Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem rám na jawa 23 mustang + kolíky na náhon tachometru

Ahoj,prosím mám 3 otázky co se týkají jawy 23 mustang.Po 15 letech jsem se rozhodl,že ho zprovozním pro syna,aby si mohl trošku zajezdit na poli apod.

1) U zadního kola jak je buben na brzdu,je taková hliníková jakoby podkovička.Je tam,aby se zabránilo protočení brzdového bubnu.jedná se mi o to,že z rámu do téhle podkovy vede kolík asi 1 cm průměr.Ten kolík-čep mám vyndavací.Nevím,jestli by neměl být přivařen napevno.Mám ho jakoby zasunutý do rámu-vidlice.Někdo mi tvrdí,že musí být nafest aby za jízdy nevypadl,jiný mi říká,že nemá kam vypadnout,neboť,je tam nasunuta právě ta podkoviča a dále hned kolo.Nevím,jestli jsem to vysvětlil dost jasně :-)

2)Nejde tachometr,zřejmně vypadly takové ty malé čepy u náhonu.Dříve jsem do dělal poměrně často,uříznul jsem hřebík nebo elektrodu za svářečky,nasadil a bylo to .Jelikož to je nějaký pátek,nepamatuji si průměr a délku těchto kolíků.Vím,teď mi budete chtít napsat abych si to změřil,ale jde o to,že se na chalupu,kde mám mustanga uloženýho, dostanu až na dovolenou. A já si to chci připravit vše předem,tam to nemám ani pořádně jak nebo kde uříznout.

3) Tak a teď mi možná vynadáte. :-) Jde mi o to,že na vsi,kde budeme,jezdí poměrně dost dětí na různých pionýrech,čtyřkolkách a jiných podomácku vyrobených samohybech.Tam syna pustit nechci,ale z návsi vede směrem na mezi pole polní cesta.Co mi hrozí,v případě příjezdu policie?Syn 14.let,mustang samozřejmně odhlášený.Jen ta přilba bude podle zákona :-)Nebo záleží na koho se narazí?Spraví to tytyty? Tuhle otázku pochopí hlavně ten,kdo takhle také jako dítě jezdil.

Děkuji za odpovědi na všechny otázky M.

Předmět Autor Datum
:-) určitě víte proč ten úsměv. mnbl
ar 18.05.2011 19:28
ar
víc hlav víc ví :-),koukám,že jsme na tom podobně :-)
Miloš007 18.05.2011 19:41
Miloš007
To je v pořádku, třeba se tady někdo najde s lepší pamětí. Že jsme na tom stejně to jo, ale ono nás…
ar 18.05.2011 20:19
ar
Aha, a poradíte mi ještě nějakou jinou solidní poradnu jako je tato?Moc rád pročítám různé nápady a… poslední
Miloš007 19.05.2011 16:10
Miloš007

To je v pořádku, třeba se tady někdo najde s lepší pamětí. Že jsme na tom stejně to jo, ale ono nás tady je víc a ještě na další podobné. Tím NU se nenechte odradit, to je jen rejpal. Když jsme byli mladí lítali jsme na těch prskoletech taky.Tenrát byla jiná doba, když nás nakrásně už někdo "vybral" tak to odnesly jen sebrané ventilky a tlačení domů. Někdy těm mladým ani nezávidím.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru