Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem ruseni na 2,4GHz

Ahojte
Potreboval bych poradit od nekoho, kdo je s teorii elekromagnetickeho pole obeznamen trochu lepe nez ja. Mam jednu instalaci, kde jsou dve desky routerboard od mikrotiku, kazda doplnena dvema kartami, jednou pro 5GHz, druhou pro 2,4GHz. Tyto dve zarizeni jsou umisteny kazda v jine casti velkeho rodinneho domu. Jedna je pripojena k ADSL bridgi, mezi sebou si povidaji smerovymi antenami na 5GHz, druha je na pude pripojena k videorekorderu na kamery (proto jsem bral mikrotiky a nstream, protoze jsem potreboval z propoje vydojit co nejvyssi rychlost) a obe poskytuji na 2,4GHz sit pro pocitace. Dum je takto pokryt signalem velmi dobre, ALE ma to drobny hacek. Wifi na 2.4GHz je hrozne nestabilni. 4 z peti pokusu neprideli ani adresu a pri tom patem pokusu pripojeni do 30s zase spadne.
Postupnym patranim jsme zjistili pritomnost jinych bezdratovych zarizeni (zejmena alarmu) v dome, jenze zadne nepracuje na zminovane frekvecni. Ovsem! Zjistil jsem vsak, ze alarm pracuje na 860MHz, pro nejz je pasmo 2.4GHz v podstate celym nasobkem.
Karty se podle zjisteni v postate samy od sebe periodicky resetuji, nebo prinejmensim jejich bezdratova cast.
Je mozne, aby ona frekvence, at uz primo nebo pomoci vyssi harmonicke slozky generovala na antene wifi nezadouci signal a tim mi zahltila vstup karty?
Je mozne, ze problem prestane koupenim jinych karet?
Co jsem zjistil, tak defaultni huaway router s wifi od O2 nejevi takove priznaky, prestoze pracuje ve stejnem pasmu :-/
Nema nekdo nejaky napad, nez to cele nahodit na 5GHz?
Diky JR

Předmět Autor Datum
Nejjednodušší je podezřelá zařízení postupně vypínat. Tady je obvykle teorie na nic, neb praxe dokáž…
jirka44 03.02.2009 16:52
jirka44
Alarm bohuzel vypnout nelze. Jak vidno ruseni se neprojevuje na kazdem zarizeni wifi, viz ten O2 rou… poslední
JR_Ewing 03.02.2009 16:56
JR_Ewing

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru