Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem rychlost internetu přes UPC

ahoj,mám 1 rok starý pc,win7.Chtěl bych se prosím zeptat na rychlost internetu od UPC.Měl jsem rychlost 10mb/s a na jejich testu rychlosti se mi pravidelně ukazovala rychlost v průměru 10,35mb/s.Teď jsme využili jejich balíček,internet navýšili na 60mb/s. Ale když zkusím test rychlosti,výsledek je v průměru 32mb/s. Rychlost měřím i na stránkách speedtest.net. Internet z jejich modemu máme zapojen do routeru TP-link model TL-WR543G. Volal jsem tam,jeden pracovník jejich centra mi doporučil stáhnout ovladače síťové karty z těchle stránek UPC_Fiber_Power_Optimizer Což se mi moc nechtělo,když je tenhle program změněn v roce 2009,což se mi zdá poměrně dlouho. Poté se hovor přerušil.Volal jsem znovu a jiný pracovník mi řekl ať nic nestahuju,abych se podíval vpravo dole v liště na rychlost síťové karty.Ta je 100mb/s.Říkal,že to může být tím,že na tuhle rychlost internetu bych potřeboval síťovou kartu s rychlostí 1 gb/s. Zkusil jsem kabel vytáhnout z routeru a dát přímo do pc.Rychlostvyletěla na 62 mb/s :-) To znamená,že tenhle router asi nepobere takovouhle rychlost,ale že by pobral jen cca 30mb/s ? Kolik shruba stojí prosím nový router který tohle pobere? A jestli ještě můžu jednu otázku? Na notebooku asus,který připojím přes wifi na tenhle router,mi ukáže rychlost stahování 5 mb.Může to být tím,že wifi nepustí větší rychlost?Nebo čím to může být? Je to notebook asus,3 roky starý,win vista. Je tam Atheros AR5007EG Wireless Network Adapter. Nezlobte se,že jsem se tak rozepsal:-) Díky M.

Předmět Autor Datum
v prvom rade si ujasni ci sa bavis o Mb (Megabit) alebo s bavis pri stahovani o magabajtoch (MB/s).…
MM.. 05.01.2012 19:04
MM..
TP-link model TL-WR543G zastaralá řada routerů, nevhodné pro rychlé připojení nebo novější wifi. je…
lední brtník 05.01.2012 20:27
lední brtník
ahoj,mockrát díky,skvěle jste mi to vysvětlili. Mě se to taky nezdálo s tou síťovkou.Teď jsme zkusil…
Miloš007 05.01.2012 21:21
Miloš007
Ahoj,jak jsi dopadl?Mám totiž taky internet od UPS 25Mb a chtěl bych těch 60Mb. Tak prosím dej vědět…
pipamont 12.01.2012 23:12
pipamont
si to u nich objednej, a prastarý domácí router vyměň za některý z "n"-kových kousků.
lední brtník 12.01.2012 23:22
lední brtník
1703565618.png
Cat 12.01.2012 23:21
Cat
Mám též trochu problém s navýšením rychlosti internetu. Jedná se mi o připojení UPC 120Mbps spoj ptp… poslední
David qwertz 07.03.2012 17:15
David qwertz

v prvom rade si ujasni ci sa bavis o Mb (Megabit) alebo s bavis pri stahovani o magabajtoch (MB/s). Ptz cez to wifi to stahovanie meras asi v MB/s a 5MB/s je 40Mbit/s
Bezne domace lacne routery su relativne pomale. To ti fakt nestaci 30mbit a kvoli tomu chces kupovat novy router?
Rychlost WiFi zavisi do toho ze jaka to je norma a od kavlity signalu/nezarusenosti prostredia. Rychlosti jednotlivych noriem napr. tu http://sk.wikipedia.org/wiki/Wi-Fi#.C5.A0pecifik.C 3.A1cie - zas je to v Mbitoch a teda v Mbajtoch to bude jedna osmina.

TP-link model TL-WR543G

zastaralá řada routerů, nevhodné pro rychlé připojení nebo novější wifi. jestli máš připojení 10mbit, na to v pohodě stačí.
to co ukazuje síťovka vpravo dole je jen její režim, s rychlostí stahování to nesouvisí, a operatér z upc je zbytečně placený dement.
nevíš jakou rychlost si u upc platíš? jestli těch 62mbit/s, pak ti na to i 100mbit síťovka stačí, ale ten starý router (kvůli throuhput wan-lan) už nestíhá, minimem jsou novější lite-n routery, např. wr741nd (~500kč).

mám 1 rok starý pc

v něm máš pochopitelně integrovanou gigabitovou síťovku, ten hlásný trouba z upc je pitomec.
jestli chceš vpravo v systray vidět režim 1gbit, musíš mít na druhém konci kabelu připojený switch/router se stejným rozhraním. pokud si chceš maximální rychlostí vyměňovat filmy s nas diskem nebo s dalším pc, můžeš jít třeba do wr1043nd.

ahoj,mockrát díky,skvěle jste mi to vysvětlili. Mě se to taky nezdálo s tou síťovkou.Teď jsme zkusili na wifi připojit funglnový macbook,taky ukazuje přes wifi stejnou rychlost 5.Stejně to ukazovalo na notebooku na tu rychlost 10,stejně na rychlost 60 a teď dokonce i na tom macbooku.Takže to opravdu bude i podle mýho blbýho laickýho rozumu tím routerem.A co se týká tý rychlosti přes kabel,když mi to ukazuje rychlost 30,vím,že to bohatě stačí,že to určitě nevyužiju,ale já to mám za stejnou cenu jako tu 10,a ještě k tomu pevnou linku od nich :-).Já ani nevím,na čem se to taková rychlost pozná.Jestli na stahování filmů nebo her,to my stejně neděláme,ale zase si říkáme,hodit se to může,když je to za stejnou cenu :-) Tak když už to máme,zase je blbost,aby to fungovalo jenom napůl :-) Nebo ne? Moc díky,půjdu do toho routeru,příští týden už jsem si domluvil jednoho pána,který mi dával tenhle pomalý,že mi nainstaluje ten rychlejší. Díky,M.

Mám též trochu problém s navýšením rychlosti internetu. Jedná se mi o připojení UPC 120Mbps spoj ptp pomocí 2 antén UBIQUITY Bullet M5 5Ghz n norma 300Mbps teoreticky 120Mbps by to mělo valit. Problém je, že antény mají LAN 10/100Mbps.
Může mi někdo vysvětlit k čemu je anténa 300Mbps když jediný LAN konektor má max rychlost 100Mbps???
neřeším teď to, že rychlost 300Mbps je linková v praxi ji nikdy nedosáhnu...
Dík za odpověď

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru