Avatar uživatele
Danča84

Co znamená propuštění na kauci?

Myslela jsem, že to je zaplacení určité finanční částky a vězněný bude zproštěn viny a propuštěný na svobodu, nebo vůbec nebude muset nastoupit do výkonu trestu. V tomto odkaze http://www.trestni-rizeni.com/vyklad-pojmu/penezita-zaruka-kauce mi to ale přijde, že by to bylo jen odložení nástupu k výkonu trestu a vrácení částky po nastoupení – jen jakási záloha, aby obžalovaný do výkonu trestu nastoupil. Jak to tedy je? Děkuji.
Doplňuji:
Reuef: Děkuji. Já myslela, že se jí může vězeň vykoupit aby do vazby nastoupit nemusel, nebo aby byl propuštěn. Tonoucí se stébla chytá. Kolik zloduchů chodí po svobodě, a slušný má jednou smůlu, vběhne mu pod auto chodec a…:´-( Ale děkuji.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? hanny 2, bolak před 4328 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Reuef

je to misto vazby – ta se dava z ruznych duvodu a kdyz soudce uzna ze hrozi jenom utek vezne tak stanovi podle ruznych kriterii (druh trestneho cinu, jestli uz byl dotycny trestany atd) kauci – ktera se vezni nebo tomu kdo kauci zaplati vrati jen kdyz nastoupi potom ten clovek do vezeni – kdyz utece tak se nevrati je to podobne jako zaloha na flasku od piva :)

0 Nominace Nahlásit

Otázka nemá žádné další odpovědi.



Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek