Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem rozdílné teploty jader

Je normální, že mám rozdílnou teplotu jader u Core2Duo 8200? Teplota prvního jádra je vždy o 7°C vyšší než druhého. Tyto hodnoty jsou v klidu i při zátěži. Měřeno RealTemp, CoreTemp, SpeedFan a Everest -> vždy stejné teploty a vždy rozdíl těch 7°C. Při zátěži se samozřejmě teplota u obou jader zvýší, a vždy u prvního jádra je o 7°C vyšší než u druhého. Díky za názory.

Předmět Autor Datum
Může to být způsobenou jak vyšším zahříváním jádra, tak i rozptylem teplotních senzorů
Jan Fiala 10.05.2010 10:23
Jan Fiala
Takže jedno jádra se zahřívá víc než druhý... Teď na internetu někde na foru jsem četl, že se někdy…
pa2 10.05.2010 10:30
pa2
tak i rozptylem teplotních senzorů Musíš číst všechno, ne je to, co se ti hodí do krámu. Ty čidla…
Prasak 10.05.2010 10:51
Prasak
Zatím jsem neviděl procesor od intelu od řady 775 který by měl stejné teploty obou jader.A to se sna…
MM_tank 10.05.2010 12:39
MM_tank
na měření používám hlavně realtemp. mám v plánu vyměnit box chladič za něco jiného, tak až bude, tak… poslední
pa2 10.05.2010 14:36
pa2

Takže jedno jádra se zahřívá víc než druhý... Teď na internetu někde na foru jsem četl, že se někdy stává, že je křivý HS, že to na ty jádra nedoléhá, prostě že to už je z výroby, takže to je asi můj problém, proč jedno hřeje o 7°C víc než druhý. Je to tedy pravda a nedá se s tím něco dělat?

tak i rozptylem teplotních senzorů

Musíš číst všechno, ne je to, co se ti hodí do krámu. Ty čidla můžou prostě blbě měřit. Jedno měří o 3°C víc, druhý o 4°C míň a máš hned rozdíl 7 stupňů.

Zatím jsem neviděl procesor od intelu od řady 775 který by měl stejné teploty obou jader.A to se snažím nataktovat co mi přijde pod -tenhle měsíc např 4xE6500.
Sedum stupňů rozdíl v klidu sem teda ještě neviděl (při zátěži ano) ale co:-D
Jedině kusit sundat chladič znovu namazt a pořádně nasadit jestli třeba blbě nesedí.To bych asi zkusil ale dál bych to neřešil. Na měření používám výhradně realtemp.

na měření používám hlavně realtemp. mám v plánu vyměnit box chladič za něco jiného, tak až bude, tak uvidím, jinak na to kašlu. děkuju za odpovědi. --- uchladí, C2D 8200, chladič scythe ninja mini pasivně? cpu je default, taktovat nebudu. nebo případně jiný, kdo se vyzná v PC. díky :)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru