Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemZamknuto soukromý dopis pro učitelku - muj zažitek z prazdnin

Prosím, pomozte mě najít pravopisné a slohové chyby. Jsem v prváku na střední škole.

Milá paní učitelko,
chtěl bych se s vámi podělit o jeden z mých nejkrásnějších prázdninových zážitků. Byl začátek prázdnin a já jsem neměl co na práci, tak jsem se jen tak povaloval u televize a hrál počítačové hry. Můj děda, se kterým bydlíme se nato nemohl už déle dívat a rozhodl se mě najít nějakého prázdninového koníčka. Asi po týdnu děda přivezl domů nabouranou motorku, která vypadala strašně zchátrale. Byl to starý model Jawa 555 z roku 1961, který byl zaparkovaný několik let u tety a čekal na opravu.

Rozhodl jsem si motorku vzít a celou jí přes prázdniny opravit. Nejprve jsem jí začal celou rozebírat na jednotlivé díly, které jsem pak čistil popř. opravoval. Se složitějšími opravami mně pomohl můj táta, který starým motorkám docela rozumí. Na začátku srpna jsem jí měl kompletně rozebranou a opravenou. Mohla se začít skládat.

V polovině srpna jsem byl hotový a rozhodl jsem se jí vyzkoušet. Zrovna bylo období horka a teplé letní počasí jen lákalo k projížďce po krajině. Tak jsem motorku odtlačil na prašnou cestu za vesnicí a zkusil jsem jí nastartovat. Chytla hned napoprvé, nanic jsem nečekal a zařadil jsem jedničku a začal přidávat plyn. Motorka se začala ochotně hrnout kupředu a já jsem v tu chvíli byl šťastný jako blecha. Okolní krajina kolem mě ubíhala a já si užíval krásné prožitky z první jízdy na mém novém motocyklu. Od té doby se o motorku starám a pečuji o ní jako o vlastní dítě.
Tak to je asi všechno, co bych vám chtěl napsat o mém zážitku. Doufám, že vás můj dopis moc nenudil, když byl dopis spíš zaměřený spíše na mužské téma.
Opravovat sloh tady opravdu nebudeme.
"když byl dopis spíš zaměřený spíše na mužské téma"
To je formulace jako noha :) (karel)
"se nato nemohl už déle dívat" - pozor v nato maju aj pusky :D (MM..)

Předmět Autor Datum
Nenašly se žádné odpovědi.

Zpět do poradny Nahoru