ekonomiky, programovani a HW.

Informatika v ekonomice

Při studiu získají žáci potřebné technické znalosti dovednosti z oblasti počítačového hardwaru a softwaru, počítačových sítí a technických prostředků přenosu dat. Žáci získají potřebný přehled o vývoji v oboru, novinkách a možnostech zvyšování kvality práce s informacemi. Jsou vybaveni znalostmi pro orientaci v tržním hospodářství, tvorbě podnikové identity a mají základní přehled o makroekonomice. V situacích pracovního, odborného a společenského charakteru jsou připraveni plynně se vyjadřovat v anglickém jazyce. Jsou schopni připravit jednací i prezentační akce po stránce organizační i technické.

Absolvent je připravován tak, aby po absolvování nástupní praxe a odpovídající době zapracování se mohl uplatnit ve funkcích středního managementu z hlediska odborného, a to například jako analytik a programátor ekonomického softwaru, v oblasti hromadného zpracování dat i ve studiích DTP( publikační programy).

Mas vztah k ekonomice? Znam mnoho lidi z tecnicke skoly, kterym ekonomika skutecne moc nevyhovovala a tesili se na konec hodiny. Obor vypada lepe, zalezi na tobe, jestli se chces specializovat na HW/SW nebo mit i ekonomicky rozhled.

Ted mala poznamka:

Síť je tvořena strukturovanopu kabeláží uloženou ve standardních lištách.
Propojení mezi dvěmi budovami školy je provedeno bezdrátově.
Škola je připojena na Internet pomocí ADSL technologies minimální rychlostí 4096 kb/s.
Toto připojení bude k dispozici ve všech učebnách i kabinetech.

Uz tyto informace vypovidaji o kvalite vyuky. Hlavne, ze maji kabely ve std. listach, ale skupiny predmetu v predstaveni oboru jsou neuplne...

Osobne ti doporucuji, 15.1. a 6.2. maji den otevrenych dveri. Jed se tam podivat. Nezavisle na to bych si tam zajel osobne, nasel nejake studenty nejlepe vyssich rocniku a vyptal bych se jich. Vsak ti sami reknou, jak u nich studium probiha. Ja to kdysi take udelal a nelitoval jsem toho. ;-)

z nam dva co chodí na stavební jeden z nich letos maturuje. tak se poptam. a co jsi ty studoval? a raději bych se specializoval na sw-hwomluv mě nejde mi pc na to sem se tady taky ptal ale tu na nooteboku mi nejde capslock

Edit sorry já upně zapoměl na shift :)

Osobně bych si nevybral ani jeden předmět. Oba jsou příliš rozsáhlé, je tam toho odvšeho trošku a nic rozsáhleji rozvinutý.
První obor - vadí mi poměrně krátkodobý přínos studia. Naučí něco o HW i SW, což je každýmu, kdo trochu rozumí počítačům, jasný, že za 5 let v oboru budou školní informace k ničemu. HW bude úplně jinej a aktuálně používanej SW jakbysmet. Tedy je to cesta neustálého celoživotního vzdělávání, kdy se musí člověk neustále pídit po novinkách, jinak po něm pes neštěkne. Je tam sice něco málo od technických oborů, ale právě že je toho málo.
Druhej obor - ten je trochu zajímavější, ekonomický znalosti se hodí. Problém je v tom, že dnešní vysoký školy chrlí tolik absolventů, že žádný pracovní místa pro absolventy tohoto oboru nezbydou, zaměstnavatel raději vezme někoho z VŠ, než postpubescenta. Pokud nebude dále pokračovat na vysokou, nemá příliš perspektivu, že si najde dobrej flek. I když taková pozice nákupčího v nějaké fabrice by byla vhodná.

Osobně bych nešel ani do jednoho oboru, oba mají příliš širokej záběr, což je dvojsečná zbraň.

Název oboru je jenom vodítkem; i stejně nazvaný obory můžou mít mezi jednotlivejma VŠ velký rozdíly v obsahu (a kvalitě).

Dotaz na doporučení je špatně položená otázka (jako, zda si zítra máš vzít kravatu nebo ne). Musíš napsat co máš za sebou, co umíš, co od školy očekáváš, čím se hodláš živit. Jinak se nedá odpovědět.

Pavel

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru